Vc å Uddevalla

Idag äre praktik, vad jag förstod på ssk jag prata mä blir de en rätt lugn dag :) men man vet aldri vad som händer, oavsett vilken avdelning, hem eller boende man är på i vården kan man aldrig veta hur ens dag kommer se ut. Det är de som är tjusningen i det hela.
-
Imorgon e det sista skoldagen, är faktiskt lite sorg att inte se alla darlingar på jättelänge! Men sommarn behöver vi :)
-
Jobbet jag fick är på ett korttidsboende veckorna 27-31 vilket passar mig perfekt, kanske tiden mellan Malta å Cypern kan gå fortare.
-
Ha en bra dag allihop!
-
Overnout. Mami


Jag e så glad!!!

Av många anledningar! Dels för att jag hinner göra klart mina vfu-dagar innan kursen e slut, dels för att jag klippt håret och färgat och inte blivit gul utan brun, dels för att jag fått Erik att bli en sons of anarchy nörd, dels för att jag fått sommarjobb, dels för att Erik fått jobb, dels för att Erik kommer följa med till Cypern, dels för att vi åker till Malta snart, till största delen - mina barn e underbara !!!! Livet leker just nu. Kunde inte mått en aningen bättre alltså. Nu ska jag nana så sött, upp till Uddevalla imon. Spännande.
-
Overnout. Mami


Det ordnar nog upp sig ändå.

Jag har ju missat två dagar under mina Vfu:s och det börjar lösa sig. Jag ser ett ljus. Kanske blir jag godkänd trots allt. Puuha hade ju varit skönt och veta till hösten. Hoppas jag klarar anatomitentan också. Tror inte det men lite tur kan jag väl få ha !!!
-
Erik e i lysekil på intervju, troligen får han jobbet. Jag ska alldeles strax sätta igång med grytan, så fort köttet tinat. Har redan förberett allt så det är bara och tjoppa ihop för att sedan stå och puttra någon timme. Plingade på därren förut, å jag tänkte vem sjutton har kommit in utan att ringa på dörren där nere? så står ju dom här fiberkabelgubbarna där inne. Men jag kände inte för besök så de får komma en annan dag. Hörde hur han muttra på utsidan men whatever.
-.
Händer mycket i sommar och massor att hålla reda på
- Midsommar
- Bröllop på Malta
-Bruce Springsteen
- Hemligt.
- Flytt
- Cypern
- Sen börjar skolan igen
-
Ha en fortsatt bra och solig dag!
Overnout. Mami

Gomorgon alla måndagsälskare!

Vi leker sjukstuga i värmen å de fortsätter för nu är det Linnéas tur att vara sjuk. Vaknade vid elva igår och kom upp och sa att hon hade ont i magen å lägger en kräk på hallgolvet. Jag ber till högre makter att de e febern som gör de å inte magsjuka. Kan tilläggas att hon har 40,4 i temp! Känns ju bra, inte direkt de jag behöver. Menmen...
-
Lite plugg står alldeles strax på schemat.. Om Olivia tillåter.
-
Overnout. Mami


Ibland får man vara stolt svensk.

Igår var vi uppe på Hammarkullekarnevalen, Sveriges största karneval ett stenkast från vårat område. Skitkul verkligen och se alla olika danser i tåget. Tills Sveriges folkddans kom, inte bara en gång utan TVÅ gånger!!! Knätofsar hej och hå klapp och snurr och knätoffs hejå hå. Så fult. Tur att Loreen räddade min skam över att vara svensk några timmar senare. Dom ryska tanterna var så söta!
-
Har väl inte så mycket mer att säga, känns som jobb intervjun gick bra. Skolan e snart slut. Att lägga tentan före två seminarium och metodövningar är det ju inte en samrt person som gjort. Men borde ju ordna upp sig.
-
Overnout. Mami

Tentan.

Hade tentan idag, har nog aldrig varit så nervös. Jag blir nog inte godkänd men jag kommer nog vara väldigt nära godkänt. Så jag är ju inte långt ifrån tror jag inte. Men om jag klarar det kommer de bli en otrolig lättnad.
Efter tentan åkte vi till vänersborg och skrev på kontraktet för den nya lägenheten. Kommer bli en otroligt spännande sommar!!!
Efter trippen till vänersborg åkte vi hem och jag somnade i våran bil från 90 talet utan AC. Fick solsting. mådde illa huvudet snurrade. Jag mådde som jag var full, vilket var jobbigt för jag är aldrig full när barnen är med. Puuuha. Lite snurr e kvar, hoppas på å slippa solstingsbakfylla bara. För imorgon är det metodövningar i skolan. Injektioner och venprovtagning. Mycket kul!
-
Overnout. Mami

Slottskogen.

Idag hämtade vi Linnéa från dagis vid 14. Olivia har haft feber i ett par dagar nu, efter mässlingsvaccinationen. som händer men hon är snart på benen igen. Eller de är hon ändå. VI åkte ut till slottskogen för att äta middag i de fria. Tog med oss tonfisksallad och satt på en filt och åt. Barnen åt dock bara melon. Värmen kanske. Sedan gick vi vidare till plikta och en promenix där vi fick se två rådjur i de fria och tre ekorrar. Barnen blev otroligt facinerade så de var kul. Tog massa bilder med Instagram, jag e kär i dom !!!

Fina klänningarna som kom från H & M idag!
Vi har dessutom fått lägenheten vi sökt i Frändefors. Superduperglad! Och här kommer en bild på den med!
Jag är kär!!!
Overnout. Mami

Instagram.

Lägger upp lite bilder jag trixat med instagram efter föregående bitter-inlägg.


Politik.

Jag är inte så jäkla intresserad av politik, absolut inte. Men när jag får se siffror på hur dåligt Sverige har blivit bara sedan 2005 blir jag rädd. Skrivet i en artikel i GP "Från att 2005 ha haft bland de högsta faktiska ersättningsnivåerna i a-kassan ligger Sverige i dag strax under genomsnittet bland jämförbara länder."
Hur kan folk rösta på ett parti som gör det sämre för dom som redan har de dåligt och gotta till de ännu mer för de som redan är snuskigt rika. Vi tvingar idag våra sjuka och de med funktionsnedsättning att arbeta, andra länder skulle inte göra så. Vad händer med Sverige? Om jag någon gång skulle bli rik så kommer jag aldrig rösta på denna politiken ändå även fast de gynnar mig, varför? DÄRFÖR ATT JAG HAR MEDKÄNSLA FÖR MEDBORGARNA I SVERIGE. Vilket de som röstat på de här troligtvis inte har utan ser till sitt eget bästa. Jag är glad att jag e uppväxt i en arbetarfamilj med låginkomsttagare för jag har fått känna på livet, jag har lärt mig om andra kulturer, jag vet att pengar är inte allt - kärleken är mycket större och viktigare och jag har inte blivit knäpp på grund av pengar och status i Samhället.
-
Nu fick jag sagt de, känns som jag har en viss frustration inom mig.
-
Overnout. Mami


Snart tenta.

Nu e de snart dags för tenta igen å denna gången känns de absolut inte bra, men den som lever får se :)
-
Arbetsintervju på fredag. Gäller ett korttidsboende. Jag som hade tänkt va ledig tre månader. Men jaja pengar e alltid gott att ha :) hoppas vi på de bästa!
-
Som många av er vet så följer jag bigbrother. Spännande experiment de där. Men igår tror jag tv4 fuskade. Rodney och Camilla åkte ut helt otippat. Min uppfattning av det hela är så här, Rodney var mullvad, han visste säkerligen att han skulle ut just igår kväll för han tog på sig kavajen precis innan. Sedan tog de ut Marcelo och Camilla och båda har en partner på insidan, de kan inte vara en slump. Dom vill splittra paren och då tog dom ut en från varje par. Nu är de ett par kvar. Så sluga jävlar, drar in pengar å så åker inte den som fått mest röster ut. Otroligt korkat.
Å ointressant för er att läsa.
-
Lägger till två bilder på mig å min lillasyster, förstår ite att folk säger vi e aslika?!?
-
Overnout. Mami


Lördag!

Sovit sådär gott. Olivia kom vid fem å var ledsen å peka på magen, jag tänkte, kära magsjuka inte nu. Var nog bara en dröm kanske :)
-
Idag ska vi åka å träffa min barndomsvän, Malin! Aka bli hur kul som helst. Hon bor i skåneland och då ses man inte så mycket.
-
Igår fyndade jag ju på Ica å här är resultatet!
-
Igår satt jag och titta på gamla bilder...
-
Overnout. Mami


Gooooomorgon!

Äääääntligen fredag. Trots att det är tenta på onsdag och helgen innebär massa plugg så är de ändå skönt att veta att det är fredag. Barnen är hemma coh det blir lite mera tid helt enkelt. Ska träffa min bästaste barndomsvän också. Det gör helgen lite mer kuuul! Hoppas jag slipper trotsen denna helgen. Linnéa kanske tog i från tårna förra helgen för att täcka denna helgen.
-
Sen tänkte jag tipsa om en app som kanske kostar några kronor men som är VÄLDIGT behövliga. Fiffiga frun heter den. Massa bra tips på hur man delar lök utan tårar, halsbränna, myggbett, fönsterputs ja allt möjligt som man kan behöva i hemmet och i vardagen. Att hacka tårar utan lök tipset hjälpte som satan så är asglad att slippa de, jag kan hacka lök innan en fest utan att sminket rinner iväg. Mycket användbar app som finns för iphone vet inte om den finns för android men check it up!
-
Nu ska jag börja plugga.
-
Overnout. Mami

Tyyyyyyyyyyyst!

En liten uppdatering om en skojj sak som hände i bilen på vägen upp till Frändefors. Olivia var lite gnällig och jag bad Linnéa sjunga för henne. Båda sitter då bak i bilen. Så Linnéa börjar sjunga "vill å vill du veta vad en sån som jag kan heta, strunta i att fråga" Ja det är hennes text på pippi. Å hon hade under hela resan upp sjungt den till och från. När hon börjar sjunga dröjer det inte många sekunder tills Olivia säger ifrån "Tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyst!!!!!" Haha det var såååååå gulligt, både jag och Erik bröt ihop där framme. Hon kan så mycket ord som bara kommer av sig självt. Älskar dom <3
-
OGår sådär med pluggandet. Nu ska jag göra stenhårt en timme och se hur långt jag kommit, läser om mag-tarm kanalen nu!
-
Overnout. Mami

Händelserik kristi himmel

Idag har varit en händelserik dag! Vi gick upp i tid och packade i ordning oss för vår tripp till frändefors. Vi har kikat på lägenhet där. En trea 100kvm i ett fyrfamiljshus. Det var verkligen TOPPEN! Jag e så kär. Nu ska vi bara bli godkända. SÅ vi håller alla tummar och tår. Skolan låg i gångavstånd, å dagis låg så nära att jag knappt kan tro de!!!
-
Nu är jag kattvakt och utan barn och man! Skall sova hos min mosters katt inatt. Dels för att göra henne sällskap men mest för att jag ska hinna plugga. Kännns skönt att veta att nu är de bara pluggtime! Sitter och käkar och ska snart sätta på kaffe.
-
När jag var å handla förut så såg jag en sak som gör mig så fruktansvärt irriterad.VAD TÄNKER MAN MED när man hänger filtar, täcken, lakan eller ja vad som helst över sufletten på barnvagnen? OM det hade varit bra för barnet att ha något hängandes där så hade de funnit inbyggt på varenda barnvagn. Syret försvinner och barnet kan dö. Är de så jäkla svårt att förstå??? USCH. Det är något som bvc borde informera om. HÄNG INTE ÖVER NÅGOT. Blir arg.
-
Overnout. Mami

Gomorgon!

Morgon! Fast för mig är de förmidda, 05:15 stod minstingen upp som en tupp. Kl sex skulle jag vara hos min lillasyster för att lämna William på dagis. Gick jättebra :) sedan fick jag gå hem till min far å hämta nycklarna, ska ut med jycken sedan. Lille gandalf.
-
När jag kom hem efter mina morgonuppgifter så hade Erik lagt sig inne hos Olivia med stängd dörr. Så kliver in genom dörren och Linnea kommer från köket. "mamma är du hemma nu?" -jaa, de är jag. Vad har du gjort? "mamma jag har stått i fönstret och väntat på dig." lilla gumman har alltså stårt och tittat ut å väntat på mig eftersom ingen låg i vår säng då Erik var hos Olivia. Men hon var inte ledaen, bara lättad över att jag var hemma igen. Jag berättade oxå att pappa sover i Olivias rum. Då blev hon glad å förstod att hon inte varit ensam alls.
-
Vi har fått erbjudande på lägenhet och det ser ljust ut. Skall ringa å boka visning så skall vi åka och titta på den :) jäättekul verkligen!!!
-
Ha en bra dag allesammans!
Overnout. Mami


Skadad.

Man blir lite skadad av att läsa anatomi och fysiologi faktiskt.. När jag går i affären och går förbi hyllan där grillad kyckling å grillade revben finns så står de "honungsmarinerade kamben" i mitt huvud kommer de upp, honungsmarinerade intercostalmuskler. Då är man inte så sugen helt plötsligt. Ja men de går nog över.
-
Jag kan ju fortsätta vara lite äcklig. Sist jag var magsjuk var de sista jag åt köttfärssås. Igår var första gången den middan stod på bordet sen flera månader tillbaka. Jag åt lite men sedan kom dom äckliga minnena tillbaka. Om nått år eller så så måste jag ju kunna äta de igen. Enkel maträtt som egentligen är gott.
-
För ett par veckor sedan höll min mamma, Linnéa och jag på å toka oss, glömt berätta det. Behöver ju inte dra hela historien men det slutar med "Morfarn... Mamma är mongo." // Linnéa.
Börjar fundera på om ungen verkligen har rätt i de när de nu sker upprepade gånger.
-
Overnout. Mami


Bad hairday?

Tänktr bara uppdatera mä en bild. Så här ser Olivia ut i håret VARJE morgon, de går inte att tygla de.


Gomorgon då.

Jag får skylla mig själv när jag lägger mig kl ett på natten att jag är trött när Olivia väcker mig klockan sex. Jag vet, men alltså i höstas sov mina barn till åtta-halv nio VARJE dag. Jag tror inte riktigt att jag kommit ur chocken ännu. Bara att acceptera.
-
Sökt ca fem lägenheter uppåt i västra götaland. Känns jättebra, nu ska vi bara få en lägenhet också :). Längtar redan, för så småningom så kommer vi ju få en och då är det bara att packa. Lite orolig för hur vi ska få ut sofforna. Det var väldigt kruxigt att få in dom. Återstår att se...
-
Idag är det inget superroligt väder, än! Men alltså kl e sju på morgonen så de kanske blir bättre :)
-
Nu ska jag ta mig en te, blir himlagott, det är som att dricka godis. (:
-
Overnout. Mami


SAND.

Undrar nu varför ingen slått mig med SAND. Jag har städat idag, för de är mycket roligare än att plugga. Jag har gjort i ordning båda flickornas rum, det behövdes. Sen har jaag tittat lite på Sons också. Fan. Måste plugga, bild på rummen kommer sen.
-
Overnout. Mami

No-life schema

Gokvällen!
Idag är första dagen på jag vet inte hur länge som jag inte har gjort ett skit. Jag behövde det. Var så trött igår så att jag höll på att börja gråta. Sov på dagen sov på natten sov hela tiden. Idag låg jag i sängen mellan 8-16, med avbrott för lunch emellan. Sov, tittade på sons of anarchy, bara allmänt tog det lugnt. Det var jag värd för nu kommer tiden inför helvetet, alltså tenta i Anatomi och fysiologi kursen. Jag har gjort mig ett fint schema, och fick uppsikt över att jag faktiskt inte kommer ha ett liv. Men det gäller två veckor det här. Sedan är de någon vecka eller två kvar och sedan ledighet i TRE månader. Oh yes. TRE, TRE, TRE månader.
-
Vi har planer på att flytta till någon liten stad utanför Göteborg. Vill inte stanna här, vill vidga vyerna som de så fint brukar kallas. För 1½ år sedan så hade jag aldrig ens tänkt tanken att kunna röra mig och min familj härifrån, varför? För att då var Linnéas förskola hur grym som helst. Fanns ingen anledning till att flytta, ville inte lyfta ur henne från något så bra. Nu känner väntar vi bara på lägenhet sen drar vi liksom. Don´t care. För deras förskola, håller på att förändras totalt. Sen när låter man barnen gå med bajs i blöjan utomhus och de dessutom gallskriker över det? "För att de är personalförändringar just nu"??? Det är BARN, inga maskiner. Inte okej. Händer säkert på alla förskolor, men det här har hänt samma barn två gånger på kort tid. Herregud.
-
Imorgon så har jag skrivit cirkulationssystemet 8-16. Den som ser mig göra något annat får slå mig med den SANDboken i huvudet, den är tyngst.
-
Overnout. Mami

De går bra nu :)

De går bra mä Olivias sova-i-juniorsängen-nätter. Fast inatt kom hon till oss och sov. Eftersom hon sällan sover hos oss så är de så himla mysigt. Alla får sova i våran säng!!! (ok inte alla men mina små troll).
-
Igår var vi på Liseberg och roa oss en heldag. Vi vägrar gå under högsäsongen så vi kör en på våren och en på hösten. De kan va lite kyligt, men de finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, som min gamla gympalärare sa. Fem minuters kö till allt. Sen går de inte lika mycket pengar heller för man behöver inte glass å dricka stup i kvarten :)
-
Nu kör vi måndag!
-
Overnout. Mami


Gomorgon!

Nya dag nya tag. Igår fick jag natta Olivia i sin egna säng både på middagsvilan och på kvällen. Alltså i hennes junior säg, inte i spjälisen. hade varit skönt att få bort spjälsängen och få hennes rum till ett barnrum också. Men ni skulle sett den arga blicken jag fick i morse när hon kom in till oss. Ungefär "hur vågar du lämna mig där mitt inatten alldeles själv?!?!" å ögonbrynen nersänkta så där som hon brukar göra.
-
Imorgon är de skola igen. Den här helgen har gått otroligt fort. Å på tal om de, jag har ju varit mammaledig ganska länge, med ett kort avbrott för lite jobb under tiden jag var gravid med Olivia innan jag blev sjukskriven. Sedan pluggade jag lite på distans förra året. Men nu så är jag ju i skolan ungefär tre dagar i veckan. OCh fram tills nu så har jag varit otroligt trött. JAg har ju förstått att det kommer bli en omställning. MEn inte att jag ville sova dygnet runt året runt. Kan ha lite med årstiden att göra också. Och nu när jag väl är igång och alert, då ska man snart ta sommarlov? men de gör inget för jag e ledig I TRE HELA MÅNADER. Vi ska till malta och till Cypern och så kanske vi kommer iväg någon weekend här i Sverige.
-
Min morgon att kliva upp så har nu varit vaken en timme med Olivia, Linnea sover än. Lilla gumman.
-
Over n out. Mami

Mn sovmorgon

För en gångs skull så är de ingen som har varit inne hos mig 100 ggr. Utan jag har fått en riktig sovmorgon. Riktgt skönt å känner mig till en viss del utvilad. Jag håller däremot på att bli sjuk. Tjock och ont i halsen. Alltså, halsen e tjock.
-
Nästa vecka blir de intenseivt i skolan och jag har inte tid att bli sjuk. Men snart är de över och tre månaders ledighet väntar. Så nu kör jag sista spurten och sen ska jag njuta av sommarna tillsammans med mina små trollungar!!!!
-
Overnout. Mami


18 grader i skuggan.

Det är alltså 18 grader i skuggan. Å mina barn är sjuka. De finns värre saker här i världen än att vi inte kan gå ut, men va fan!! Linnea är i alla fall iväg mä Erik å min pappa för att besikta pappas husvagn :)
-
Igår var vi ute hela långa dagen :) som avslutades med grillad mat hos pappa på eftermiddan/kvällen.
-
Resan till cypern är bokad och en del av den är betald. Som de ser ut nu så är det jag och Linnea som åker :) kommer bli en jättemysig vecka. Och när vi kommer ner så har min mamma och pappa redan varit där en vecka och ska vara där en vecka till :) om Erik får ett kvällsjobb så får Olivia följa med :) blir bra kul de oxå men då blir de lite mer passa å mindre semester :)
-
Imon är det seminarium på schemat. Hjärnsystemet. Tycker de är jättespännande så vi får se vad jag jobbar mä i slutändan:)
-
Nu väntar jag på att Olivia ska bli trött å sova, då blire plugg å sol :D
-
Overnout. Mami