BVC besök.

Japp nu var vi där igen. Orkade ju inte bege mig ut igår och därför fick jag bege mig ut idag på den öppna mottagningen. Så. Nu ska vi få detta klart för oss. Vi var där, på bvc alltså. Och i ett annat rum. Med annan våg och mätsticka. Okej? Okej. Olivia hade inte gått upp i vikt, hon hade krympt och huvudet hade växt. Förstod ni? Det gör inte jag. Krympt. Närå. Så här ere. Våran bvc sköterska har en NY mätgrejj. Den vi var hos var gammal. Det var heller inte samma våg. Och Olivia var jättehungrig. Jag oroar mig inte. BVC sköterskan vi var hos oroade sig. Olivias bvcsköterska oroade sig inte. Återstår å se på måndag om hon gått upp i vikt för det tror jag. Vi sätter punkt där.

 

Angående Prison break. Erik har inte sett ett endaste avsnitt av stargate sedan vi började med PB. Underbart. Tycker jag.

 

Och en annan sak. Linnéa har feber och nyser som aldrig förr. Vi får se. Om tempen gått ner om någon timme. För er som inte känner Linnéa så RÖJER hon som jag vet inte vad. Hon är inte som andra barn. Hon röjer tills hon deckar.

 

Älskar Dig Erik

Älskar Er Bustroll

 

 

Over n out. Mami


Prison Break.

Kommer ni ihåg den serien? Ni som sett den, klart ni gör. Ni som inte sett den, klart ni inte gör. I alla fall. Erik är en av dom som inte sett den. Därför kommer jag att introducera den till honom, ikväll. Faktiskt. Han behöver det. Han sitter o glor stargate hela kvällarna, o vad är stargate om man jämför med Prison? INGENTING. Nä precis. Ingenting.

 

Jag tänker inte sitta här å ordbajsa. Därför säger vi byebye. Återkommer.

 

Älskar Dig Erik

Älskar Er Bustroll

 

Over n out. Mami


Get Used To It...

Ja jag tror faktiskt att ni får vänja er vid det. Att jag inte hinner blogga på heltid alltså. Men jag gör så gott jag kan. Och får jag en gnutta tid över när det inte behöver matas, laga mat, städas och leka så lovar jag att slänga in ett inlägg. Linnéa tittar just nu på tv, och Olivia på tavlan. Alltid lika facinerande. Det är kul med småbarn. För de tycker att saker är intressanta. Som våra gardiner i sovrummet, som dels är för korta och sedan passar de egentligen inte in...Dom tycker Olivia är SKITCOOLA. Och jag menar, jag tycker ju att mina gardiner i vardagsrummet är fina men inte fan glor jag på dom hela dagarna. Därför är barn roliga. Tycker jag.

 

Våran vardag just nu består av att lämna/hämta Linnéa på dagis, amma, sova besök på bvc varannan dag. Varannan dag reagerar ni nu va? HA! Jag känner allt er. Ja Olivias navel vill liksom inte dra ihop sig eller vad man ska säga. Så vi ränner där hela tiden. Men snart så, snart...Så är det väck. Alltid ska de vara något.

 

Sedan har jag börjat lägga ut lite grejjer på Tradera. Mina mammajeans t.ex....Och en gravidväst. Värt o kolla in tycker jag för er gravida...Eller för er ickegravida, de avgör ni.

 

Olivia drar storlek 62 nu. Galet. Storlek 56 står det 1-2 månader. Yeahright.

 

Snart kommer min syster hit...Och vet ni? Familjebostäder var här igår o tömde luften i elementen.. O herregud, nu behöver jag inte frysa längre. Kan gå i vanliga strumpor o inte raggsockar! UNDERBART stavas det.

 

 

 

 

 

Älskar Dig Erik

Älskar Er Bustroll

 

 

Over n out. Mami


Ny header.

Nu är den fixad, Äntligen måste jag säga. Olivia har legat bredvid och sovit, käkat en gång emellan. Vilket jag egentligen borde gjort också. Men skall faktiskt lägga mig nu. Fick bort IFmojängen också. För i vecka 46 är jag ju inte. Näe vecka 46 ligger ju här bredvid mig. Coolt ändå.

 

 

Älskar Dig Erik

Älskar Er Bustroll

 

 

Over n out. Mami


Frisktandvård och Friskies.

Jag var hos min stora skräck idag som ni vet. Och de säger att jag har en mycket bra munhälsa. Det tackar man för. För man sitter ju alltid i den där stolen och blåneckar

*Äter du mycket godis?

*Dricker du mycket läsk?

Näe jag äter bara chips på fredagar och dricker bara loka. Med citron. Med det var okey. 2-3 glas per dag gör inget. Det roliga är att jag ljög som en tupp. Jag dricker cola varje dag. Äter godis och kakor varje dag. Men det är struntsamma. För jag kommer att hamna i grupp nr2 hos frisktandvården. Vilket innebär att jag kommer endast att betala 50 kr i månaden för att sedan få "gratis" tandvård. Tycker jag är en bra försäkring så att säga...

 

Sedan funderar jag lite över mina katters mat. De äter ju torrfoder. Jag upprepar, de är katter. Varför i tusan ser då maten ut som hundben? Eller i alla fall delar av den...Det tåls att tänka på.

 

 

Älskar Dig Erik

Älskar Er Mina Bustroll

 

Over n out. Mami


Budgetblöjor.

Hej där igen, var ju ett tag sedan. Tror jag.

 

Ja jag kan väl börja med rubriken som lyder Budgetblöjor. Vi har köpt Icas blöjor. Tror vi gjort det en gång innan också. Och jag må säga att dom är inte i närheten av vad Liberos är. Inte alls. Men däremot tycker jag det är bra att de gjort små paket. Med typ 20 blöjor i cirkus. För det finns inte av Libero. Vilket gör mig lite smått irriterad när Liberos kostar 109 kr. Det är inte alltid man har dom pengarna så här precis innan barnbidraget, för det kostar att ha barn :) Intressant va?.....

 

Idag är det fullt upp. Jag ska till min stora skräck, tandläkaren. Finns inget läskigare än att gå dit. Föder hellre 100 barn än att gå dit. Absolut. Linnéa skall till öron-näsa-hals doktorn. Dockan skall också följa med. Olivia skall till Mormor & Morfar. Alla har vi aktiviteter idag. Blir spännande.

 

Linnéa ramlade ur sin säng i morse vid 5 för att ordbajsa lite. Vi hörde ett dunk i sömnen och ett väldans vråååål. Erik bara tittar på mig och undra vad fan det var nu?! Och på något sätt även fast vi sov så uppfattade vi att det dunkat till. Så jag sa helt lugnt "Hon ramlade ur sängen" I vanliga fall hade jag studsat upp. Men jag hann inte ens tänka tanken innan Erik som tror att han är någon spiderman hoppar ur sängen...Ser alltid lika roligt ut så ligger man där och fnissar. Över att det var han som sprang upp. Jag får ju frysa på natten för att amma. Så då kan ju han få leka spiderman. Han tycker ändå att det är kul. Tror jag.

 

Nu får vi ta och göra i ordning barnen här. Ha en fin dag!

 

Älskar Dig Spiderman!

Älskar Er Era Bustroll.

 

 

Over n out. Mami


Jag kommer inte hinna.

Jag är helt slut i kropp och knopp. Skall ha Linnéa hemma tills på onsdag är det tänkt. För att friskna till..Orkar jag ?! Den som lever får se. Med detta inlägget ville jag inte komma längre än att jag återkommer på torsdag. Om jag lever. Men den som lever får se. Klart jag lever. Jag älskar mina barn. Men man får blir slut i huvudet ibland. Det får man. En dag på SPA hade inte suttit fel.

 

 

Älskar dig Erik

Älskar er Mina Bustroll!!!!


Sjuklingar.

Dagistider. Det är väl så här det ska vara tänker jag. Men jag vägrar tro på det. Olivia har varit förkyld i snart tre veckor. Hostan blir värre och snuvan också. Linnéa har varit lite sjuk igen. Jag också. Erik klarar sig alltid. Lyckosten!

Ska till BVC och göra en viktkontroll på Olivia. Tycker inte hon äter okej. Hon är ju förkyld. Hon orkar inte riktigt. Åker jag till sjukhuset säger de virus, vi kan inte göra något. Men hur länge kan ett spädbarn få ha ett virus innan man skall göra något?

 

Jag har planer i huvudet på hur min nya header ska se ut. Så tro inte att min blogg för evigt skall se ut så här...Nej då. Inte alls. Sedan ska jag försöka klura ut hur tusan jag fick dit den där IF mojängen. För den skall bort. Jag är väl inte en elefant heller!

 

 

 

 

Älskar Dig Erik

Älskar Er Mina Bustroll

 

 

Over n out. Mami


I´m back.

Ja, det ser ut så. I´m back. För nu sitter jag här och skriver igen efter ett inofficiellt break. Ber om ursäkt för att jag inte informerat er om detta. Men som ni nu vet så är jag tvåbarns mamma! Det finns knappt någon tid till övers för att blogga, men är jag den som ger upp? ALDRIG !

 

Har ägnat mycket tid med mina barn den sista tiden, sen har jag ju dessutom blivit moster till den här lilla krabaten:

Willepille! Välkommen till denna stora värld. Du var så efterlängtad från allihopa, men främst dina kusiner!!!


Så. Nu fick jag sagt det också. Vi har ju varit sjuka. Orkar jag dra upp allting? Vi har varit riktigt sjuka. Allihopa, och Olivia var inte riktigt så sjuk, tror bara att hon ville flytta in på sjukhus ett dygn för att få ha mig för sig själv med en stor platt-tv. Men vi tar det hela från början. Ja de gör vi.

 

Olivia hade en så kallad snuttefilt, som för övrigt är skrotad. Hon ligger och sover och börjar vakna till. Jag kommer in och ser att snutten ligger över huvudet på henne. Lyfter på den och ser att hon är helt blå, MEN hon andas. Så jag blir skraj, men det hade varit ännu mera scary om hon inte hade andats. Mamma sliter upp henne. Och hon får tillbaka färgen...Nu är vi förkylda. Linnéa hade haft feber i ett dygn och inte ätit något...Dagen efter Onsdagen...Då vaknar jag och Olivia. Då är hon blå på läpparna utan att ha något över huvudet...Så jag ringer Erik för jag känner att detta måste dubbelkollas. Åker in på östra och där blir det fart på folk. Doktorn kommer in och undersöker allt låter finemang så jag hade stora förhoppningar på att det inte var något allvarligt, vilket det heller inte var. Men eftersom hon var så liten (då två veckor) Så vill de lägga in henne för observation. Jag bryter ihop, självklart. Alla tankar bara snurrar, det skriker inombords, "Ska min lilla tjej ha ett hjärtfel? Eller någon annan allvarlig sjukdom? Varför lägger de in henne om det inte är någon fara?" Ja ni vet hur en mamma är. Jag grät och grät och grät i ovissheten om att inte veta vad det kan vara. Det tar EKG nere på akuten. Sedan flyttas vi upp på avdelning. Jag gråter. Personalen är underbar. Lillen får sova på ett apnélarm (även kallat andningslarm). Det var planen. Lite senare på eftermiddagen blir det lungröntgen. Och Lillen skriker och skriker! Fina bilder blir det på hennes lungor när hon skriker så. Men lillen! Hon fick komma till mig snarast. Sedan var det avdelning igen. Vi fick det finaste rummet! Med en egen platt-tv. Egen toalett. Eget skötbord. Det var som att vara hemma egentligen. Fast ändå inte. Dagen efter. Apnélarmet har inte larmat någonting, förutom någon fel larmning..

 

Dagen efter så att säga. Ringer min mamma som är vård av barn på Linnéa...Hon har ringt ambulans. Linnéa har feber kramper/Frossa. Det är något mittemellan. Jaha. Erik, Olivia och Jag springer ner på akuten från avdelningen och möter upp ambulansen. Linnéa ser lite piggare ut. Och så fick hon en nalle. De hittar ingenting på henne. Förutom hög feber. Det är virus. Hon fick en studsboll. Ja, vi blir utskrivna från sjukan med båda våra barn. Dagen efter det blir det EEG på Olivia...

 

Så för att göra en lång historia kort.

Olivia: Allting är fint. Inga problem där, men vi har inte fått svar på EEG:t ännu då. Men jag tror inte det ska visa sig vara något där, vilket inte läkaren trodde heller. Det sägs att det berodde på hennes förkylning. Bebisar andas genom näsan. Och när det är snorigt så lägger det av att andas, tills hjärnan säger till att nu får du börja andas igen för nu är det för lite syre här. Och då har läpparna hunnit bli blåa. Det var väl enda anledningen.

 

Linnéa: Allt var virus på akuten. På Jourcentralen var ju sänkan förhöjd ännu mera och de visar sig vara öroninflammation. Kåvepenin frukt. Nu är allt bra.

 

Det var en tuff vecka må jag säga! Imorgon är det återkontroll för Olivia på Östra :) För att sammanfatta allting.

 

Långt inlägg. Men så blir det. För att ni ska förstå varför jag inte orkat.  För att göra pricken över I:et blir det lite bilder!

 

 

 

 




Älskar Dig Erik

Älskar Mina Busungar!

 

 

Over n out. Mami