Då var det nyår igen.

Imorgon kan jag skriva då var det ett nytt år igen! Men inte än.. Summering av året?
  • Vääääldigt lång vinter som slutade i is/slask/is/slask
  • Våren som nästan blev sommar, Olivia började krypa och det var en underbar vår som tvåbarnsmamma
  • Sommarn kom och vi gjorde en del resor, Vi var i Finland, Polen och mer? Kommer inte ens ihåg. Minns att vädret inte var det bästa.
  • Hösten kom och var en blandning av sensommar och väldigt mycket höst och som vanligt väldigt mycket regn. Olivia började gå. Olivia började Dagis.
  • Vintern kom och , ja vart är vintern? Idag tittar jag ut och ser att det är frost. Hoppas det blir en kall klar natt för alla som skall fira nyår med alkohol :) Vi myser hemma med god mat och så kommer min moster å självklart min lillebror på middag.
Japp jag har även några nyårslöften
Egentligen skall man väl inte skriva upp allting men jag kan nämna att jag ska ner i vikt. Slapp hud ska bort, jag ska bli hot mama 2012. Glöm inte av att jag sagt det när jag är så het i sommar! (Jajajaja...)

Vill önska alla ett gott nytt år så hörs vi nästa år!!!


Hejsan Hoppsan...

Fallerallera på julen skall varenda unge vara glad! ....Ja så ska det vara, men så är det inte. För många barn är den här storhelgen den värsta helgen på året. Var hemma hos mamma å pappa å diskuterade det. Många barn har det hemskt året runt, men det är något visst med den där julhelgen. Jag får en klump i magen av att tänka på att ett barn sitter med alkohliserade föräldrar som glömt bort att köpa något fint till sitt barn, eller inte alls bryr sig om att det är jul, eller kanske bara slänger till barnet något present i en 7 eleven påse. De här barnen tvingas sedan ljuga om hur bra deras jul varit för sina vänner. För man vill ju också fått den senaste bilbanan eller Bratz dockan.
Det är värt att slänga en tanke åt alla dessa barn, och då inser vi själva hur bortskämda vi och våra barn är. Även fast man inte har orken att hjälpa till, så kan man i alla fall tänka en minut på dom.

Blev ett ganska tungt inlägg! Men ska försöka ljusa upp det hela, Linnea vaknade nyss och kom upp, som tur var satt jag i köket, alla julklappar ligger inslagna under granen å det ska hon få se imorgon. "Tomten har inte kommit än", näääe lilla gumman tomten kommer imorgon...När du vaknar på morgonen. Ska bli en fin dag att spendera med sina barn. Vi ska börja med middag hos mor och far för dom har matsal för att sedan gå hit å öppna julklappar för vi har stort vardagsrum. Barnen kommer vara så uppe i varv och jag skall ta massor med kort!

Glöm inte att tänka på barnen!!!

Sjuka barn!

Hallå alla glada!
Anledningen till att jag varit ganska off är sjuka barn! Nu är vi friska men Olivia var inte bra där ett tag. Erik åkte till Östra med order från mig, även fast 1177 sagt att vi inte behöver ge febernedsättande trots att hon hade 41,2 med Ipren som verkar. Han åkte och jag åkte efter för att möta upp dom och möter dem utanför sjukhuset. Läkarn hade sagt att vi ska höja peniciliin kuren för Öroninflammationen som hon fått tidigare. Jepp vi går och fikar och i kafeterian får hon en liten liten feberkramp, å vi är tillbaka på akuten. Då är kl 13. Vi får i hennes en flaska saft. Kl 14 är den flaskaan med saft utanpå igen, då har hon kräkts upp den. Läkaren skickar oss på lungröntgen. Visade ingenting. Läkaren vill skicka hem oss, då är kl 16. Jag svarar motstridigt att fröken som ligger på båren har inte käkat sen 9 i morse och vägrar att äta. Fröken som ligger på båren är ETT år och har legat så sedan i morse, det är inte likt en ettåring. Läkarn lägger in oss och lilla Olivia vätskas upp med lite dropp sen får vi åka hem igen på kvällen. Dagen därpå åker vi till öronspecialist och hon säger att Olivia aldrig ens haft öroninflammation utan är felbehandlad med penicillinet. Fan. Tack Gode blev flickorna bra lagom till jul!


All byyyy myyyyself!

Japp, Erik är på svensexa. Barnen sover. Å Tja, jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Städat har jag gjort i två dagar, så det finns inget mera å göra. Men såg att det börjar någon film vid 21 som jag tänkte glo på. Bädda åt Erik på soffan sen också. Om jag inte somnar där själv så får han sova i sängen. Jag sover definitivt inte bredvid honom när han druckit. Han kan liknas vid en elefant. Snarkade å flåsande.

Idag har det faktiskt inte hänt så mycket mer än att jag har fått plugga litegranna. Kom in som reserv på sjuksköterskeprogrammet. Reserv 67 så känner att jag är ganska så körd faktiskt. Men men. Kommer fler tåg!!!


Jag e så duktig!!!

På att skjuta upp saker och ting hela tiden, och bara göra det jag tycker är roligt och bekvämt. Å då menar jag att tillåmed städa blir roligt, vad är det då som kan vara så otroligt tråkigt? JO PLUGGET. ÄR så less på det. Å de blir ju inte bättre av att jag varit bekväm i två månader och halkat efter som en snigel.
Men jag löser det ikväll. Erik är borta då...Så då får jag dejta min kära receptionistbok. WOHO.

En liten fråga, är det nån som sett i någon vanlig existerande affär som man kan gå in i utan att betala frakt om det möjligen finns ett tärnljus i tyg. Till Oliven. Vill ju inte att hon käkar upp en lampa. Dock tänker jag inte beställa efter det när ljuset kostar mellan 30-45 och frakten kostar 49. Inte en chans för i så fall blir hon utan. 

Nu ska jag hoppa in i en dusch. Man blir så slapp när man går hemma och ser ut som kaos. Så nu ska jag göra i ordning mig tänkte jag!


Snön är här.

Snön är här. Jagtror att alla Göteborgare (Höll på å skriva Göteburgare, BLÄÄÄÄH) tänker ÅH SNÖ. Eller många tror att det är det som saknas för oss som inte fått julkänslan. Men studerar man snön som jag gjorde så inser man att det är hagel som lagt sig så fint. Jag blundar igen och säger snösnösnö.

Jag har varit på praktik i 4 veckor och denna veckan skulle bli den femte. Men jag behövde inte gå så nu är jag hemma och ska plugga istället. Känns mycket skönt. Ska bara slå upp den där förbannade boken bara. Men jag måste nu. Finns inga ursäkter längre.

Annars så står väl städ på schemat. Ajjemen det gör det. Får passa på när trollungarna faktiskt är på FÖRSKOLAN som det nu mera heter.


Julkänslan...

Ja den där julkänslan finns ju inte hur mycket jag än vill! Jag julpyntar, jag tänker på alla fina julklappar jag köpt till barnen och känner doften av pepparkakor. Ändå kommer inte julkänslan. TROTS att det är halt ute idag. Tänkte att jag försöker jobba lite mera på bloggkänslan istället. För den finns åtminstonde. Inte för att tomten inte finns, det har jag väl aldrig sagt?
På tal om honom, tomten, så arbetar vi otroligt mycket med Linnéas trots. "Tomten kommer bara till snälla flickor" Den hör hon nog tio ggr om dan men hon går ju på den lika ofta också. Å den andra busen, Olivia. Hon är nya Emil i Lönnerberga. PÅ RIKTIGT. Linnea var mer sansad när hon var ett, pillade lite på sina leksaker o titta på teven.  Olivia är inte still en sekund. På riktigt det också. Ska ta å filma hennes bus nån dag.
I morse fick jag hjälpa Gandalfs frus matte som ramlade. Jag har nämligen spanat in denna hund i fyra veckor åt Gandalf. Å undrat vad det är för ras m.m. Idag såg jag att det var en LEonberger men frågade när jag samtidigt hjälpte henne att få bukt på hunden medan hon kravlade på övergångsstället. Å jag fick till min stora besvikelse veta att Gandalfs fru är man. Han döljde det bra kan jag säga. Å Gandalf är ju inte lagd åt det hållet... :) Tror jag!