Nya grejer på g!

Snart är vi redan inne i juni! Tiden går så fort när man njuter av vädret. Man glömmer snabbt bort den där känslan när man varje dag står ute och fryser. Så nu ska vi njuta av värme!

I slutet av juni har vi bokat en stuga på daftö camping en vecka, helt underbart!

Erik kanske har ett jobb på g!

Till helgen är de 40 års partaj i Wermländ.

Jag har beställt en ny barnvagn som levereras i veckan. Britax b-dual. En enkelvagn som enkelt göra till en syskonvagn.

Å de bästa av allt! Tjejerna har fått dagis fem minuter från våran bostad. Känns underbart.

Så just nu är jag lite extra glad, och så ska jag ju bli moster för andra gången i höst! Så att när sommarn börjar ta slut så gör det inte så mycket för att då tittar de strax ut en liten bebis!

Nu bär de av för middag hos Eriks mor!
Overnout. Mami


Mors dag <3

Det var längesen jag uppdaterade men har haft fullt upp och varit omotiverad men nu är jag tillbaka igen :)

Idag är det morsdag och vi firade den med en fin prinsesstårta och en härlig tur till Marstrand. Helt underbar dag!

Imorgon är det ny vecka och det är lite saker på gång nu men det tar vi imorgon :)

Overnout. Mami


Följer efter...

Jaaa inatthar Erik vart ut på galej och jag har vart ensam med barnen. Kevin låg på sin madrass i våran säng och jag njöt lite xtra mycket av att ha mer space. Så när jag vaknar i morse så ligger Kevin inte på sin madrass. Utan som på bilden nedan. Jag sätter mig vid fotändan så sängen är helt plan. Å lilleman rullar över till mage!! Jag blev helt chockad. Olivia gjorde det när hon var 5mån å Linnea 6 mån.

Jaja nu blir de parkhäng!

Overnout. Mami


Att jag aldrig lär mig

När jag ska göra frulle på morgonen frågar jag vad barnen vill ha. Idag var de flingor och mjölk. Så jag gör i ordning det OCH tre knäckisar till mig. De slutar med att de äter upp sina flingor och ska ha knäckisar av mig. Så här sitter jag med slutet av min knäckis. Den enda jag fick behålla. De kör en tyst bantningskur på sin mor misstänker jag.

För ett par veckor sedan var Kevins hals hemsk. På riktigt hemsk. Han fick penicillin mot streptokocker. Nu är vi tillbaka där det började. Irriterat och prickigt.

Kevin sket ner hela sig själv häromdagen å jag hade inga xtrakläder? Hur tänkte jag? Jag hade en t-shirt som var Olivias. Så jag fick klä på honom den. Men så åkte jag iväg tiöl Kappahl och köpte en newbie dräkt! Jag bara älskar den!!!
-
Overnout. Mami

https://cdn2.cdnme.se/2020752/6-3/pic_51960256e087c33ce457308e.jpg" class="image">


Jag försöker vara hård.

Men det går inte mot en sån liten vänlig själ där allt han vill är att ligga nära. JA! Vi är tillbaka på ämnet Kevinvillintesovaisinsängöverhuvudtaget. Jag försöker och kämpar men han vägrar. Jag kan tänka mig att det beror till stor del av att jag inte ligger jämte FAST DET GÖR JAG JU. Och för att våran säng är mycket mjukare än hans. Så vet ni vad? Inatt fick jag nog. Jag slängde upp hans madrass ur hans säng och slängde ner den i våran säng. Han ligger alltså på sin madrass i våran säng. Det är okej. För det blir inte för varmt eller för mjukt. Och planen är att han ska vänja sig vid denna hårda madrass för att sedan ligga på sin hårda madrass I SIN SÄNG. Basta.


Kevin 3 månader!

Idag är min lille plutt tre månader. Tiden rusar iväg men det är nu jag tycker det börjar bli kul. Han ler när jag dyker upp framför honom, han kan ligga lite längre på mage och även snurra litegrann, han kan greppa saker å tar det mot munnen. Ja tiden går fort... Om en månad är det dags för smakportioner redan. Jag tycker spädbarnstiden är väääldigt mysigt men ack så lång. Tycker nästan det är jobbigt när man inte får ngt gensvar i form av ett leende eller så. Man vet bara att bebisen är nöjd. :)
I alla fall grattis på din 3månaders dag prinsen!


Arbetardag!

Jaa idag har jag satt mig själv i arbete! Jag skall renovera vårat köksbord och stolR. Fick inspiration från en annan blogg och tog nu tag i det. Våra möbler var väldigt slitna och jag hade egentligen tänkt slipa och lacka men fick nu inspiration till att måla det vitt så det är det jag sysslar med idag :)
-
Overnout. Mami


Bra dagar!

Ungarna trotsar så mycket ibland att jag bara vill sliiita av mig håret big time!!! Jag vill bara gråta och gråta när dom håller på men visar mig stark för mig ska dom inte knäcka, MEN dom här jobbiga dagarna glömmer man bort bland alla bra dagar!

Igår var vi inne i stan en sväng jag och barnen medan Erik gjorde lite tester. Vi åt i Bältespännarparken och gick sedan in i trädgårdsföreningen.

Idag har vi varit i Grebbestad och sportshopen. De firar nämligen 1 år i år och hade massa artister som var där. Vilket då tjejernas idol Erik Segerstedt var! Så när han sjöng sin melodifestival låt var de full fokus på honom! (Fyndade även två jackor till flickorna när vi var där :). )

Overnout. Mami


Diskussionen som alltid kommer finnas.

Tänk att den här diskussionen aldrig kommer ta slut eftersom det finns så många människor som skall tycka och tänka om allting, helat allting som de inte ens har en erfarenhet av.

http://www.bltsydostran.se/opinion/insandare_blt/varfor-vill-ni-inte-ta-vara-pa-tiden-med-era-barn%283145363%29.gm



Alltså dagens samhälle är inte detsamma som det var för så lite som 20 år sedan. Det ställs högre och fler krav på både föräldrar som på barn. Det är bara det man acceptera att vi lever en tuffare tid nu. Jag är mamma till tre underbara småbarn. Jag är mammaledig med den minsta och de andra två går ynka 15h/vecka till förskolan. Jag älskar dom mer än livet, men jag är mamma OCH Sanna. Jag måste få tillåta mig själv att få vara mig själv för bara några timmar per vecka för att orka vara den mamman jag vill att mina barn ska ha UTAN ATT NÅGRA MORALKÄRRINGAR SKA SKRUVA PÅ SIG. Lägg ner nu. Låt alla föräldrar göra sitt val för vi lever i ett samhälle med flera valmöjligheter. Acceptera alla familjers olika val. Där med basta.


Soliiiigt!

Älskar våren! Man blir så glad av minsta lilla förhöjd grad och när solen visar sig. 20 grader i skuggan när jag kom hem :) helt underbart!
-
Imorgon ska ungarna springa ett litet lopp o området där de har sin förskola så skall heja på dom :).


Ny header!

Såg att min gamla försvunnit? Å jag vet inte hur länge den varit borta heller! haha. Jaja fick bli en provisorisk så länge tills jag orkar pilla mera. 
 
Igår var vi och köpte ett babygym på IKEA till Kevin. Vi har haft likadant babygym till båda flickorna och jag bara älskar det mer än något annat. Väldigt enkelt, billigt men framförallt SMIDIGT. Det är väl IKEA i ett nötskal, smidigt!
Jag kan ha det exakt vart jag vill; över en filt på golvet, i sängen som en mobil, över babysitern, man kan ta loss leksakerna och ha dom med vart man än befinner sig (greppvänliga också!). Ja exakt vart jag vill och det är inte tungt och klumpigt att flytta på utan det går att ta bebis i ena armen och gymmet i den andra! Billigt, 179kr! 
 
Overnout. Mami
 

Sova i sina sängar.

Jag har alltid varit hård med att barnen ska somna i sina egna sängar. Sedan får de mer än gärna dyka upp på natten om de är rädda, känner sig otrygga eller bara vill känna närhet. Kevin förstår inte dom reglerna. Inte för fem öre. Tjejerna har legat i sina sängar sedan dag ett. Kevin vägrar. På kvällarna är jag för trött för att ens försöka så vi bestämde att vi ska försöka på dagarna istället. Han måste vänja sig nu. Jag vill ha tillbaka min säng!!!
-
Underbart väder och lekplatshäng idag!!!
-
Overnout. Mami


Ni gör mig så varm i hela kroppen!

En mysig eftermiddag i slottskogen som avslutades med middag på ikea. Mina två små prinsessor gör mig så varm i hela kroppen!!! Räcker jag ser er på morgonen så är hela min dag gjord. Fantastiskt hur man kan känna för sina barn!


Underbart väder igen!

Helt underbart väder igen och vi ger oss av till slottskogen på en tur med barnens farfar!

https://cdn1.cdnme.se/2020752/6-3/pic_51864e4bddf2b30d6af0c47c.jpg" class="image">


Storlek 68

Inte ens tre månader är min lillekorv och har storlek 68! Eller ja, han är 62,1cm lång men de kläderna börjar bli lite trånga och i sommar kommer han definitivt ha 68! Så häromdagen köpte jag några bodies på kappahl och igår var vi iväg igen och handlade lite. Jag tänker att i sommar kommer han endast behöva just en body på sig. Han kommer ändå ligga i vagnen med filt på så en body räcker åt honom. Köpte dock lite tunnare byxor för sommarkvällar :)
-
Overnout. Mami


Liseberg!

Ja då var det dags i år igen. Kevin fick vara hos mamma å pappa och vi tig oss en rejäl tur till liseberg! Så underbart och SÅ kul! Jag blev rena barnet igen. Åh vilken chock jag fick när vi kom dit. Dom har gjort om heeeeela barn"avdelningen". Det enda som var sig likt var kaffekopparna, lilla lots och rabalder. Annars var det 7 nya attraktioner och en lekplats med rutchkanor och grejjer. Ja det var helt otroligt kul! Det som var bäst var att föräldern kan följa med i ALLA åkattraktioner förutom krockbilarna och det är super!

Lilla Olivia är en vilde och inte alls rädd för att testa nya saker. Hon satte sig i rabalder utan en tvekan medan Linnea sparade den till sist och nästan grät i tåget och när jag tittar fram på Olivia som sitter med Erik så sträcker hon upp händerna i luften!! En riktigt kul kväll som jag kommer leva på länge :).

Overnout. Mami


En tur till barnakuten...

Denna gången var det inte allvarligt. Eller lite kanske med tanke på att prinsen ändå fick penicillin. Han har varit röd i halsvecket jättelääänge men nu den senaste veckan har det gått helt åt skogen med det. Det luktar illa, vätskar sig å har kommit små små blåsor. Så nu togs det en odling och läkaren ska ringa mig på söndag. När vi satt där på akuten jag och Kevin så kom det förbi en sköterska. Kevin har nämligen rivit sig ganska illa inatt på sitt huvud, men det är sånt som händer. Tills den här jävla moralkärringen dök upp. "VAD har han gjort i pannan?" Öh ja... Rivit sig själv?! "Har han så långa naglar? Klipper du dom aldrig?!?!!" Öh jo jag klippte förra veckan... Varpå moralkärringen tar tag i Kevins hand för att inspektera att jag verkligen klippt dom. Så får hon tag i ett finger där det hade växt liiiiite..."Här kan du ju använda fil å fila ner kanterna!!!!" Men jaaa din moralkärring sköt du ditt så sköter jag mitt. Alltså det är det värsta som finns, folk som lägger sig i MINA barn. Det finns inget värre men så är det väl, finns människor med för mycket fritid och för dålig självkänsla.
-
Gonatt!!!


Sjukstuga alltså!

Förra veckan låg jag helt avdäckad. När jag äntligen kommit upp på benen slår nästa grej till. Får riktigt ont i nacken. Tänker i början att det är för attjag legat ner i sängen och blivit stel, eventuellt nackspärr. På måndag em åker jag till jourcentralen. En sänka på 21 å halsprovet visar halsfluss. Oh yes! Penicillin! Måndag kväll ligger jag å storgråter som en tok i sängen för att smärtan är olidlig och jag vill bara in till sjukhuset. Erik ringer 1177 å de lugnar mig lite. Men fruktansvärt ont. Idag är första dagen jag känner mig okej. Å vi har varit hos min moster och ätit våfflor och lämnat flyttkartonger då hon ska flytta upp till norrland snart. Vi har även hunnit med IKEA och köpt lite kraffs men även denna expedit hylla som står i barnens rum!