Vad är det för fel på folk?!

Varför hjälper vi inte varandra längre? Igår höll jag på å svimma å ingen hjälpte, alla skötte sitt egna för att det blir bäst så? Vi lever alla ihop men ändå kan vi inte hjälpa varandra. Ser vi varandra som djur? "hon e svag låt henne vara". IDIOTER. Jag mår bättre idag i alla fall... Dock en del huvudvärk...
-
Igår klev vi in i vecka 22 (21+). 18 veckor kvar... Jag får lite panikkänslor när jag tänker på förlossning för jag vet hur satans ont det gör. Men det är värt de å jag längtar ihjäl mig efter pojken <3. Han bökar å har sig hela dagarna och beter sig som en riktig vilde. Hoppas han är lugnare på utsidan ;) ni får magbild i nästa inlägg :)
-
Overnout. Mami


Mot revbenen å vidare!

När jag ligger på rygg i sängen är det nästan så att han når upp till revbenen å sparka. Han försöker men de går sådär. Han är en riktig vilde, undra hur han ser ut å blir på utsidan.
-
Berättade för min systerson (snart 2 år) att de är en bebis å en snoppis i min mage, å han blickade snabbt på magen å ba "neeeiuuch" med ett högt skratt. Tokigt det kan bli.
-
Igår låg jag och vilade med telefonen bredvid mig. När jag vaknar så är den borta. Spårlöst! Jag letar igenom hela sängen. Så jag ber Erik gå å kolla med barnen, mycket riktigt låg de båda två å titta på Pippi på Youtube i Linnéas säng! Busungar!
-
Jag har åkt på nått virus. Så äre när man åker buss. Åker på varenda liten basillusk. Men hoppas bli bättre över dagen. Imorgon är de ny vecka igen 21+0. Jag sa ju de, bara man kommer över 20 så går de relativt fort... Å den här veckan har jag knappt hunnit blinka...
-
Overnout. Mami


En pojke!

En liten gosse är det som ligger i magen och jäser. Än så länge har han hållt sig liten. Jag längtar så enormt mycket nu, vi ska köpa kläder och massor! Slänger upp lite bilder :)
 
Lilla lilla pojken, vi längtar efter dig! 
 

Overnout. Mami

En pojke!

 

vecka 21 (20+)

Dåså, ny vecka igen. -jag har tänkt, bara jag kommer över vecka 20+0 så kommer det nog gå undan. Å jag tror faktiskt att det gör det. I alla fall til de här sista veckorna. Snart är det praktik och då flyger 3 veckor iväg. Bebisen sparkar varje dag och nu både ser man och känner på magen när den rör sig. I eftermiddag kommer jag dessutom inte kalla bebisen för bebisen mera utan då blir det han eller hon, för förhoppningsvis kan de se vad det är för kön denna gången!!! Jag och min syster ska iväg och kl 16 har vi tid. Ska bli så kuuuul! Linnéa tycker förresten om det blir en pojke att han ska heta Linda, jag är inte lika positiv till det. 
-
Hörs i eftermiddag!!!
 
 
 
Ska bli så spännande och se vad du är för nån <3
 
Overnout. Mami
 
 

Tråkigt

Alltså, de är så himla tråkigt att vara gravid. Jag längtar ju och älskar den lilla figuren där inne. Men graviditeten känns milslång. Jag har idag gått exakt halva tiden om man räknar dagar. 140 dagar har gått, 140 dagar kvar. Ni vet det är som när man åker bil till Stockholm och man kommer till en skylt där det står Stockholm 25 mil. Då har man tappat hoppet om att man någonsin skall komma fram, man har träsmak i arslet men man längtar ju så otroligt tills man är framme. Tack å lov kommer denna andra halva gå mycket fortare eftersom jag har skolan att fokusera på. Olivia fyller två, Wille fyller två, Vfu 3 veckor, jul, mamma fyller 50, nyår, Nea fyller 4(!!!!!!!!) å sen e de dags för bebis att komma så de kommer att gå undan men just nu idag känns det som en jäkla elefantlång graviditet :/... De går väl över :)
-
Overnout. Mami


Donera tuttar.

Jag har så ont i min rygg och har faktiskt kommit på att det beror på mina tuttar som blivit tunga och enorma under denna halva av graviditet. Jag har så ont att de strålar ut i armarna. Tänk er att behöva gå och bära på en ryggsäck på magen i hela 40 veckor, dag som natt hänger den där. Hade man kunnat donera hade jag gjort det. Jag vet ju att det bara kommer vara så här under graviditet och amning för att sedan återgå till taxöron. Tacka gud för taxöron. En riktig gudagåva. Kommer aldrig mer klaga. Någon som har några tips? På¨nån bra bh kanske?
-
Jag är för övrigt mycket piggare idag med förkylningen förutom tuttarna.
-
Overnout. Mami

Jag finns!

Haha jag är kvar här. Har bara haft fullt upp denna veckan med praktik! Först var jag på en barnmorskemottagning som var helt underbar, roligt att få se och träffa friska patienter. Dagen efter var jag på ungdomsmottagningen och blev faktiskt positivt överraskad till att jag fick vara med i ALLA möten med patienten. Sista dagen var vi tillbaka på vårdcentralen och där fanns inte så mycket att göra så vi blev mestadels sittandes faktiskt. 
-
I onsdags kände jag mig lite krasslig och på torsdagen ännu mer för att igår ligga helt utslagen och död i sängen. Förkyld, ont i ryggen, halsen och ja lite överallt. 
-
VI har även gått in i ny vecka nu alltså vecka 19+ och idag är jag i vecka 19+3. Tror jag. Vecka 20 i folkligt tal, alltså halvvägs. Jag har nog aldrig känt mig så här obekväm i att vara gravid som nu. Jag är väldigt trött och känner att jag knappt hinner med mina små flickor och så...Det ger mig panik och lite så. Såg även att när sista kursen slutat så är jag i vecka 37. Tjock å go. På torsdag är det i alla fall könsul. Skall bli spännande!
-
Overnout. Mami

Jessica Simpson

Gomorrn!
Jag satt här nu på morgonen och läste en artikel i aftonbladet som fick mig att inse hur blåsa människor är. Jessica Simpson har tydligen fått barn, i maj. Ingen aning om det och bryr mig heller inte. MEn hon gick upp fasansfullt mycket i vikt och såg inte alls ut som henne längre. Läkarna sa att det mesta av din vikt består av vatten. Då svarar den kloka blonda damen "-men när vattnet gick försvann det inte alls ut med bebisen" NÄHE! Vad förväntar du dig? Att vatten som sitter i ben, ansikte och armar ska rinna ut genom muffen på dig? Haha skämta inte så. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article15418181.ab  . Där hittar ni i alla fall artikeln.
-
Skall nu göra i ordning mig för en praktikdag på MVC. Känns jättespännande och taggande, dock är jag väldigt trött. Men det är jag varje dag. 
-
Vi hörs senare.
-
Overnout. Mami

Flickornas rum!

Igår fick Erik upp gardinerna och idag fick jag upp lite tavlor. Tycker rummet är supermysigt och det är ett riktigt LEKRUM. Jag är nöjd med det och jag älskar vita väggar!!!
 
 




Overnout. Mami
 

Kräftskiva!

Igår hade vi kräftskiva och alla barnens favoriter kom på en och samma gång. Blev en jättelyckad kväll med goda kräftor/räkor och spel. 
-
Nästa vecka är en praktikvecka och jag skall få testa på att vara på MVC, en ungdomsmottagning och vårdcentralen som vi brukar vara på. Känns jättekul att få göra något nytt och se nya verksamheter. 
-
Just nu ligger jag i sängen och mår ganska illa, de kurrar i magen och har sig. Bebisen sparkar för fulla muggar nästan hela tiden och det når sig strax ovanför naveln när jag ligger ner.Snart har halva tiden gått och det är den roliga och mysiga halvan kvar som innebär shopping av vagn, skötbord och lite kläder. Alltid kul. Vill veta kön nu så jag kan klicka hem lite grejjer ifall det är en kille :)
-
Overnout. Mami

En dag i sängen.

Jag e orkeslös idag!!! Helt slut, kaputt. Ska bli skönt att åka till skolan imorgon :) träffa lite folk! Å speciellt basgruppen. Hängt upp ett par gardiner men behöver mer gardinfästen som råkat trolla bort sig!?
-
Inga böcker än så länge men då dyker dom upp imorgon.
-
Overnout. Mami


Magbild igen!

På den r bilden ser man verkligen hur högt upp livmodern når. När jag står upp faller ju tarmer å allt på plats å jag ser betydligt större ut än vad bebisen är. Å dessuom e ja lite fet. Från start så att säga.


Magbild vecka 19!


 
Nu börjar det hända grejjer med magen. Som sagt bebis sparkar hela dagarna.
 
Nu har jag även fått städat här hemma, känns jätteskönt att fått gjort det! Barnen kommer bli så glada att rummet är städat! Skall faktiskt få upp gardiner sen så ska jag ta kort på hur gulligt deras rum faktiskt är :). Jag känne rmig betydligt bättre än igår vilket innebär skola på fredag! Underbart!
 
Overnout. Mami
 
 
 
 

Vecka 19 (18+)

Snart halvvägs, åh herregud var tar tiden vägen? Bebisen hör nu mig, och alla runtomkring. Den sparkar väldigt livligt hela tiden. Det känns tryggt. Lite sammandragningar ibland, ungefär när jag asgarvar, kissenödig eller stressar. Har varit sjuk de två seanaste dagarna, något virus som inte vill träda fram så jag känner mig bara allmänt dålig...
-
Barnmorskan anade som sagt att de var en pojke men den 20 september går jag o lillasyster privat och kollar upp detta en gång för alla. Självklart spelar inte könet någon roll utan det är helt och hållet för att det är vårat sista barn och för att vi känner att det vore kul att göra något annorlunda. Skall egentligen inte ens behöva försvara varför vi gör som vi gör men nu fick ni en förklaring.
-
Foto från vecka 19 från Lennart Nilssons bok Kärlekens Mirakel
Lägger upp en magbild lite senare. Nu väntar duschen. Sedan ska jag städa flickornas rum och se om jag kan få upp några gardiner :)
 
Overnout. Mami

Skolan har börjat...

Skolan har slagit upp portarna och termin 2 har startat. Mina böcker har inte kommit ännu så jag får vänta lite till innan jag kan sätta igång helt...
-
Barnen har börjat hålla på å härja på nätterna. De måste vara att de precis börjat förskolan igen. Mycket intryck som ger konstiga drömmar! Men de ger nog med sig så småningom!
-
Jag börjar känna mig kass mä halsont å så vidare... Så om inte böckerna kommer strax får jag va sjuuuk. Varm choklad skall intagas så fort barnen e lämnade!
-


RUL :)

Idag var vi och gjorde vårat Rutinultraljud. En frisk krabat som rör sig mycket. Barnmorskan anade ett pojkkön men var svårt att avgöra då navelsträngen låg precis jämte, men jag bokar för att åka ner till Gbg och göra ett könsul vid barnbidraget. Så då får vi ju veta helt klart, jättespännande!
-
Fick även vårat internet idag! Känns otroligt skönt och nu börjar man känna sig mer som hemma. Mina gardiner kommer nog denna veckan om jag har tur och då ska de bli ordning på riktigt! Det är ju det man längtar efter, att komma i ordning. Nu ska jag få ett städryck och städa och dammsuga. Inte lätt å göra när barnen är hemma men idag är dom på dagis!
-
Hörs senare
-
Prins eller Prinsessa spelar faktiskt ingen roll, bara du är frisk <3
 
 
 
Overnout. Mami

Ordning!

Det börjar bli ordning i detta hem! Igår kom ju sängen vilket gjorde att vi fick rensat sovrummet så nu är det bara lite kvar. Erik fick oxå upp några tavlor och en hylla i köket. Så de känns som vi börjar hamna på plats. Nu ska de bara shoppas gardiner.. Men tror jag beställer de :)
-
Kräftskiva om en vecka mä päron å en moster! Hoppas självklart på finit väder så vi kan sitta i trädgårn.
-
Vet inte om jag skrivit de, men skolningen är över och barnen trivs som små fiskar på dagis! Allt e tiptop! Maten e god barnen e snälla å de finns MASSA leksaker :)
-
Nu taggar vi inför måndag och ultraljud! Yäääy!
-
Overnout. Mami