Operationen.

Linnéa fick ju sina små plaströr i öronen i fredags. Jag var jättenervös. Inte för själva "operationen" utan för narkosen. Ni vet en mammas tankar, tänk om något går fel, tänk om hon inte vaknar. Tiden gick FÖR långsamt. Men min fina prinsessa vaknade självklart å nu sitter rören där. Jätteduktig var hon så pappa Erik köpte en spårvagn till henne. Jättefin som hon kör runt med här hemma hela tiden!!!

Lördagen: Lager 157 å utgång för Eriks del. Lite nyköpta kläder så här till våren gör ju susen! Dessutom har vi rensat våra garderober och slängt en väldans massa!!! Jätteskönt. Vårkänslorna bara bubblar i själen å väntar få att få komma ut. Knoppar på träd å buskar, det gillar vi!

Skall uppdatera mer under dagen!


Imorgon.

Imorgon är tja, skulle jag säga jobbig är det väl att ta i. Men det är en sån där dag en mamma är orolig. Linnéa skall sövas för första gången. En bagatell för andra. Men för mig är det stort. Tur att hon är så liten att hon inte förstår att saker kommer ske. Hon skall göra ett litet ingrepp bara, ett litet rör i örat skall placeras där. Under sövning. Det är den här sövningen jag är mest orolig för. Ingreppet är ju lugnt. Jag har gjort exakt samma sak, men det är ju inte det de handlar om. För nu är det LINNÉA som skall göra. Å endast en förälder får vara med. Skitbra. Eller inte. Jag klarar inte å vara där själv med henne, men jag hade gärnat velat vara där tillsammans med Erik. Men nej. Inte alls. Får sitta hemma å vara nervös tills Erik ringer. =( Det kommer gå bra eller hur?


fyra ords meningar.

Linnéa har sedan unge 1½ års ålder ungefär sagt två ordsmeningar, "Nea bada", "Ta den" M.m. Idag sa hon TVÅ fyra ordsmeningar. Först var det "Mamma också borsta tänderna" sedan var det "Kooooftaaaan, Vart är du?". Jag är stolt. Å det tänker jag fortsätta att vara. Sedan tycker jag hon är duktig på att se skillnaden när man ser en boll och flera bollar. ÄR det en boll, säger hon "boll", är det flera bollar så säger hon "Bollar". Hon är duktig min lilla tjej. Storasystern. Nu är hon på dagis. Fröken fick muta med att Pauliina var där inne då vågade hon springa in! Sedan kom Liam också! Bästisarna.

Idag står sova på schemat. Nej då. Diska å packa upp tvätt också. Men först står sova på schemat. Jag älskar att sova. Utan sömn är jag inte en bra mamma, sambo, syster, dotter..Ja allt det dära. Därför behöver jag MIN sömn. Igår sov jag mellan 18:30-19:30. Jag tar en sån där tuppis på kvällarna för att orka med natten...

Just det! Nyhet. Projektledaren på skolan ringde, jag kan plugga hela utbildningen på distans. Känns jätteskönt. Liten lättnad. Skulle komma in vid studiebesök å prov i stort sätt =)). Skönt det.


Nu är allt som det ska igen...

Linnéa är på dagis. Man skulle mycket väl kunna säga Premiär. För hon har inte varit där på 5 eller 6 veckor. Har ingen koll. Tappat räkningen. Å eftersom någon utav barnen varit sjuka hela tiden under den här perioden har vi inte kunnat roa oss så mycket. Vi har klättrat på väggarna alla tre. När Linnéa varit frisk har jag och hon gått ut på eftermiddagarna när Erik kommit hem.

Sååå i helgen.. Ja fredag var det fest med gamla goda vänner, fest? Ne men vi umgicks. Dynger blev man. Fick sova i Linnéas säng vilket jag tyckte var toppen. (Sover inte i sovrummet när jag druckit alkohol eftersom Oliven ligger där.) SÅ jag hade förväntat mig att ligga på soffan med Olivens bebistäcke. Men jag får en säng med ett stort täcke! Helt underbart! Halv åtta på morran slänger Linnéa sin stora bobbycar på mig rakt i ansiktet. Jag vinglar in i vårat sovrum å somnar om. Å aldrig har våran säng varit så skön. Sen har Erik fått den briljanta idén att åka å titta på fotboll. Hade tydligen inget val heller så snurrig som jag var åkte vi. Brillor köpte jag på vägen. Jag å Linnéa lekte istället för att glo fotboll det var mer optimalt. Söndag minns jag inte.

MÅNDAG! The holy Monday! Jag var i skolan på info-möte. Verkar vara toppen ! På måndag den 28/3 är det upprop. Nä då. Men det är då det sätter igång. Studier på heltid heter det. ÄVen fast det är på distans så är Linnéa på dagis mellan 08:30-15:30. Känns bra. Oliven e hemma med mig å sover förhoppningsvis. Jättekonstigt kändes det att vara i en skola igen. Jag har vant mig vid mitt liv som tvåbarnsmamma. Jag är trygg i den rollen, det är jag. Jag är tuff i den rollen, ingen kan sätta sig på mig eller mina barn. Men när jag var själv så kände jag mig så himla liten utan min flock! Jag kände nästan lite rädsla. Jag förstår det inte., Hade barnen vart med hade jag varit en tuffing, är jag en mes utan barn? Jisses vilken tur att jag fick barn i så fall om det ska vara på det viset.

Vårkänslorna bara hoppar i mig. Jag vet varken ut eller in. Dom sopar bort allt grus just nu. Ja, två solskensbarn har jag också som är toppenglada när solen värmer deras små ansikten! Vi skall köpa en trehjuling till Linnéa snart. Får vi se om hon förstår logiken i det hela. Hade nog inte jag gjort. Jag är en sån som sitter där bak.

En del av bilderna i lördags när Erik tittade fotboll!
Snoriga barn är fina barn!
För övrigt så försökte svampbob tränga sig på igen. Men jag jagade bort honom lika snabbt. Får se om han återkommer, men tror jag skrämt vettet ur honom denna gång!




Helt ärligt så orkar jag inte mer.

Ollie åt vid 4 inatt. Kl 05:30 sket hon as mycket. 05:45 spydde hon som en gris så det var ju bara att tvätta av IGEN. sedan somnade hon om stackarn. Men hon är jätteblek =(. Jag skall fika med vänner idag, som tur är. För jag klarar inte av mer torka bajs dagar. Jag gör inte det. Det borde ge sig sa bvc-sköterskan. Ja det kan man tycka. Jag tycker det borde gett sig för tre dagar sen. Idag är det den femte dagen. Stackars, stackars Oliven. Men hon är ju pigg. Leker å sprattlar å hoppar och har sig. En aning tröttare men det vet man ju själv hur man blir. Men orkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Det här med att fåglarna kvittrar till snö. Det går inte riktigt ihop. Inte för mig i alla fall. Måste det komma mera snö? Såg att det snöade igår innan jag la mig. Å att det lägger sig också. Igår höll dom ju på att blåsa bort gruset från de små vägarna så sopbilen skulle kunna komma å bara sopa bort det. och så kommer det snö! Ja, jag förstår det inte. Men det är bara mars. Tänk så Sanna. Bara mars, bara mars, bara mars. Ja ni fattar...
Bara mars, mars, mars, mars, mars, BARA MARS!!!!




Krabban som bajsar.

Jag har en krabba här hemma. Hon har blivit sjuk. Diarré fortfarande...Inget skoj. Krabban heter Oliven, eller Bollie som Linnéa säger. Hon är en krabba därför att hon ser ut som en när hon är i sin gåstol. Men imorgon skall jag få komma ut med mina fina vänner å ta en fika på stan ! Jätteskönt! Blir borta hela kvällen från bajs å spyor och allt!

Linnéa har ju hela tiden sagt Beeebbeee till Olivia. Jag har försökt omvända henne till Olivia. Men hon står fast vid Bebbe. Det går inte. Tills igår. Erik sa Ollie. Då sa Linnéa Hejhejhej Bollie. Det är i alla fall något annat än bebbe. Skoj å komma till dagis Hej vad heter du? Bebbee.. Stackars barn. Fast Olivia lyssnar mer på Oliven än Olivia. Också lite roligt. Min lilla rumpnisse! När skall hon bli frisk egentligen?

Bollie!
Neapea!


Okej jag ger mig.

Jag klarar inte en dag till av LCHF. Jo det hade jag säkert gjort. Grejjen är att man skall äta mycket fett istället för kolhydrater. Å jag tror inte att jag får i mig tillräckligt med fett för att må bra. Jag mådde helt konstigt i skallen igår. Därför ger jag mig. Men jag har blivit av med mitt sockersug så det är ju alltid en bra början. Sedan kommer jag äta lite mindre kolhydrater men klarar inte att ta bort dom själv. Jag är morsa på heltid också. Jag måste hålla humöret uppe och jag tänker inte låta mina barn bli lidande. Inga protester? Tänkte väl det. Bra då är vi finito med det då.

Linnéa var inte välkommen till dagis eftersom Oliven baijade ner och spydde ner allt i morse. Men det gör mig inget. En vecka till att ha busungen hemma. Om vi ändå hade kunnat ge oss ut i det fina vädret, men eftersom jag inte vet hur Olivia blir så vågar jag inte med bajs å kräk i overallen. Nästa vecka är sista veckan Linnéa går 15h på dagis. Sedan blir det heltid. För då börjar jag plugga på heltid :) Skall bli jätteroligt. Fick reda på det i måndags. Känner mig sååååå TAGGAD!!! Jag kommer vara mamma + sutderande på heltid. Jag vet att det kommer bli många kvällar, men jag är så otroligt intresserad och detta är något jag vill göra så det rör mig inte i ryggen!.

Mina barn är fina barn!


LCHF

Ja jag har läst ganska mycket om den metoden. Eller livsstilen kanske man borde säga egentligen. Första gången jag läste om det, eller fick reda på att det fanns en metod som heter så var via Katrin Zytomierskas blogg. www.finest.se/katrin . Jag kan dra det kort. Hon blev gravid med sin son, Ringo. Gick upp en massa i vikt. Gav sig fan på att gå ner alla gravidkilon. Det gjorde hon som värsta stålmorsan! Jag trivs egentligen med min vikt som ligger på ca 61-62 kg. Men det är den här hängmagen man fått efter två barn som jag vill skall försvinna. För att jag vill visa mig i bikini i sommar. Inte sitta å uggla i en klänning under ett träd för att jag skäms. Så jag har börjat skita i alla kolhydrater och äter fett som attans.Rätt komiskt att de flesta tror att det är fettet som är så farligt. Nej det är inte det man skall dra ner på. Kolhydrater. Alltså sluta äta massa godis som det är massa socker i, ris,pasta, potatis...m.m. Jag kommer inte hålla på med denna dieten tills jag dör. För jag skall nästa vecka börja träna också. Men så fort magen är platt skall jag börja äta som en bra människa. Måttliga mängder helt enkelt. Jag behöver inte äta två vita mackor för att bli mätt nu. Två knäckebröd med mycket mycket SMÖR (inte lätta, lätt & lagom m.m.) och ost. Jag blir lika mätt och är dessutom nyttig. Igår var det Limegryta med sallad och vatten med citron i. Det har än så länge bara gått en dag. Men jag vill klara detta. Å då ska jag fanimej göra det. Hade jag inte sett resultatet hos Katrin hade jag heller aldrig startat. På tal om Katrin, hennes man Bingo. Han är en skön snubbe. Läst hans bok "En flckfotografs bekännelser". Gillar egentligen inte självbiografier. Men denna måste ni läsa. Man får läsa allt om han små sexhistorier, knarkhistorier, framgång, kändisträffar, ja u name it. Han har skrivit på ett så roligt sätt. Sedan är det massa roliga bilder i också! LÄS DEN!!!


Yesyesyesyes!!!

Jabadabadoooooo!!! Kanske jag borde säga egentligen. Jag kom in på skolan jag ville. Receptionist skall jag läsa till. Blir mycket mycket spännande. Infomöte på måndag, så får vi hoppas att det blir godkänt att jag läser på distans eftersom jag har Oliven hemma. Annars blir Erik föräldraledig så det löser sig i vilket fall.. Faktiskt! Skall bli så roligt att ha något att se fram emot 28:E mars börjar själv utbildningen. Detta är ju något jag verkligen, verkligen vill så det känns så bra i hjärtat!

Å angående magsjukan så har Olivisen diarréat två ggr inatt...Feber i ett dygn harhon haft nu också. Så hoppas det går över snart. Vi är inte så värst drabbade av skiten, kanske för vi redan haft den? Eller så bryter det ut väldigt snart. ÅTerstår att se. Solen skiner i vilket fall. Det gör vi med.


Mildt kanske.

Mild magsjuka kanske. Vi får hoppas. Men än så länge är det lugnt. Hoppas på att kunna gå ut en stund imorgon. Tvättstugan också. Men Erik är vård av barn. För Linnéa eftersom hon inte riktigt är okej. Erik tcyker att jag tappat stinget i bloggen. Får väl leta upp min humoristiska sida igen då. Återkommer imorgon...


Magsjuka?

I morse ja, ungefär vid fem. Som är natt för många men morgon för mig. Ja då knackade mr magsjuka på och klev in utan någon som helst inbjudan.Oliven är första offret, med diarre bajs upp till öronen. Mysigt eller hur? Fick slänga henne i en dusch. Inte så populärt hos en sängvarm bebis. Fick rent henne ordentligt. På med pyamas och torr blöja in med flaskan och lägga henne på en handduk så allt inte sölas ner igen. Somnar om en halvtimme. Sedan spyr vi. Ajjemen, det gör vi. Av med pyamas, hämta tvättlappar, tvätta, byta under henne, fick en tröja som var min som täckte. Sen sex har det inte kommit mera. Vi kan ju hoppas på att det är tillfälligt. Så att det inte kommer mera och så att vi inte blir sjuka igen. Fruktansvärt trött på det. Hoppas på att Linnéa kan gå till dagis imorgon. Men håller Oliven på hela dagen får Linnéa stanna hemma. Tänker ju inte smitta ner dagis-gänget igen. Då får ju fler stanna hemma. Då börjar ju karusellen igen. Tänk om alla kunde vara så kloka? =))


Värde.

För mig är alla människor lika värda. Oavsett kön, sexualitet, religion, kultur, utseende. Det spelar ingen roll om man är jude eller homosexuell. Alla är lika värda. Vi är födda nakna, mellan 500-7000 gram ungefär. Det är det enda sättet vi är lika på. Sedan är alla människor olika. Hur skulle samhället se ut om alla var lika? Det hade väl inte varit så roligt att leva då. Förstår inte de människor som tycker t.ex. transexuella, kristna, muslimer eller handikapp inte har ett lika värde. Finns det något som är normalt? Tyvärr så är det så att passar man inte in i samhället så är man inte normal. Man hamnar utanför. Det är väl det värsta tror jag. Sedan skall man heller inte döma en människa på grund av personlighet,utseende, sexualitet m.m. "En människa som sticker ut" Är det en människa som inte passar in i mängden? I den normala mängden? Jag tänker mig inte heller alltid för. Ingen människa är perfekt och det är väl tur det.
Hur mår man som människa egentligen när man kan sitta och uttala sig om andras utseende? T.ex. "Hon är inte vacker, hon är tjock". Det är kanske i den situationen man skall börja med att titta på sig själv. Är det självkänslan som är dålig när man sitter och tittar på andra och påpekar utseende? Är det inte insidan som faktiskt räknas? Sedan är det en helt annan sak när man skall beskriva en människa. För att man skall komma ihåg en människa så måste man beskriva med det yttre. Jag kan inte beskriva en människa med "Hon är jättesnäll, ödmjuk, rolig, "Vet du vem jag menar?" Utan då kanske det blir: "Hon är lite större, blond, rolig." Men då dömer jag ju inte människan. Eller hur?
Jag skulle nog säga att om man sitter och dömer en människa och inte respekterar var människa för sig, då är man okunnig. Ja, rasister är okunniga. JA Homofobi är okunniga personer.
Tycker att alla borde se till sig själva, är jag så mycket bättre själv? Vad är det som gör att jag är en bättre människa än Han/hon?  Vad tycker du?



Var er själva och sluta döm för eran egen skull.



Återgå till det normala.

Ja imon händer det, allt blir som vanligt igen. Skönt kan man tycka. Förlorade ett par hjärnceller igår. Det märks på något konstigt vis. Får väl bege mig ut till Hisingen för att leta rätt på dom någon dag i veckan. Förstår att de blev förvirrade och försökte leta sig hem. Men ser ni dom får ni gärna ta med dom hem. Tack på förhand!

Imorgon är det måndag. Snart så kommer jag få reda på om jag kommit in på skolan eller ej. Har nog inte varit så här pirrig i magen sedan gymnasieansökan. Hade jag inte fått IG i projektarbete hade jag inte vart orolig, men nu fick jag det. Oturligt nog. Hoppas på okej väder så vi kan hänga ute. För det är det jag längtar efter. Att hänga ute. Våren kom till mig nu. Fick lite vårkänslor förut. De får hjärnceller jag har kvar sa åt mig att skutta till torget. Men jag lyssnade inte, eftersom de inte är fullständiga. Trött. Javisst!


WILLEPILLE!!!!

Jag har aldrig hört pojken skratta. Han ler ju alltid men det där skrattet har jag aldrig fått höra. Men idag, så fick jag fram garvet i honom. Han är lite lite rolig. Han gillar när man skrämmer honom. Då skrattar han. Jag tror att han skrattar av rädsla om jag skall vara ärlig. Vissa gör ju det. Jag skrattar när jag blir skraj. Så nu är moster stolt som fått Wille pille att skratta. Han är för go. Varför tycker man att det är så mysigt med andras barn? Jag menar, jag tycker självklart att mina barn är det bästaste och det finaste som finns!!! Men med andra barn kan man gosa och pussa bara mysa. Man behöver inte tänka på att om en timme vill han ha käk. Han behöver byta blöja. MAn behöver bara leka. Det är det som är så roligt när man får låna andras barn !!!
Världens finaste William!




Dop, fika å fest!

Vilken dag det var igår. Dock en väldans trevlig och rolig dag.
William döptes igår tillsammans med sin kusin. Jättefint dop i en gammal kyrka ute i Lundby. Hisingen. Hisingsluft. Hisingsluften gjorde inget bra för mina lungor fick jag veta senare. Började må illa på kvällen. Tror det var hisingsluften. Eller alkoholen. Men det kommer att bli svårt att avgöra. Hursomhaver. Var det ett fint dop. Jättefint dop. Sedan bjöds det på smörgåstårta(som min syster å några till stått å gjort i 10TIMMAR!!!!), kaffe, fina kakor & bullar. Barnen hade jätteroligt. Ellen, Pauliina & Linnéa. Vilken trio förresten! Sedan åkte barnen hem mid sina föräldrar/släktingar. Kvar blev vi festare!!! Vi gick till en annan lokal å där var det fest, enkelt sagt. Jätteskoj att umgås med sina "gamla" vänner. Prata massa minnen. Jisses vad skoj det var. Sen blev det för mycket hisingsluft för min mage å jag började bli snurrig och illamående. Det gick en bil hem, å jag hängde på med min bror å hans kompis i koppel efter mig. Vi kom hem å däckade. Totalt. Tack Daniel, Emma, Johny & Sara för ett jättefint dop å allt det andra!!!


Idag mår man som man förtjänar ungefär. Nej då är rätt pigg. Blir inte så väldans bakis. BAra man slutar dricka i tid. Å börjar dricka vatten. Då blir inte jag bakis i alla fall.


Mysig dag med trots.

Dagen har varit kaos. Mysigt kaos. På något konstigt sätt. Alltås närman har barn så får man lära sig att planeringen inte håller. Speciellt när man har TVÅ barn. Det ärliksom två barn som skall ha torra blöjor, rena ansikten, varma kläder, skor, vantar, mössa. Det tar sin lilla tid. Sen så lägger vi på en sak till, trotsig tvååring. Jag har lärt mig att inte bli hysterisk. På insidan är jag hysterisk men måste utstråla ett lugn. Varför? Jo för att annars blir mina barn också hysteriska och då är hela dagen hysterisk. Det går ju inte precis. Därför utrsålar jag lugn för att det skall bli en lugn dag. Sedan är stress något man får lära sig att hyantera. Missar man bussen ÄR det inte hela världen när man har bvarnen med sig. Går en buss halv sju. Så börjar jag klä barnen kl sex. vi är då ute tio över å börjar  gå ner till bussen vid kvart över. nog om det. Vi har haft en mysig dag hos min fina vän å hennes barn. En "gammal" kollega till oss var också där. Jättemysigt. Linnéa tyckte det var skoj. Å jag kan väl ungefär säga att det var värt all hysteri och stress för att få komma ut å träffa min fina vän.
Imorgon är det dop, spännande.min bror anton e bäst i hela världen finns ingen bättre <3

Nej...

Jag sitetr inte å bloggar nu men har gjort ett förinställt inlägg...
Jag tänkte på detta med debatten. Det finns många saker man kan debattera om. Förskolor...när man skall sluta med blöjan...amning m.m. Det är ungefär som att skall skriva "Förstå inte mammor som ammar sina barn i två år. Det är ju frutkansvärt äckligt och barnet kan ju inte må bra av det. Barn måste ju släppa mamman någon gång" Men skulle aldrig skriva det. För jag har ammat mina barn i 2,5 månader MAX.(Jag har ingen aning hur vissa har det med att "släppa taget" med barnet. För när man ammar, för er som inte vet, får man något speciellt band till sitt barn som är svårt att bryta. Ju längre tid det tar desto starkare blir bandet.)Så det där är en grej som också debatteras kring men jag känner att jag har ingenting att grunda det på, därför skriver jag inte ut en text för att jag tycker så.  Detta är bara ett exempel OCH JAG TYCKER INTE SÅ.
När man startar en diskussion/debatt så måste man ju ha argument och något man kan grunda det på. Egna erfarenheter m.m. inte andras erfarenheter. Men nog pratat om detta. Nu tänker jag inte bry mig mera faktiskt. Å jag gör inga personangrepp utan det är ju flera bloggar man läst i att folk tycker olika saker, å det är ju det som är meningen. Att man skall tycka olika saker, hur skulle världen se ut om man inte gjorde det? Sen behöver man inte förstå varje åsikt, hålla med eller så behöver man inte uttrycka sig klumpigt.  Nästa inlägg blir teskeden. lovar.


Pappa 45 år <3

Idag fyller min far, morfar till flickorna år. Det firades med ett litet överraskningspartaj. Mycket mycket trevligt. På lördag e de dop. Å partaj då med tror jag.
Imorgon ska vi åka till en fin vän jag och flickorna å käka midda å mysa som troll!

Haha Gurkan i BB huset är ju för skön. "ÄR du en troll? Kan du trolla?" Haha han ger mig ett skratt varje kväll...Läste något om knark..Får väl se om det är någon men jag hade en aning ikväll faktiskt...SPännande. Återstår att se vad som står i tidningen.

Idag har Linnéa dessutom klippt sig. Innan så är det ju jag som klippt henne. Men kände nu att det börjar bli lite FÖR komplicerat, så jag gick till frissan med henne. Hon var jätteduktig. Fick ett "förkläde" med exakt de djuren som hon är intresserad av just nu. Giraff, lejon, apa, elefanten. Vi avslutar med en mening Linnéa säger flera gånger om dagen. "Akta, aktaaaa leeejjjooon!"


Debatten fortsätter.

Ja, den här debatten som Victora- mamma till William har startat har satt spår i många småbarnsföräldrar. Länkar till bloggen så får vi se om ni oxå får en liten klump i halsen. http://mittlivv.blogg.se/2011/march/utkast-mars-9-2011-1.html#comment


Linnéa har gått på dagis sedan hon var 1 år. För att då var det dags att börja jobba. Jag tyckte det var skönt att få komma ut och träffa folk. Få egna rutiner, få ett avstånd till hemmet. Med den lönen jag hade på det dåvarande arbetet hade vi inte råd till att Erik skulle vara pappaledig heller. Och förskolan var ett alternativ. Ett mycket bra alternativ vill säga. Linnéa utvecklas otroligt mycket och man börjar redan märka att hon är en egen liten individ. Och hon märker att alla barn inte heller är lika. När jag blev gravid så arbetade jag fortfarande. Sedan blev jag sjukskriven. Då fick hon var på dagis heltid. För att jag hade för mycket sammandragningar, läkaren kallade det "Hotande förtidsbörd. Så fram till den dagen som Oliven kom gick hon heltid. Sen gick hon förresten ytterligare heltid i två månader. För jag behövde amma, sova, gosa och sköta hemmet. Sedan blev hon 15h barn. Jag är "BARA" mammaledig, inget annat. Men i våran familj trivs vi med att ha det så här. Vi har det bra så här, Erik har det bra, Oliven har det bra, jag har det bra MEN FRAMFÖRALLT Linnéa har det SUPERbra. Jag är en bra mamma sitter jag och intalar mig. Jag är en bra mamma för att jag älskar mina barn, för att jag är en pigg och glad mamma som orkar leka med mina barn. Jag är ingen mamma som är trött för att jag får sova max 6h/ natt med matning emellan, just FÖR ATT JAG FÅR SOVA NÄR LINNEA ÄR PÅ DAGIS DE FEMTON TIMMARNA I VECKAN. Jag sover inte femton timmar i veckan, utan jag myser med Oliven och gör annat så som tvätta m.m.

Tänker inte skriva mera men ta gärna en kik på länken å kommentera både här å där vad ni tycker. Jag blir kränkt. Mycket kränkt. Men tänker faktiskt försöka att inte bry mig. För jag är ju en bra mamma.



Ja den här teskedsgumman....

Lovar att ta kort på det ikväll å lägga upp...Blev lite misslyckat här med bloggningen men vad jag vet så gör det inget.

Oliven sover sin eftermiddas-lur! Undra om det blir en till innan läggdags. Vi har fått in så bra rutiner. Känner skönt nu när man har TVÅ barn. Erik grejjar med Linnéa på kvällen. Med bad/tandborstning/pyamas/välling etc. Jag tar hand om Oliven å gör ungefär samma sak med henne, fast inga tänder där ännu. Får se när de dyker upp. Igår låg båda å sov 19:30. Skulle tippa på ungefär detsamma ikväll. Å då kan vi göra vad vi vill. Tv-tittande, datorn, tidning, bok, umgås...Ja allt...Den ena kan till å med ta sig ut en sväng. Fast det lär inte ske på ett tag. Magsjukan härjar överallt å försöker nu undvika denna IGEN!

Har fått ringt en massa samtal idag !
BVC: Höra om det är farligt att Oliven sover på magen. Hon vänder sig i sömnen. (skräckslagen var jag imorse när jag hittade henne så!) Avboka spruttiden på torsdag då vi fortfarande inte är riktigt bra från magsjukan!
DAGIS: Höra om magsjukan var borta på ALLA avdelningar. Det var den inte. Linnéa hemma denna veckan också. Fjärde veckan är vi inne på. Men det är bara mysigt. Bara hon blir frisk så ska vi vara ute! Ska bli så skönt.
OPERATIONSAVD LUNDBY SJUKHUS: Avboka Linnéas operation (rör i öron) för att hon fortfarande är slemmig. Fick ny tid. Bra
CHECK! Jag gjorde allt jag skulle idag å dessutom fick jag några kr över på min comviq kompis! Ofattbart!


Ikväll kl 21:00 kommer den nya serien på tv4. Jag började nästan lipa av bara reklamen. Förlossningen i västerås. Spännande! Det är ju så färskt för mig fortfarande. Så därför lär ju det var en gråt timme! Lite jobbigt att det går samtidigt som CSI. Får väl glo på datan istället.



Teskedsgumman.

Ja lite senare under dagen skall jag lägga upp en bild på en tesked som jag stört mig lite på i ett par månader nu. Å historien bakom det. Skall bli roligt. Bara jag hittar skeden.

Sedan ska jag lägga upp lite bilder från stockholm. Har inte hunnit. Men det kommer lite senare under dagen. Igår såg jag att det skulle bli 4! FYRA! F Y R A! FOUR! PLUSGRADER Å SOL. Blir nog en promenix..Faktiskt. I vagn lugnt å sansat för Linnéa. Inga fler pizzor i parken.


Ni kanske undrar vart jag tagit vägen...

Jag har befunnit mig i magsjukeland. Semester på riktigt kan man påstå. Helt ärligt...Jag har legat i sovrummet. Har hemsk fobi för spyor/kräkningar/pizzor ja bestäm själva. Å fobi är inte likadans som äckligt. Jag verkligen hatar det. Jag klarar inte av att se någon annan lägga in pizza utan att själv göra det. Så har isolerat mig. Å absolut inte för att inte bli smittad. Nej. Utan för att jag inte klarar det helt enkelt. Så fick vi sagt det.

Skall bli bättre på bloggandet, får ta tag i det. Men det har varit massor med sjukdomar ivägen. Så datorn har varit väldigt långt borta. Försökt blogga från mobilen. Men det är hopplöst. Jag kan skriva en rubrik. Å inget mer. Så spännande å läsa en rubrik förstår jag.


Ja nu ska ni få höra...

Vi har haft en fantastisk helg i Stockholm. Bara Linnéa å jag!!! Hos min moster. Jag tror uinte det hade kunnat bli bättre...Linnéa hade lite feber på fredagen men det var över till lördagen. Så det rörde mig inte i ryggen. Vi hade så trevligt alla dagarna. På lördan var var i ett köpcentrum som hade Stadium Outlet. Där fyndade jag ett par pumpaskor till Linnéa för 200:- Helt underbart. Samma ställe som jag fyndade ett par addidas skor förra året till henne. Sedan köpte jag likadana skor till Wille & Oliven. Det var en riktig skohelg! Jätteskönt :)


Söndagen kom å vi skulle åka hem. Jag hade packat det mesta dagen innan eftersom vi klev upp halv sex å bussen gick halv sju. Jag hade packat allt in i minsta detalj, trodde jag. Men det var inget jag brydde mig om förrän lite senare. Alla kläder, leksaker, kritor, papper, ja inte ens en strumpa blev glömd tror jag...Vi satt på bussen på väg mot centralen. Vi hade garderat oss med en timme innan så vi skulle vara där 1 ½ h innan tåget gick för å ta en frukostfika. Prima tänker jag. Fem minuter på bussen å jag får en klump i magen. Fick jag verkligen inte med mig allt? Jag vänder mig till min moster å säger att jag glömt tågbiljetterna hemma. Hennes min är ungefär "Säg att du skämtar med mig, hon måste skämta". Nej jag skämtade inte. Vi fick gå av bussen. Ringde en taxi sa att vi stod på en busshållsplats. Tiden var knapp. MEn vi fick åka hem till lägenheten å hämta dom. Sedan klev vi på bussen igen. Så vi kom till centralen i tid. Vi trodde vi hade en kvart på oss, men jag hade ju inte ens läst när tåget gick så vi hade hela 35 min på oss. Vi han till och med pissa!!! Haha! Sedan har vi varit sjuka sen vi kom hem därav uppdateringen...