Argghhh

Jag blir galen på grannar som inte kan sköta sin tvättstugetid!!! Dessutom gör dom det synligt så att jag kan se vem det är. Den här gången så stod dörrnr. Jag gick och knackade på. Ingen öppnar. Okej! Jag går ner och försöker få loss låset. Men nej. Inga framsteg. Så imorgon ska jag gå bort till fam.bostäder bara för att vara en riktig bitterkärring till granne och säga till. För det är nämligen så här att familjen i fråga, DET ÄR INTE FÖRSTA GÅNGEN! Och hade jag nu fått upp låset. Hade jag nog slängt kläderna på golvet. Fy!!! Inte okej alls.

 

Linnéa sover som en stock. Tog en halvtimme. Men hon var inte jobbig. Eller för sig själv var hon jobbig men jag låg bredvid och tittade på.

 

 

Over n out. Mami


Gravid vecka 35



Barnet:


Barnets hjärta slår cirka 120–160 slag i minuten.

Nu börjar det bli trångt, och därför håller sig barnet mer stilla än tidigare. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen. Som om inte det vore nog så lägger barnet på sig mellan 25 och 30 gram per dag. Hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare.

 

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna. Du kan lindra klådan genom att smörja in dig med fuktkräm och borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för barnmorskan eller läkaren om du lider av klåda.

Du känner dig säkert tung och klumpig. Du blir förmodligen lätt irriterad. Din mage är ofta i vägen, och armarna känns för korta.

Det går inte att hitta en bekväm sovställning. Det enda du kan göra är att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.

Nu är det inte fel att byta skor med snörning, som gympaskor, mot skor du inte behöver knyta. Inga klackar är modellen. Högklackat och platåskor är visserligen snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner att massera dig. På en gång.

 

Mina tankar:

Klådan har jag fått slippa hittills. Har väl varit litegranna men inte så att jag har klagat över det i alla fall. Sovställningar. Jag har sovit med en kudde mellan knäna sedan vecka 15 någonting. Nu har det börjat bli så där kallt på nätterna att man vill ha täcket på sig. Men vad gör man när man simmar under täcket? Jo slänger av sig det och bli ännu mera förkyld. Sicken tur att jag köpt nya skor nu då! Dock är det med snörning men jag använder det inte. Bara tjoffa ner foten rakt ner och tralla ut. Det gillar vi. Samma med Neas skor. Tjoffa i och springa ut ! Super!


Antal dagar kvar till förlossningen: 42



Over n out. Mami


Veckans tips!

Lumilove Barbapapa, nattlampa. Vi köpte den till Linnéa när hon var runt 8-9 månader gammal. Alltså när det var dags att börja somna ensam. Den är sladdlös och blir inte varm så barnet kan ha den i sängen och kramas med eller på ett litet bord. Den kostar en del men det är så värt det. Tyckte vi i alla fall. Den finns i blå och rosa. Vi tog blå.

 

 

 

Over n out. Mami


Sjuklingar.

Jag hinner alltså inte uppdatera på helgerna därför blir det mera av en vardagsblogg. Nu i helgen, elelr Tors-fre var Linnéa sjuk med feber och förkylning. Lördag, söndag och förmodligen idag ligger jag med samma skit. Inte alls roligt.

Men i vilket fall så var vi på skopunkten i fredags för att shoppa skor. Jag fick verkligen ett par läckra skor. Perfekt nu när jag är gravid. Behöver knappt böja mig ner. Jätteskönt! Linnéa fick två par, ett par tunnfodrade skor. Och ett par fodrade stövlar. Jättebra! Dock fick jag mig ett frispel på en liten kille runt 4 år där inne. Mamman till barnet hade satt honom för att titta på tv medan hon kunde gå och titta på skor med sina väninnor. Jag satte Linnéa framför Tv:en medan jag testade skorna på henne. Då börjar den här pojken slå Linnéa. Jag bad pojken vänligt men bestämt att sluta upp med det där. Och det tog 3 sekunder sedan gjorde han samma sak igen. Då sa jag till honom än en gång och han blängde på mig precis som om "vem är du"?. Sedan kom Erik och råkade ställa sig framför tv:en. Pojken skriker då "Akta akta". Och nu till poängen. Om jag hade blivit tillsagd av en vuxen när jag var i den ålderns hade jag sprungit med ett russin till ansikte och en flod med tårar. För att jag hade skämts så himla mycket ! Ouppfostrade ungar gillar vi inte eller hur ?!

 

Sedan tänkte jag på en sak. Linnéa kom ju den 22:e Januari. Hon var beräknad första gången till den 21:e Januari men efter RUL så blev datumet flyttat till 26:e Januari. Så jag tror att jag gick en dag över tiden eftersom hon vägde 4020g.  Vilket betyder att mitt första datum denna gången blev 5:e okt. Andra blev 12:e okt. Vilket typ betyder att jag skulle egentligen kunna föda om två veckor om man går på de gamla datumet. Lite läskigt ändå, för jag är inte färdig här hemma. Inte tvättat allt. Inte ens brytt mig om spjälsängen. Men nu tror jag inte att det blir så. Men det hade ändå vart skoj. Min mor tror ju som vanligt att man går över 2 veckor. Så de skulle ju inte förvåna mig om hon kunde få rätt denna gången! Haha!

 

Sedan tänkte jag börja med något som jag kallar veckans tips! Lite roligt tycker jag. Kommer med ett tips lite senare.

 

 

Älskar Dig Erik

Älskar Dig Linnéa

 

 

Over n out. Mami

 


Diska

Nu har jag och min lilla diktator diskat hela köket. Bråkat om vattnet och diskborsten. Jag fick ta svampen. Men det är väl för att hon tyckte jag är en svamp. På tal om diktatorn så var hon värre än värst igår när vi storhandlade. JAg försökte med allt. Men hon kände väl sig inte ok. Men tårarna rann ner för kinden och folk tittade irriterat. MEn vet du vad? Jag bryr mig inte. Barn skriker oavsett om dom får som dom vill jämt eller inte.

 

Orkar inte leta stavfel.

 

Over n out. Mami


Sjukling.

Linnéa e sjuk. Asterix e kåt som ett monster. Jag har svamp i muffjäveln. Denna dagen börjar inte bra. Sedan har jag ett diskberg också. Gör inte heller saken bättre. Och det bästa av allt? JAG ÄR TRÖTT. Usch.

 

Over n out. Mami


Linnéa är busig.

På dagis är hon busig. Elak-busig. Med glimten i ögat om ni förstår. Igår hade en pojke varit ledsen, och var gör våran dotter? Jo det ska jag berätta. Hon stänger in honom i ett rum. Hon orkade väl inte höra på honom. Sen kan jag LOVA att hon sprang därifrån med ett leende. Lilla gumman.



 

F-kassan ringde förut. Precis när jag hunnit slumra in. Dock hade jag inte somnat... Då ringer det någon surtant. Varför är det alltid tanter? Frågar hur mycket jag jobbade när jag jobbade halvtid. Jag jobbade 4h om dagen 5 dagar i veckan. Alltså 20 h i veckan. För de godkänner det inte om man jobbar 20h på tre dagar för att vara ledig resten. Nänä det gjorde jag inte. Jag gjorde exakt som man skulle. Så börja hon prata om något med 90 dagars sjukperiod. Fattade ingenting. Frågade när jag får min utbetalning och hon skulle färdigställa den idag så förhoppningsvis inom de närmsta dagarna kan jag ju säga. Det är ju på tiden. Vågar ju knappt handla mat för man inte vet hur mycket vi har över. Jobbigt.

 

 

Over n out. Mami

 

 


Zumban

Vill bara meddela att jag inte tänker träna Zumba. Blev helt slut efter fyra övningar. Det får vänta.

 

Over n out. Mami


Sensommar in my ass.

Ursäkta rubriken. Det är ingen sensommar det här. 14 grader, regn, blåst och USCH! Det är höst. Inse. Bladen är inte ens gröna längre. Vilken tråkig AUGUSTI. Inte okej Augusti, inte okej...

 

Tror faktiskt att jag skall ge mig på ett Zumba pass istället för att gå och lägga mig. Ja det ska jag nog. Sova kan man göra i graven som Erik & hans far brukar säga. Dock håller jag inte med om det.

 

Nu ska jag sluta ordbabbla

 

Over n out. Mami


Jag har flyttat...

In i Eriks replaybyxor som för övrigt är för små för honom och passar perfekt som en gravidbyxa nu ! Woho. Jag kan ha jeans. Det där med Leggins börjar bli lite tjötigt. Leggins - tunika, tunika- leggins. Jeans - blus, blus jeans. Yes det låter bättre. Ska nog se vad mer hans garderob har att erbjuda en fetis som mig !

 

Igår hade jag klagosamtal med min älskling där jag beklagade mig ganska grovt.

  • Det är synd om mig för jag ser inte min muff längre
  • Det är synd om mig för att jag inte når mina fötter
  • Det är synd om mig för jag har svamp
  • Det är synd om mig för jag är förstoppad
  • Det är synd om mig för jag kan inte sova
  • Det är synd om mig för mina bröst läcker
  • Det är synd om mig för jag orkar inte gå i trappor.

 

Jag kan göra listan oändligt lång. Och den fick Erik höra. Men mest av allt är det nog synd om Erik som måste höra på allt. Men han längtar också tills bebisen kommer och tills jag är plattmagad igen. Jag med!

 

 

Over n out. Mami


Gravid vecka 34



Barnet:


Barnet är nu fullt utvecklat, och kroppen har rätt proportioner. Hon eller han börjar bli starkare, och du kan känna rörelserna mer tydligt än någonsin tidigare.

Huden är lätt pigmenterad.

Pupillerna är nu välutvecklade och kan dra ihop sig. Barnet kan se skillnad mellan natt och dag. Vissa tror till och med att barnet kan fokusera blicken.

Barnet känner igen din och din partners röst.

 

 

Mamman:

Glöm inte bäckenbotten

Har naveln vänts ut och in? Du kanske känner dig lite öm under bröstkorgen, särskilt när du andas. Det beror på att din livmoder börjar bli riktigt stor. Under en graviditet ökar livmoderns vikt minst tio gånger, och dess volym ökar minst femtio gånger. Du går fortfarande upp i vikt, runt ett halvt kilo i veckan.

OK, det är vecka 34 och "bara" sex veckor kvar. Det kan kännas som en hel evighet när du väntar och längtar efter att få din kropp tillbaka. Ibland undrar man om de kvinnor som säger "nu är det bara sex veckor kvar" någonsin varit gravida...

Glöm inte att göra övningar för att stärka bäckenbotten! Övningarna gör att du läker bättre och bygger upp musklerna igen.

 

Mina Tankar:

Jag tänker mer och mer på förlossningen. Lite så att jag längtar. Nu tycker ni som fött barn att jag är helt tokig. Att ha så ont kan man väl inte längta efter? Men det är ju en sån himla upplevelse. Den känslan går ju inte att beskriva. Absolut inte. Och dom där bäckenbottenmusklerna måste jag börja med. Pinka ju på mig igår igen när jag nös. Inte okey! Men det är ju så fruktansvärt tråkigt. Och jobbigt för den delen också, som att träna alla andra muskler.


Antal dagar kvar till förlossningen: 49




Älskar Dig Erik

Älskar Dig Neapea



Over n out. Mami


Lessin Nea.

Jag gillar inte att lämna Linnéa på dagis. Jag vet att hon blir ledsen. I morse var hon jätteledsen. Hon fick till och med ha napp. Men jag vet ju att hon är glad nu. Jag kan ju inte låta henne inte gå för att hon blir ledsen. Det är precis som att jag skulle säga till henne att du behöver inte gå till skolan bara för att du tycker det är tråkigt. Det är inte så det fungerar. Nu ska jag vila !

 

 

Over n out. Mami


Till slut.

Till slut kom jag fram till f-kassan!!! De sa till och med att folk har fått gjort lite övertid för att fixa med mitt ärende i helgen. Oooh era små stackare. Eller inte. Pengarna skulle komma inom de närmsta dagarna! Jag blev helt ställd när jag pratade med kvinnan. Jag hade laddat upp med massa jag skulle säga men det var ju bara "jaha oj jo men då vet jag, tackar". Nu får vi ju se att jag får pengarna innan jag ropar hej vildt här.

 

Nu skall svampbob fyrkant gå och duscha och sedan sova.

 

 

 

 


Älskar Dig Erik

Älskar Dig Neapea

 

Over n out Mami


Trött på f-kassan!

Inte ett öre har trillat in på mitt konto ännu ! "Det kan ju ta lite mer än 30 dagar ibland" Ja, kanske det. Men vad skall folk leva på ? Säg då fan inte att ni har en gräns på 30 dagar om man skall få vänta längre. Vi har haft tur. I Juni kom skatten och lön för min del. Juli kom gothiapengar och lite lön. I augusti KOMMER INGENTING!!!! Blir så trött på det. Vi kommer få lägga oss efter med räkningar. Och när man gör det så får man påminnelseavgifter. Och när man får påmminelseavgifter och OM och NÄR jag nu får mina f-kassepengar så kommer det ju inte finnas något kvar av det ändå. Jävla nötter. Skall det vara så svårt att anställa personal som är effektiva? Herremingud. Nu fick jag sagt det också.

 

http://www.youtube.com/watch?v=m5tpTapszGU

 

Ny vecka. Vilket innebär att jag går in i vecka 34. Om någon dag här. Inte långt kvar. Och nu för att vara så där äcklig och prata om muffen igen så har jag en fråga, hur märker man om det börjar sippra vatten? IGår var mina leggins BLÖTA i fläckar. Jag fattade inte ritkigt hur det gått till, jag kände det inte själv och själva trosan är ju inte blöt?! Så hur det blöta hamnat där. Det har jag ingen aning om. Jag tänker inte ringa förlossningen heller. Känns bara löjligt. Men idag är det lugnare i vilket fall.

 

Ny vecka innebär också en vecka på dagis. Jag hörde någon säga något om magsjuka i morse. I så fall så tänker Linnéa inte gå på dagis denna veckan eftersom jag ändå är hemma. Jag är livrädd för den. Speciellt nu när jag är gravid.

 

 

Älskar Dig Erik

Älskar Dig Neapea

 

Over n out. Mami


Slutkörd i kropp & knopp.

Är helt slut i knoppen, men mest i kroppen. Men tror att det är vädret som gjort mig så konstig idag.

 

Dagen började med att lämna av Neapea på dagis. Där förvandlades hennes ansikte till ett russin av gallskrik men blev ju tyst så fort jag stängt dörren - så min slutsats av det ÄR att det är ett spel för gallerierna. Sedan blev det frukost med mamma...Sen sprang jag hem för att sova. Och jag sov och sov och sov. Tills jag var tvungen att ta en dusch för att vakna. Efter det hoppade jag att ta på mig kläderna och gick och diskade. För när man är gravid så är det nämligen ingen idé att diska med kläder på för hela magen är blöt efteråt. Så diskade i bh & trosor. Skönt i denna klibbiga värmen.

 

Sedan hätmade jag min Nea som spelade fotboll med dom stora killarna på dagis.

 

Nu ska jag baka kladdmuffins :) Ska bli gott !

 

 

Over n out. Mami


Silvertejpad dockvagn.

Vet inte varför den är silvertejpad. Men tror hon har försökt sitta i den. Linnéa alltså. Hon har en sån där fin "Sulky-dockvagn" Som har varit den bästa leksaken av dom alla tillsammans med Molanders gamla docka som hon är helt såld i. Idag fick hon Se sin vän Pauliinas dockvagn, som är en såndär riktig dockvagn. Hon fick testa den också. Men sen skulle Pauliina gå och skulle ha tillbaka vagnen. Och då kom krokodiltårarna. Gallskriket och spotta ut nappen - ja hela den där grejjen. Nu har jag ångest och skall ner till Ullared och leta sån vagn. Jag ska inte gnälla. Jag har tre barnvagnar. Så att Linnéa inte är nöjd med sin silvertejpade är väl förståerligt. Hade jag aldrig kört omkring med. Men det är väl inget man säger högt heller. Eller om det är någon som har en dockvagn som inte används så vet ni ju att Neapea gärna tar den !

 

Skall snart åka upp och handla. Ringde F-kassan förut. 30 dagar har tydligen gått på fredag men mitt ärende var tydligen inte färdigt ännu. Yäyä. Ringer tillbaks på fredag. Skiter i om ni strävar efter 30 dagar. Jag ska ha mina pengar nu. Genast.

 

 

Over n out. Mami


Barnmorskebesök...

Vaknade runt tjugo över sju och tänkte att jag har ju all världens tid att göra i ordning mig för bm besöket...Går till köket och måste dubbelchecka tiden och ser att jag ska vara där 8! Å T T A!!! Som tur var hade pappa inte åkt till jobbet ännu så han körde upp mig innan. Hade väl inte gått upp så mycket i vikt...Men magen hade väl växt okej och hjärtljuden är prima. Så jag är nöjd!

Nu är jag hemma. Måste ringa f-kassan sedan. Segt...Jag blir alltid arg/ledsen när jag ringt dom. Aldrig positivt.......



Älskar Dig Erik

Älskar Dig Neapea




Over n out. Mami


Update

Varit hos muff alá doctor nu. Behöver inte komma tillbaka även fast tappen förkortats en halv cm på 4 veckor. Hon sa att den lär ju inte bli utplånad inom två veckor och efter vecka 34 så är det ingen fara alls att barnet föds fram. Hur de känns? Njaa...Jag kan ju säga att jag är glad att den börjar utplåna sig långsamt och säkert nu innan förlossningen så blir det inte massa timmar för att vänta på det också. Jag är INTE orolig alls. Inte det minsta. Längtar efter våran bebis nu !

Håller på i tvättstugan idag...Behövdes. Våran lilla kissemiss är könsmogen och pissar på smutskläderna. Som tur var så är det ju SMUTSkläderna har kissar på och inte de rena :)


Over n out. Mami

Gravid vecka 33






Barnet:


En viktökning på nästan 250 gram i veckan!

Under de kommande fyra veckorna kommer ditt barn att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket och eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover så vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Ditt barn kan nu svettas, något som för tidigt födda barn inte kan göra.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om du kan se lite hår på barnets rygg eller axlar när det är nyfött.

Runt den här tiden har vissa barn fixerats med huvudet i bäckenöppningen, klara för avfärd. Om det här är ditt andra barn kanske det inte intar det här läget förrän förlossningen börjar.


Mamman:

Magen blir lägre

Har du märkt av att magen har blivit lägre ännu? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Några veckor innan värkarna börjar, eller när värkarna precis har börjat, kanske du ser att din mage har förändrats. När barnets huvud tränger in i livmoderhalsen flyttar sig allt nedåt.
Vissa säger att det är ett mirakel. Det är lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja...

Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.

 

Mina tankar:

Jag känner väl inte egentligen av att magen sjunkt. Fast jag tycker det ser ut som det. Men jag känner det absolut inte. För jag har svårare att andas. Jag känner den lilla rompan i revbenen i stort sett hela tiden. Idag är det muffdoktorn. Får se vad som sägs förutom att jag har en svampskog i muffen. För det påpekar dom alltid, precis som om jag inte märkt det eller? Haha. ÄR inte alls på humör så borde egentligen inte skriva .


F-kassan....

Det står att man en dag innan utbetalning skall kunna se hur mycket och när utbetalningen sker. IMORGON har det gått 30 dagar. Alltså handläggningstiden. Då borde jag ju se idag att pengarna kommer in. IDIOTER. Kan ni göra något rätt för en gångs skull? Jag måste ha pengarna denna månaden. Så det är bara att slänga fram dom. Fanfanfan. Skulle jobbat istället. Skulle fött för tidigt. Det är nästan värt det. Man blir så trött. Jag blir fruktansvärt stressad och vad leder det till? Sammandragningar. Det var ju därför jag inte fick jobba, fick stressa. BLÄ på er!

 

 

Älskar Dig Erik

Älskar Dig Neapea

 

 

Over n out. Mami


Sammandragningar

Har haft fruktansvärt mycket sammandragningar på eftermiddagen. Men har väl mig själv att skylla - - - Jag har städat. Jag kan inte bara gå hemma hela dagarna och inte städa. Ne nu äre rent o fint här serru.

 

Längtar redan till morgondagens middag som kommer bli hemmagjord kebabtallrik. Första gången vi gjorde det var förra gången och vi blev totalt sålda i det.

 

Imorgon är det muffdoktorn för sista gången hoppas jag ! Men det tror jag.

 

Nu ska jag i alla fall göra varm choklad och en smörgås!

 

 

Älskar Dig Erik

Älskar Dig Neapea

 

 

Over n out. Mami


Regnet bara öser ner....

Jätteskoj att bli pisseblöt på väg till dagis...Linnéa tog fram mina lacoste skor och pekade på mina fötter. Jag sa till henne att jag ville ha mina flip flops (som jag levt i hela sommaren). Det ångrar jag ju. Ibland ska man lyssna på sina barn också...Saken blev ju inte bättre när Linnéa började gråta när jag lämnade henne. Vad var de liksom? Du älskar ju dagis. Men jag tror att det var för att fröknarna inte mötte henne. Illa. Mycket illa tycker jag. Tycker att man ska möta upp barnen i hallen. Annars vågar inte dom små gå in. Då vill man hålla mamma i handen, men så går mamma. Så det var inte bra.

 

Inatt var en klibbig natt. Och balkongen hade vi öppen ett tag. Men jag tyckte det lät för mycket ute så jag stängde den. Sen låg jag ju i en pool och sov resten av natten.

 

Nu blir det frukost...Fil, flingor och SYLT! Är förresten sugen på apelsin, någon?


Älskar Dig Erik

Älskar Dig Neapea


Over n out. Mami


Varmt.

Att vara som mig i detta vädret är inget tillstånd jag önskar någon...Jag svettas. Men det är ju inget nytt. Det nya är att varenda gång jag vaknar, spelar ingen roll om det är på dagen, natten eller morgonen så har jag en svettpöl mellan brösten. Är det så jävla skoj? Näe för man vill ju bara ta en dusch hela tiden. Snart är jag i v.33 och det är nu den här tiden som jag börjar ge upp hoppet om att jag kommer bli totalt återställd igen. Jag har börjat tro att jag ska vara gravid resten av  livet. Usch,

 

Längtar tills bebisen är ute och man ser ut som sitt riktiga jag igen. Jag kommer vara trött, det är jag himla inställd på. Men inte den fysiska belastningen som gör att jag inte orkar springa efter Linnéa eller sitta på golvet och bygga lego. Jag orkar i fem minuter. Sen måste jag lägga mig ner.

 

Ikväll har vi varit med min lillasyster. Neapea, jag och Emma. Vi har varit ute och Linnéa fick springa som hon ville med sin docka och dockvagnen. Dockan fick också åka kanan. Det gillar vi. Imorgon är det dagis och vardag igen, helgerna går så himla fort. Och nu i veckan så får vi se om mina pengar kommer från f-kassan. Gör dom inte det, så vet jag inte hur vi ska klara oss. Ångest? Ja.

 

 

Älskar dig Erik

Älskar dig Neapea

 

Over n out. Mami


*~*

Har inte haft tid eller ork att blogga på ett par dagar men nu är jag tillbaka. Linnéa har börjat på dagis igen och hon älskar det. I morse väckte hon mig 06:55 för att komma och "mojja" i sängen innan vi gick upp och mös framför TV:n. Sedan fick hon ju ha på sig sina fina stövlar på sig till dagis så bara det var roligt.

Det är inte heller alltid så himla roligt och lätt att ha barn. Häromkvällen var det en sån kväll där Linnéa bara ville busa och inte alls sova. Jag var också ensam hemma med henne för att Erik var på träning. Hon slog mig och jag sa till henne flertal gånger att man absolut inte får slå andra men då fick man sig ett garv i nyllet. Fick till slut ett frispel och ställde mig upp för att känna mig större och skällde på henne för att gå ut. Då förstod hon, och blev självklart ledsen. Sen var det pussar och kramar och gonatt. Så glamoröst är det absolut inte alltid.


Blev halvtidssjukskriven 2:e juni. Heltid 12:e Juli. Har jag fått ett endaste öre? Nepp! Varför? Ja fråga inte mig. Fråga människor som varken vet hur man sjukanmäler någon till försäkringskassan. Och självklart, fråga försäkringskassan. Hoppas att min handläggare kan ringa idag. Får jag inga pengar denna månaden så vet jag inte vad jag gör. Tror att det egentligen är bäst att gå raka vägen till försäkringskassan när man är dålig. Varför gå till läkare om det läkaren skriver ändå inte godkänns? Mitt har ju antagligen godkänts men det är ju många som inte får det. Tänka sig, då hade jag gått in på ett försäkringskassan-kontor och slängt upp muffen och frågat om tappen ser tillräckligt bra ut för att jobba? Haha. Vilken syn. Hade nog blivit skickad till psyk direkt.


På tal om muffen. Skall till muffdoktorn på tisdag igen. Får hoppas på att allt är prima ballerina för då slipper jag ju träffa muffdoktorn igen.  Är det någon som vet att om man kan få förvärkar i vecka 32? Som omföderska? Jag fick igår fyra stycken "förvärkar" om det nu var det. Det var ingen vanlig sammandragning utan det kändes som en värk, fast inte riktigt lika obehaglig.  Men det gjorde liksom ont, tårarna kom....Så det hade ju vart bra å få svar på. Om någon vet så att säga....


Over n out. Mami

Gravid vecka 32

Barnet:

Underhudsfettet fortsätter utvecklas

Barnet övar på sin andning, och bröstet rör sig in och ut. Det kissar och dricker runt en liter fostervatten varje dygn.

Underhudsfettet fortsätter utvecklas. Barnet ökar 2 kilo under de närmaste åtta veckorna, och ansikte och kinder blir rundare.

Om du väntar en pojke är testiklarna nu redo att vandra ned i ljumskarna.

 

Mamman:

Foglossning

Nu har du börjat få en riktigt stor mage! Du behöver vila, nyttig mat och massor av vätska för att må bra.

Lider du av smärtor i rygg, höfter och ljumskar? Ligament och muskler blir slappare så att livmoderhalsen och vaginan ska kunna utvidga sig lättare. Det här kallas bäckenuppluckring eller foglossning och kan skilja sig mycket från en kvinna till en annan. Vissa kvinnor får ont tidigt och kan ha problem genom hela graviditeten, medan andra bara känner hur ljumskarna drar och känner sig lite stela.

 

Mina tankar:

Jag svettas. Men det var väl inget nytt väl? Näe, precis tänkte väl det. Har faktiskt inte så mycket tankar kring den här veckan. Jag börjar tro att jag kommer vara gravid hela livet ungefär. Så den här veckan är väl inget mera speciellt.



Over n out. Mami


Tvätt

Idag är det tvättning som står på schemat. Erik planerar mina dagar så jag inte sover bort dom helt och hållet...Det känns skönt. Dock är jag lite orolig för hur de skall gå. Är lite yr i bollen idag och det gör mig faktiskt lite rädd. Jag gillar det inte riktigt. Linnéa är lämnad på dagis. Dock tycker jag att dom borde delat in barngruppen i två grupper denna veckan. Men nej dom har slagit ihop alla tre avdelningar och är 19 barn. 1-5 år. Ettåringarna måste tycka att det är alldeles för mycket. Jag tycker absolut inte om det.

 

Sortera tvätt.

 

Over n out. Mami


Dagistajm!

Nu är den vanliga vardagen här igen ! (ÄNTLIGEN, litegranna!) Att vara ledig allihopa är en lyx, en lyx som vi vanliga arbetarmänniskor får unna oss en gång/år. Men jag hade inte velat ha det så heller för den delen så det är väl tur att man tillhör arbetarklassen! I morse väckte Linnéa mig tjugo i sex. Hon var så söt när hon kom springandes i sin pyamas som hon för övrigt inte har haft på sig på hela sommaren. Men nu kände jag att det börjar bli lite kallt i henne rum och hon sover ju inte med täcke eller filt... Upp och göra välling, tjoppa in den i munnen, tack tack för vällingen tjoppa in nappen. och sova. Men nej?! Vart gick det fel? tösen ville inte sova. Var det för att vi pratat så mycket om dagis igår? Till slut somnade hon halv sju för att sedan väcka mig en timme senare. Med ett leende, självklart!

Upp och klä på henne för att säga att nu ska vi till dagis, innan jag hann blinka stog hon med kepsen på huvudet och dockan under armen framför dörren.

 

Hoppsan nu får jag springa och hämta henne!!!

 

 

Over n out. Mami


Svettas...

Jag svettas värre än värst på nätterna. Jag hade inget täckte på mig inatt. Ändå så simmade jag. Bebisen bökade också och det är väl en av alla 100 anledningarna till att jag simmar på nätterna. Det är inte skoj. Inte alls. Nästan så att jag vill upp och duscha mitt i natten. Näe nu tror jag Linnéa får klara sig utan bordsfläkten. Hon kom förresten in i sovrummet igår morse med en röd näsa! Hon var alltså kall. Så fläkten är min ! Äntligen!

 

Imorgon börjar livet som vanligt igen för två tredjedelar av familjen. Erik börjar jobba, Linnéa börjar dagis igen. Och lovar att hon längtar. Jag sa till henne förut att imorgon är det dagis och barnen igen! Då fick jag världens leende och applåder. Så hoppas hon blir nöjd :) Själv skall jag faktiskt ta det lugnt.

 

 

Saknar faktiskt Emma nu. Kom hem.

 

 

Over n out. Mami


Jag är fortfarande i chock.

Jag förstår fortfarande inte att det bara är 67 dagar kvar om man räknar från idag ! Helt crazy. Har varit ett fruktansvärt tråkigt väder idag. F R U K T A N S V Ä R T ! ! ! Vi var jättetrötta till en början och helt sega i huvudet. Vi visste inte vad vi ville göra och hade egentligen ingen större lust till något. Till slut bestämde vi oss för att åka och handla massa gott, sedan åkte vi till mormors jobb för att underhålla gamlingarna. Sedan hem för att se lejonkungen och Neapea tyckte den var okej i ca 7 min. Sen var den inte rolig mera. Men jag och Erik blev nostalgiska och såg den med nöje :)

 

Nu sover Neis och vi ska se på en till film :) VI har precis shoppat på H&M också! Erik tog en tröja och jag ett par skor. Nea fick dock mest. As always.

 

Over n out. Mami


Men shit!

Det är alltså bara 68 dagar kvar tills bebin tänker komma ut. I alla fall normal tid. SEXTIOÅTTA??? Sist jag kollade tror jag var när jag frågade Emma i telefon "kolla hur många dagar jag har kvar då", 188 dagar var svaret. Vart har alla dagar tagit vägen? 68? Det är ingenting jue!

 

Nu ligger mitt bustroll till sängs också. Hon busade med mig så hon fick världens asgarv. Och med asgarv kommer hicka. Och denna hicka ville inte försvinna. Hon kunde inte somna. Så hon låg där på rygg och tittade upp i taket med sin hicka. Jag tänkte, något måste jag ju göra. Ett glas vatten är inte alternativet när man vet att då har hon stigit upp ur sängen och då är det att börja om från början...Men att skrämma henne?! Hur ska jag skrämma henne utan att hon ska bli jätterädd och ledsen? För då kan jag ju lika gärna ge henne vatten. Låg jag där och tänkte...Till slut när hon hade legat stilla länge och bara tittat så gör jag ett litet snabbt ryck och säger BÖ! Hennes ögon spärrades upp en kort sekund för att sedan börja skratta! Haha. Men hickan den försvann serru!

På tal om hicka. Det var något jag tyckte var äckligt när hon var liten. Och när hon  inte hade kläder på sig så ser det faktiskt läskigt ut när en bebis hickar.  Har ju inte tänkt mera på det. Förrän nu ikväll. Tyckte det såg ännu läskigare ut än när en bebis hickar. Nu är hon ju stor.

 

 

Over n out. Mami


Klockan sex? Never!

Det är många föräldrar som accepterar att gå upp med barnen när klockan är sex. Jag är inte en av dom kan jag ju säga. Jag accepterar det inte. Linnéa har varit ett barn som alltid, nästan alltid går upp tidigast 8. Även fast hon vaknar fyra, fem eller sex. Mitt knep har varit; Gör en flaska välling, tjoppa in den i munnen, lägga dig bredvid henne ta flaskan när hon är ready och tjoppa in nappen! Buff buff på rumpan och sedan är vi pigga och glada båda två runt 8-9. När hon var mindre vaknade hon första gången runt 8. Gjorde samma ritual somnade om till 11. Dock är att sova till 11 inget alternativ för mig längre. Jag sover inte längre än till 09:30 utan att vakna. Sover jag längre så har jag somnat om.

 

Så vi får hoppas på att nästa bebis också är snäll. Annars gör jag den snäll. Mig kan ingen blåsa, inte ens en gullig bebis ;)

 

 

Nu är Erik och våran Prinsessa iväg på glassutflykt så jag får städa här. Jag har blivit pedant fast jag önskar att någon annan gjort jobbet. Jag gillar att ha snyggt och rent kring mig. Innan har jag inte brytt mig, men nu mår jag faktiskt dåligt om det ser ut som det gör idag t.ex. Så blir att hoppa i ett par short och amningsbh för att skaka loss till musiken och städa. Tur att vi har stora gardiner så grannarna slipper se!!!

 

 

 

Over n out. Mami


Jag vill bo i en svamp....

...Eller vänta nu, är det jag som är svampen kanske? Det är lugnt, du får kalla mig svamp. Närå skämt åt sidan.

 

Neapea har lagt sig. Efter sjukt många pussar och kramar och dreggel så somnade hon. Jag vet inte vad det är, men är jag ensam hemma med henne och jag ska lägga henne så känner jag mig så sjukt instängd i hennes lilla rum. Jag hör ingenting har ingen koll på något. Jag är ett kontrollfreak, yes!

 

Ett onödigt jäkla inlägg. Men va fan. ;)

 

 

Over n out. Mami


Vecka 31

Barnet:

En liten drömmare

Genom att göra ultraljudsundersökningar på barn under längre perioder har man kunnat visa att de nu drömmer när de sover. Man tror åtminstone det eftersom barnets ögon rör sig på samma sätt som en sovande vuxens.

Undrar vad de drömmer om...

Ditt barn börjar utveckla underhudsfett och huden ser mer rosa än röd ut. Barnet har förmodligen inte lagt sig i rätt läge än med huvudet nedåt, men en del barn gör det nu.


Mamman:

Vatten i hela kroppen

Känns dina ben svullna? Passar inte ringarna längre? Runt den här veckan är det inte ovanligt att du samlar på dig vatten. Kroppen har bildat så mycket som 50 % mer blod och kroppsvätskor under graviditeten för att uppfylla barnets behov. En del av denna extravätska läcker in i dina vävnader. När din växande livmoder trycker på bäckenvenerna hindras en del av flödet till din underkropp. Det här får vätska att flöda till ben och fötter så att de svullnar. Det här är oftast inte farligt, men för att vara på den säkra sidan tar din barnmorska ditt blodtryck varje gång du träffar henne.

Vad ska jag göra? Sitt inte med benen i kors! Då hindrar du flödet ännu mer. Trä alla ringar på en kedja och bär dem runt halsen i stället. Drick mycket, rör på dig för att hålla igång cirkulationen och vila med benen upp!

 

Mina tankar:

Ja nu är det bara nio veckor kvar. I helgen kändes nio veckor FÖR FÖR mycket. Men det berodde på denna svampen jag haft sedan vecka 12 något. Håller på att bli galen på den. Fungerar inte rent mentalt när det kliar så in i bomben! Men idag, när svampen i stort sett är borta. Då känns inte 9 veckor så tungt. Men om en vecka så är svampen säkert tillbaka och då kommer 8 veckor kännas tungt. Hihi. Men vet ni? Bebisen kan lika väl komma om 7 veckor. Dags att börja boa igen. Man gör liksom de innan varje barn. Eller jag gör det i alla fall. Allt ska vara fixat och på sin plats. Jag tror bebisen kommer mellan den 5-12 oktober. Inte en dag senare. Men det är ju var jag tror :)



Over n out. Mami


Muffdoktorn.

10:30 var det dags för muffdoktorn igen. Ingen skillnad alls sedan två veckor tillbaka. Skönt. Jag kan leva som vanligt i min lilla sjukskrivna bubbla. Skall dock tillbaka om två veckor igen, men det är också det sista besöket hos muffdoktorn fram tills förlossningen. Skönt! Anledningen är att de är bara intresserade av tappen om den öppnar sig eller mjuknar innan vecka 34. Sedan kan bebisen klara sig med lugna puckar. Men jag fick se huvudet :) Det lilla, lilla huvudet låg där. Bebisen har lagt sig till rätta :) Huvudet nedåt rompin uppåt! Den kan de dära. Ingen som behöver säga till att "nu är det dags att du vänder på dig" nänä.

 

Idag ska vi äta kyckling. Oh fi fan vad gott. Kyckling, ris och & curry. MM.

 

 

Over n out. Mami


Skön helg i värmlandsskogarna.

Helt underbar helg har vi haft. Uppe hos mina släktingar i Värmland. Vi åkte dit med mamma, pappa, Anton och Gandalf! Gandalf har nog aldrig varit lyckligare!!! Han fick springa lös hela tiden. Vilket Neapea också fick. Springa fritt. Hoppa på studsmatta. Bara bli allmänt trött av den friska skogsluften! Näe en riktig myshelg verkligen, och jag känner mig helt utvilad. Som om jag vore på något spa eller liknande.

 

Nästa vecka händer inte så mycket mer än MVC läkar besök. Blir spännande. Då ska tappen kontrollerad än en gång. Får väl se vad resultatet är denna gången. Oroar mig inte så mycket för det faktiskt.

 

Uppdaterar mera imon.

 

 

Over n out. Mami