Nu kör vi igen...

Jag får ett uppehåll av bloggen, då finns den inte ens i mina tankar under ett par veckor, månader! Men sedan kryper den tillbaka liksom så där nära inpå skinnet att jag håller på att skriva texterna i huvudet. Så då är det lika bra att får ner det.

Oliven, Olivia, Ollipollie, Ja kalla henne vad ni vill! Hon har nattliga aktiviteter å jag får spela madrass för att hon inte ska se mig. Alltså, jag lägger mig under täcket som en plattfisk med täcket över mig och flämtar efter luft för att hon ska stå och hoppa som en groda i sängen. Helt seriöst, inte en människa håller väl på så? Jag känner ingen annan i alla fall. Hursomhelst skall vi nu få detta förklarat för oss. Olivia var väldigt jobbig när man skulle natta henne det skulle vaggas hitan och ditan snurras hitan och ditan jag tröttnade, Erik tröttnade, Linnea tröttnade så ja, Erik körde 5- minuters metoden! Den går ut på att få barnet att somna in själv. MEningen med det är att barnet skall kunna vakna på natten ochs omna om SJÄLV igen. Det gick som smort under två dagar sen somnar hon själv. Kruxet är nu va att hon tagit den här 5 minuters metoden på fullaste allvar och tänker inte somna om någon annan är i rummet. Det är där problemet är för oss. Vi går ju och lägger oss vi också så småningom. Och på natten när hon vaknar och får syn på mig så tror hon ju att det är okej att vakna för jag kommer ju in å hämta henne när hon vaknar i vanliga fall. Därför spelar jag madrass, därför går jag på gymmet för att jag ska bli platt och smidig. Nä, snart åker hon ut. Rättaresagt vi kör på det imorgon så får vi se hur tyst Nea kan vara när hon lägger sig ! Återkommer.

Höster närmar sig med stormsteg och jag tycker det är lite mysigt, OM SOLEN DOMINERAR. Är det regn som det har varit i en evighet snart så är det inte alls lika skoj. Linnéa går på dagis och trivs bättre än någonsin. Hon pratar om dagis på helgerna och när hon kommer hem. Hon trivs. Jag och Olivia har börjat hänga på öppna förskolan å vi kommer köra på det tills det blir dagistime. Smart där tycker jag! Vänja henne vid fart å rörelse nu när det snart är dags för dagis! Dessutom är hon 11 månader den 12e september och det måste uppmärksammas för det är ju sista månaden innan honb lir ett! Spännande!


Tillbaka från Polen!

Erik å jag var på en kryssning till Polen nu i helgen. Mycket trevligt att umgås med min älskling en hel helg utan barn. Grymt besviken på Stena Line som hade kryssningen var vi dock. Hytten var underbar, men att kicka ut oss kl halv åtta i Polen när inget är öppet var en stor besvikelse. Kvart över sex knackade det på hytten, de ville slänga ut oss för att bädda sängen och börja städa. WTF? Vi har betalat pengar...
Efter att förra sommaren varit i Riga så var Gdynia inte vackert. Hamnen var fin men mer än så var det inte. Shopping stod på schemat. Billigt som satan men mycket få affärer. Stena Line gör mer reklam för Polen än vad som finns där. Men vill avsluta med att säga att det var underbart att vara med Erik själv en helg och att få sakna sina prinsessor. Här kommer lite bilder på hytten i vilket fall:

Jag tvivlade ju förra veckan på att de hade vattkoppor, Olivia är jag fortfarande lite osäker på. Linnéa hade det inte kan jag meddela för hon har det nu. Feber i tre dagar och prickar som ser utt som vattkoppor har dykt upp. Lite här å var. Idag är hon feberfri än så länge. Så får hoppas att Olivia hade det förra veckan men hon har feber idag. Hoppas på att det är den lilla tanden som gör sig besväret och inte koppor för dom vill jag att hon skall haft nu. Dagis blir inställd för Linnéa nästa vecka. Åtta tänder har Olivia snart. Linnéa hade 0 vid den åldern och fick sina första vid ett års åldern. Så olika på ens egna barn till och med!