Trött tjej!

Linnea var otrooooligt trött efter förskolan idag. Men hon vaknade igår kväll å ville mysa å prata lite i våran säng innan vi la oss å de fick hon såklart!!

Självklart fick jag en smsavisering när bussen kört ut från hjällbo om mina böcker. Så blir att jag hämtar dom imorgon eftermiddag :) nu vet jag att dom finns där i alla fall! Nu ska jag vila en timme! Sjuuukt skönt!


Over n out.Mami


På väg hem...

Från skolan, föreläsning hela dagen å jag blev fan inte nått klokare. Hoppas böckerna som gärna får komma någon dag gör mig klokare för jag är helt vilse i den här kursen, vårdandets fundament och vetenskapsteori. Så tror jag den heter. Ni ser jag är inte ens säker på kursens namn. Blä!

Sitter som sagt på tåget å jämte mig sitter en liten farbror som vill tipsa mig, men framförallt min kurskamrat om olika sätt å få fram litteratur på. Väldigt generöst, men min kurskamrat försöker hela tiden sätta på sig lurarna för å höra musik å gång på gång talar farbrorn mä henne... Han kan ju inte förstå innebörden av lurarna. Måste i hans hjärna verka helt ologiskt att stoppa in pluppar mä snören som hänger från taket in i örat?!?! Haha! Jag tycker att det är skoj!

Ovet n out, Mami


sköljmedel

I fredags så var vi och storhandlade. Vi handlade då allt inklusive tvättmedel och sköljmedel. Å jag är lite kinkig när det gäller sköljmedel. Så vi köpte ett som jag tyckte luktade helt underbart. Jordgubb, godis. Ja allt det där. De finns en sak som jag inte klarar av, SMULTRON! Asså jag klarar av färska smultron men inte smultronsaft, smultronyouhurt m.m. När kläderna tvättats och Erik kommer upp med kläderna i lägenheten så känner jag den här smultrondoften som jag inte klarar av. ALLA mina kläder uktar äckelsmultron. Jag kommer att gå å lukta smultron TROTS att det står jordgubb på. Inte okej. Absolut inte okej!!!!!!

"Jag kan alldeles fälv"

Det är det nya här hemma, Linnéa kan allting själv. Och mycket är hon faktiskt bra på. Men iiiibland blir hon en aning sur för att jag hjälper till när jag ser att min lilla treåring inte klarar av ett moment. Men det är väl en del av samspelet mellan oss :)


Å Olivias snuttefilt får ingen röra för då får djävulen höra. Hon blir galen, för den vet hon är bara hennes.

Nu tvättar jag och kommer inte att ha ett torkskåp. Skoj! Får hänga upp allt här hemma men får hoppas de e torrt till imorgon .

Försöker faktiskt få Linnéa blöjfri på riktigt nu. Ikväll gick det bra, kom nån droppe i byxan och då sa hon till att de var dags. Hon e stor nog att klara det där nu :) Några tips på hur jag skall underlätta pott träningen?


Hämtat barnen

Nu har jag hämtat barnen som var på mycket glatt humör över att fått vara på förskolan även en dag som denna! Nu väntar vi på att pappa Erik ska komma hem så att vi kan käka middag :) blur korv å pommes idag.

Jag känner fortfarande att allt är otroligt rörigt i huvudet just nu. Hoppas att det ger sig. Att alla böcker kommer snart och att de börjar klarna lite vad gäller högskolan.

Denna veckan är de som sagt skola och jobb som gäller. Ska försöka få komma iväg och fixa mina naglar nån dag här!


åh blir så trött.

Trodde jag bokat tvättstuga idag men det var imorgon. Å då kan jaag ju absolut inte tvätta eftersom jag ska vara i trollhättan. Jaja får tvätta ikväll på den fria tiden...

Eftersom jag inte kan tvätta så får jag ju ännu mera tid till att städa här hemma, WOHO ;) Flickorna hämtas vid klockan 15...Ska få lite skolgöra gjort också....sen...

Då var vi där igen.

Jag blir så frustrerad när jag läser om att "Ligger det verkligen bara i att vi måste tillbaka till jobbet eller handlar det om att vi inte kan hantera och tillfredställa alla våra barn behov när de kommer över första året?". JAG är mamma till mina barn. Det är JAG som valt att skapa, och sätta mina barn till världen. JAG älskar att umgås med mina barn dygnet runt om det skall vara så. Men JAG måste få vara JAG. och inte bara Mamma. När jag går till arbetet eller skolan så är det för att få in pengar eller för att få utbildning, och för att JAG skall få träffa andra människor, för att JAG skall få komma ut ur hemmet. Bara för att jag valde att skaffa barn så binder jag inte upp mig på att sitta och vara hemmafru i 20 år. Nej, finns möjligheten att sätta dem på förskolan för att jag som mamma skall får vara bara SANNA någon gång så självklart sätter jag dom där. Jag erkänner att imorgon är jag ledig från skolan och går med barnen till förskolan mellan 09-15 för att JAG skall hinna städa ordentligt här hemma, få ordning på tvätten som är tvättad, tvätta igen och för att få hemmet att se ut som ett hem efter en helg. Det går inte att tvätta med två barn när man bor på tredje våningen utan hiss. Man måste acceptera att varje mamma är en individ. Alla individer känner olika. Alla har olika sorters driv. Om jag sätter mitt barn på förskolan när hon är 1 eller 5 år, det spelar ingen roll. Jag är ingen supermorsa och det erkänner jag. Istället för att gå runt och vara så himla duktig hela tiden. Jag tror att de kommer tillbaka som en käftsmäll förr eller senare. Det finns något som heter duktighetssyndromet. Många kvinnor som blir utbrända på grund av det. Jag skulle aldrig vilja vara hemmafru med mina barn tills dom är tio. Jag är en social människa som behöver mycket folk runt omkring mig som inte bara pratar barn. Sen erkänner jag att jag inte har råd att gå hemma i all evighet för jag har "ingen guldsked i arslet" - som en vän sa. Jag ser verkligheten som den är. Och jag trivs med det. Man kan alltid ta upp diskussionen men aldrig klampa in på en annan mammas revir. Alla har olika driv och brinner för olika saker. En sak som är simpel för mig är en omöjlighet för en annan.

Sen vet jag att mina barn trivs otroligt bra på förskolan. Olivia talar mycket bättre än en annan 1½ åring. Vet inte om det beror på att hon var på förskolan efter sin ettårsdag eller för att det bara är sån hon är. Men dom utvecklas och vet hur man umgås i grupp, vet hur man löser konflikter. Jag är stolt över att mina barn lär sig sådant som är svårt att lära ut hemma. Jag är en mamma som är stolt över att ha satt mina barn på förskolan för jag vet att dem vill vara där och behöver det.


Jag lever för mina barn men jag kommer aldrig att glömma bort mig själv och mina egna behov.



Jag är ingen supermorsa och jag har accepterat det. MEN mina barn är lyckliga så länge jag är lycklig och mår bra. Glada mammor glada barn.




Idag var det dans

som stod på schemat. Jag och Linnea begav oss iväg till sportlife för att gå på dans ivriga som tusan! Det var fem barn med idag och det var lite roliga steg och lekar så vi skakade rumpan. Linnea var mycket nöjd och sedan gick vi till mcdonalds för att käka en happy meal. Detta kommer att bli mitt å Neas söndagsnöje i ca 10 veckor framöver. Mycket mysig söndag. Varför jag skriver så luddigt just nu är för att jag skall kunna formulera mig rätt alldeles strax i nästa inlägg. Är lika upprörd som sist jag tog upp den här diskussionen så ska snart skriva av mig om det.


Myslördag!!!

Idag är de lördag och för mig så är helgen helig för familjen. Speciellt nu när jag börjat skolan och inte ser barnen eller Erik på samma sätt längre. Så idag var det min tur att få sova ut och de var riktigt skönt. Sedan har vi fått klartecken från familjebostäder att få tapetsera om vardagsrummet gjort av målare. Så vi valde att gå och välja ut en tapet. Blev en beige med mönster i. Är riktigt nervös för hur det ser ut på väggen....Jaja nog om det.

Sedan åkte Emma och Wille och Jag och Nea till Barnpalatset och busade loss. Riktigt roligt och se dom små liven busa järnet i någr timmar ooch bli alldeles röda om kinderna. Dom llär sova gott inatt och det är en billig lördagsutflykt!!!


Storhandlat!

Nu har vi käkat tacos och umgåts lite med Christine, mycket mysigt!! Skönt å få prata av sig lite om allting som händer just nu tycker jag. Sedan åkte jag och Erik och storhandlade, dock inte kött för det köper vi i saluhallen. Men massa annat gott!

Imorgon blir det lugnt, jag ska iväg och träffa en gammal klasskompis för att få låna lite studielitteratur...Jättesnällt! Nu ska jag bara slappa och se de senaste avsnittet av paradise hotel norge.


lååång fredag

Fast ändå inte långfredag! haha den ni ;) Flickorna fick tidigt i morse bege sig till förskolan redan kl kvart över sju för att jag skulle iväg till skolan och Erik till jobbet. Det har varit en ganska seg dag i skolan idag. Mycket redovisningar och mycket lyssnade men min grupp skötte sig exemplariskt. Dock fick jag stå hela vägen på tåget från trollhättan till göteborg hem. å varmt var det. puuuha!

Ikväll är det tacokväll, Christine kommer hit också. Blir mysigt. Sen när barnen somnat så åker jag och Erik och storhandlar. Mamma tar barnen då...


Päääärlan

JAg beställde ju en dator igår kväll en rosa sådan. Samma dator fast svart fanns på mediamarkt idag fast lite billigare så det fick bli den istället...så den rosa får jag skicka tillbaka när den kommer, men jag är supernöjd med min svarta också, the black pearl.

Imorgon skall jag till Trollis å ser när mina kurskamrater redovisar. Blir nog att åka hem sent... Så flickorna blir tidiga på dagis och slutar sent. Men sedan är det helg och då ska vi ta vara på varenda minut tillsammans...Jag och Nea ska ju på dans på söndag. Tror hon glömt bort de så får påminna henne lite :)


Sådär!

Idag har jag varit och träffat mina basgruppskamrater och det kändes bra! Ett gott gäng som man kan lita på! Imorgon är det dags för redovisning jag kommer att vara där men inte närvara vid redovisningen då jag inte bidragit med något och då känns det så fel att ta deras arbete. Fick precis tittat på vart jag fick min VFU, alltså verksamhetsförlagd utbildning, å drrrrrrrrrrr i Uddevalla! Ofcourse! Så långt bort som möjligt, ajjemen! Men det är tre dagar men nästa praktik ska jag fan ha i kungälv. Haha!

Skall snart hämta flickorna, har fått mailat lite lärare och handlat lite studiematerial. En ny väska, skrivblock, kalender, mapp och igår klickade jag hem en ROSA minilaptop. Jag är redan kär och jag har inte ens sett den. Hoppas den kommer imorgon. Så jobbigt att gå å vänta över helgen.

Och Olivia den tokern. Hon vaknade runt halv ett inatt och fick Linnéa till å börjar göra ljud. Dom ligger vägg i vägg. Så när Olivia hörde att Linnéa började gny så skriker hon"Lllllllllllllliiiiiinnnnnneeeejjjjjjjaaaaa" Haha. Tack gode vaknade inte Linnéa. Men jag kunde ju inte hålla mig för skratt när jag ligger i vårat rum och hör det här! Min goding!


Helt slut i hövvet å magen.

Jag är helt slut efter igår och idag. Många nya intryck. Just nu känns allting sjukt rörigt i allt. Fick sovit en stund vid halv sju för att vakna å se lite mera klarhet i det hela. Att hitta till högskolan från tågstationen var inte så svårt, följde strömmen. Det känns bra i kroppen, jag har en bra magkänsla även fast magkatarren sitter mig långt upp i halsen nu. Det här kommer att bli bra, imorgon så ska jag träffa min basgrupsklasskompisar! Kommer att uppdatera mera imorgon. Jag är helt slut. Utmattad.

Linnéa sommaren -10.
Min goding!!!!


Fortfarande lite ont i magen.

Efter alla beslut som fattades igår mår jag fortfarande lite sisådär och jag ångrar ingenting, men jag kan inte sluta tänka på det. Det blir bra vad som än händer å sker den närmsta framtiden.

Nu ska jag iväg till skolan om en stund. Skall försöka köpa en biljett på SJ, de gick inte igår men får se om de fungerar idag. Västtrafik ville sno 250kr från mig, medan SJ tar 46 kr enkel väg. Helt sjukt irriterande. Man hinner inte så mycket regionen runt på ett dygn. jaja. Kommer att uppdatera efter informationsmötet på skolan sedan så får vi se hur det går där.

På väg till Eriks brors bröllop.
Snygga familjen <3


Beslut som skall tas.

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag väntar på just det där samtalet från Polisen som kan ge mig ett jobb på polisens kontaktcenter. Jag fick dock ett annat samtal innan det där speciella samtalet och det var från Högskolan Väst. Jag har kommit in på Sjuksköterskeprogrammet. Jag var reserv 25 från urval2. Jag blev jätteglad och tänkte"Hoppas för tusan nu att jag inte får polisjobbet" just för att jag ville inte ta det beslutet för jag vet att så mycket som jag längtat och hoppats på de där samtalet från polisen har gjort mig nästintill tokig. Det hade vart en stor dröm och få jobba där. Dock så var det visstid i 6 månader, kanske med förlägning kanske inte. Jag kan inte gambla när jag har två små barn. Självklart hade jag tackat ja om jag fick de för en vecka sedan för då är det en otrolig lättnad ekonomisk. Polisen ringde och jag sa som de var att jag måste tänka långsiktig och det tyckte herrn var bra. Så det känns bra, dock så fråga han om de skulle bli aktuellt med en tillsvidaretjänst om jag är intresserad då. Och det är jag ju. Fruktansvärt mycket. Så nu får jag vänta tills nästa vecka och se. Hör han inte av sig då så får jag köra på sjuksköterskeprogrammet! Är sjukt taggad och det skall bli en spännande resa med blod, svett och tårar.

Var och tränade med Emma förut. MRL-pass. Kommer väl inte kunna resa mig upp ur sängen imorgon men det var skönt att komma hemifrån för att få tänka på något annat eftersom min hjärna gått på högvarv idag. På riktigt.Nu ska jag sova för imorgon ska jag på äventyr i trollhättan, HJÄLP!


Tattoooo!!!

Dagens Groupon var 84% rabatt på en tatuering. Erik överraskade mig och köpte den. Jag vill ha Linnéa och Olivias namn någonstans. Några tips på hur och var? För jag vill inte ha det för stort. Och inte på handlederna. Hört att de kan bli svårare att få jobb då? Jag tillhör ju ändå serviceyrket...Fast kanske ska chansa lite? :D
Tipsa gärna!!

Idag är flickorna på dagis. Imorgon ska de fira Linnéa på dagis så jag får väl göra en fruktsallad eller så. Skall bli roligt. Linnéa ha rvarit i centrum väldigt länge nu och hon trivs. På lördag ska jag och hon åka skridskor. Hon älskar det. Får se om jag ramlar mer än henne. Haha. Å på söndag är det dans. På sportlife som jag skrev tidigare. Tyckte jag var värt pengarna så att hon får röra sig lite. "Mamma jag ska också träna". För de är precis det jag gör. Varannan dag är jag på gymmet. Mycket bra. Gått ner 2½ kilo på 2-3 veckor. Det är inte kilona som stör mig egentligen utan det är den slappa huden. Den ska bli fast och blir den inte de lägger jag mig under kniven! Tänker inte leva med de här, ser ut som en 80 årig dam.


Linnéa 3 år!

Hej hopp!
Linnéa blev 3 år i söndags. Detta firades självklart med barnpartaj å släktpartaj. Fina presenter och en mycket nöjd Linnéa. Jag förstår det inte, tre år har gått sjukt fort, och om tre år till går lika fort så börjar hon skolan snart :| Min lilla bebis. Jag tror aldrig man kommer att förstå vart tiden tar vägen.
Många barn var sugna på tårta :)
Linnéa och Tindra
Fiskedamm, alla barnen ville fiska!
Fina dockan som dessutom hade ett badkar med sig i paketet
Hello Kitty strumpbyxor
Päärlor så hon kan fixa och trixa med halsband!
Hon fick inte bara ett paraply, utan TVÅ. Stolt paraplyägare!
Av oss fick hon en diskmaskin och pippikläder. Även en danskurs på sportlife som startar på söndag. Ska bli jättekul!

Ja vad gör jag om dagarna? Jag är arbetssökande. WOHO. Var på en intervju för ett par veckor sedan och bara villvillvill ha de jobbet. Det är ett jobb som gör mig motiverad. Så går bara och väntar på det där samtalet. Håller på å bli tokig!!!


Nytt år.

Nytt år, och för första gången någonsin tycker jag att det är skönt med ett nytt år. Nu har vi våren framför oss - inte bakom, jag får ett jobb, eller vem vet kanske sjuksköterskeprogrammet? Skall i alla fall på arbetsintervju den 9:onde! Lycka till till mig!

De senaste dagarna har jag suttit och läst igenom denna bloggen, om allt från Olivia graviditet till Lilla Linnéa som faktiskt om 21 dagar är 3 år! Men i vilket fall så är det säkert många som inte vet att jag haft bloggar under tiden jag var gravid med Linnéa också. ÄR dock lite besviken på mig själv att jag inte skrev Neas förlossningsberättelse. Känns lite sent att göra det nu men kolla dessa länkarna om ni är nyfikna :) Kommentera inte där för jag loggar inte in där... www.sannah.babyblogg.se och www.sannahbaby.blogg.se .

Vårat nyår var jättemysigt och lugnt. Helnöjd!