Sov hos mami.

Inatt sov vi hos min mamma. Anledningen är att de ska installera någon fibertjofräs i lägenheten och jag orkar inte med allt borrande och så. Så när dom ringer så kommer mamma springa upp med nycklarna. Stänga in katterna och säga välkommen. Haha. Men jag må säga att jag inte sovit gott. Linnéa har blivit en riktig buse på nätterna som vaknar och är jättepigg och skall gosa och hela tiden när jag slumrat till skriker "MAMMA!!!" Tur att jag köpte gröt igår. Hon skall få det klockan 19 för att sedan få välling klockan 20. Mouha. Hon kommer bli helt paralyserad av all mat så hon kommer inte vilja vakna klockan 8 på morgonen sedan. Tror jag. Jag har ju inte tid och busa på nätterna när jag både ska pissa och äta också. Nänä. Erik får ta de där om några dagar.
13 Dagar kvar till BF. Spännande. Börjar kännas som fjärilar i magen faktiskt. Pirr. Tills man får ringa den där natten eller på dagen och säga "Nu är de dags" till barnvakten som jag inte bestämt vem det blir ännu. Fast det beror också på vem det är som jobbar dag eller inte :)
Idag är det tvätt som står överst på listan. Tråkigt men man måste. För rumpan bar vill man inte gå med när det är 2,4 grader ute.
Over n out. Mami

Gravid vecka 39

Barnet:

Hjässbjudning

De flesta barn har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det här läget kallas för kron- eller hjässbjudning och är det vanligaste förlossningsläget. 

Vid det här laget är det lite tystare i magen. För det första har barnet inte mycket plats att röra sig på inne i livmodern. Rörelserna känns mer som knuffar eller stötar. För det andra sover ditt barn mer för att samla kraft att växa och utvecklas.

Mamman:

Låt förlossningen börja snart

Sover du oroligt och vaknar ofta? Det gör de flesta kvinnor. Det sägs att det här är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall – ett barn som vill äta dag och natt. 

Många kvinnor säger att de inte känner sig på topp under de sista veckorna. Det är normalt att känna sig instabil och ha humörsvängningar. Du kan börja grubbla, vara lättirriterad och känna det som om du inte får något gjort. Andra kvinnor får en energikick. Det är inte ovanligt att kvinnor runt den här tiden börjar storstäda huset, sätta igång med storbak eller laga massor av mat. Det kan vara bobyggarinstinkten. Du vill helt enkelt att hemmet ska vara i toppskick innan barnet kommer.

Mina tankar:
Jag är inte alls lika trött längre. Känner inget behov av att sova middag tre timmar. Jag klarar mig liksom fint. Slappar istället. Många tankar i huvudet som far omkring som man måste reda ut. Sen är jag fortfarande hungrig på nätterna...Det är inte skoj alls. Packat BB-väskan? check . Alltså jag har inte haft ork. Tror att jag när vi väntade Linnéa redan packade den i vecka 35 eller något. Men du känns det som att jag vet vad som skall med. Slänger ner det i sista sekund. Så kommer det dock inte att bli. Jag kommer packa den imon. Och om jag inte gör det. Nä jag måste göra det. Jag har gjrot en sms lista. Till de vänner jag skall smsa när det sätter igång så sätter man igång spänning hos andra!!!
Over n out. Mami

Still no computah.

Ingen dator fortfarande, därav det dåliga bloggandet. Men nej jag har inte fått bebis ännu. Den ligger fortfarande inne och knökar och bökar. Jag börjar bli riktigt trött och tycker att det kan sätta igång nu. Ska väl hem och köra zumba. Näe för det orkar jag inte. Hehe

Linnéa utvecklas mer och mer. Säg fler och fler ord och har lite smått börjat bilda tvåordsmeningar. Det är helt underligt egentligen att ett barn lär sig allt detta själv. Att hon snappar upp det vi säger, även fast man säger Biiiilen flera gånger...Dessutom så svarar hon på frågor. Ibland får man ett självklart svar, andra gånger inte alls. I söndags morse steg jag upp och Linnéa stod med sopborsten och skyffeln så jag ställer en ganska dum fråga "nämen godmorgon vad gör du?" - "Steeedaaa" Jaha städar du hjärtat. Dum fråga får ett dumt svar liksom. Sedan igår bad Erik och jag henne att gå och hämta en pyamas. Vilket hon brukar klara av att förstå. Enda skillnaden var väl egentligen att hon hade en hel skål full med nappar. "Kan du hämta din pyamas i ditt rum?" "aa" "Kan du göra det?" "Aa" Sen pep hon iväg för att titta på TV. Vårat lilla hjärta !!!


Älskar Dig Erik
Älskar Dig Linnéa
over n out. Mami

Vad är värst?

Jag vet faktiskt inte vad som är värst...Om det är att vakna för att man är SKIThungrig eller för att man är ASpissenödig? I vilket fall så brukar det bli både en kiss och en macka på natten. Inte riktigt okej. Men inatt sov jag gott. Förutom mardrömmen jag hade. Vaknade alldeles plaskeblöt. Okej, jag brukar vakna svettig. Men nu vaknade jag i en bassäng. Inte skoj alls. Men sedan sov jag enda till tio i sex :) Sedan gick jag in till Linnéa och gav henne sin medicin ...Men hon ville ju inte somna om efter det. Eller ville ville hon nog. Men hon kunde inte pga av att hon var så täppt. Och suga snor fick jag inte göra heller.


Oh shit pommes. Det är inte långt kvar nu. 18 Dagar. Det är ingenting. Och går man efter det gamla datumet är det 11 dagar. Så låt oss säga 11-18 dagar kvar. Om jag inte går över tiden. Vilket vi verkligen inte får hoppas efter att jag plågats denna sommar! Svampen is gone for the moment. Men jag väntar bara till svampbob kommer tillbaka för att förstöra mitt (under) LIV ordentligt igen. Den där svampbob är faktiskt inte att leka med. Han är faktiskt ingen snäll figur. Det skall ni veta. Jag har träffat han för många gånger. Men inte vänder jag honom ryggen ändå. Nej nej. Åh vad jag ordbajsar



Over n out. Mami

Gravid vecka 38

Barnet:

Barnet är fullgånget

I flera veckor har ditt barns utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Barnets hjärna och nervsystem fungerar bättre för varje dag, men den här utvecklingen fortsätter genom barndomen och ända upp i sena tonåren. 

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Barnet bestämmer själv när det är dags. 

Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har ärvt sina gener från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova

När barnets huvud eller rumpa är i läge blir det ofta lättare att andas, men du får mer tyngd på magens nedre del. Du kan känna hur det sticker till när huvudet trycker mot bäckenbotten. 

Nu är det riktigt svårt att hitta en bekväm sovställning. I ärlighetens namn är det svårt att hitta en bekväm ställning om du så ligger, sitter eller står, men det är snart över. 

Försök att inte bli irriterad på människor som frågar om du har gått över tiden eftersom du är så stor ("Tack så mycket, det kändes fint att höra") eller varför du inte har fött än ("Precis som om jag visste?"). Försök att inte bry dig om detta. Gör något kul varje dag om du orkar. Gå på bio, färga ögonfransarna, gå till frisören, ta en promenad i friska luften, ät middag med dina vänner, njut av lugnet före stormen.

 

Mina tankar

20 dagar kvar till förlossningen :). Inte alls långt och det börjar pirra i magen när jag tänker på det. Men samtidigt så är det en jobbig rädsla över att veta när förlossningen är över så är det de jobbiga som är kvar. Blödningarna, avslag som luktar BLÄÄÄ. Och smärtan. Jag tycker att smärtan efter förlossningen är värre än själva förlossningen. För man vill vara finito med allting då men så är det ju inte.. Tyvärr. Men man har ju en bebis man får gosa med. Och en förhoppningsvis STOLT storasyster :)

Dagistime

Usch nu tycker jag att vi har varit sjuka färdigt. Jag fick min käftsmäll igår. Linnéa har haft hela helgen...Och nu en liten svullnad i örat så blev kåvepenin...Inte alls skoj. En remiss till öron-näsa-hals så de blir väl rör i öronen. Och gud så nervös mamma skall vara!!!
Linnéa fick gå till dagis idag. Hon sa inte ens hej då. Jag sa hej då. Men fick inget svar. Det är så det ska vara.
Over n out. Mami

Dagistime

Usch nu tycker jag att vi har varit sjuka färdigt. Jag fick min käftsmäll igår. Linnéa har haft hela helgen...Och nu en liten svullnad i örat så blev kåvepenin...Inte alls skoj. En remiss till öron-näsa-hals så de blir väl rör i öronen. Och gud så nervös mamma skall vara!!!
Linnéa fick gå till dagis idag. Hon sa inte ens hej då. Jag sa hej då. Men fick inget svar. Det är så det ska vara.
Over n out. Mami

Röstat.

Då har man lagt sin röst. Det var spännande. Linnéa är sjuk. Inte alls skoj. Grönt rinnigt snor och feber. Så hon får bli hemma imorgon. Mys på hög nivå. DÅ får de gärna ösregna ute så vi får en riktig mysfaktor.
Inatt har varit en sån där hemsk natt. Med massor av förvärkar och mensvärk. Vi får väl se. Orkar inte att de ska hålla på så här i tre veckor till. Nej då får den titta ut nu.
Ikväll blir dte valvaka hos mor &far.
Over n out. Mami

Mitt allt.

När man är gravid med sitt första barn så förstår man ingenting. Man köper allt och boar hela hemmet för att det skall vara perfekt när denna perfekta lilla varelse kommer hem. Men man vet absolut ingenting av vadf som väntar en.  Hur känns det att bli mamma? Klarar jag av rollen? Kommer jag känna mig som en mamma direkt eller kommer jag växa in i rollen? När bebisen väl kommit efter en lång/kort/jobbig/lätt förlossning så är det en total lycka. Hur kan man bara på någon hundradel känna sån storm av lycka för att sedan titta på sitt lilla mirakel och känner sån stor kärlek.
Linnéa är mitt allt. I några veckor till... Sen har vi två stycken som är mitt allt. Då blir det dubbel kärlek. Jag längtar så enormt. Sen vill jag bara påpeka att alla tyvärr inte känner så här när bebisen kommit. Men jag gör det. Men jag tog inte till mig Linnéa, alltså att hon var MIN förstod jag inte förrän fyra dagar efteråt. Det var då amningen kom igång. Jag älskade henne över allt annat men fattade inte riktigt att hon var min. Men hon är mitt allt. Älskar henne över allt annat idag. Man kan inte förstå kärleken till ett barn om man inte fått egna barn. Punkt slut.
Sedan är jag fruktansvärt glad över att få dela mitt liv med Erik också. Att vi snart har två barn ihop är också en total lycka.
Jag är glad idag. Det är kallt men solen skiner, Linnéa var glad i morse. Ingra tårar på dagis. Hon sa att hon och Liiiina skulle dansa. Hon vaktar sin Liiina ska ni veta. Pauliina hade haft en leksak på dagis igår som hon lämnade ifrån sig när hon gick hem och en annan tjej tog hand om leksaken. Då gick Linnéa fram till denna tjejen och ryckte leksaken ifrån handen på henne, blängde på henne och skrek Liiiiiiiinaaaas!!!!
Älskar Dig Erik
Älskar Dig Linnéa


Over n out. Mami

Veckans tips.

Jag har inte glömt av det...Jag har bara inte haft en dator eller tid. Men nu har jag dator i några minuter och tid i några minuter också. Så denna veckan tänkte jag tipsa om en bok...Jag gillar inte att läsa böcker. Speciellt inte böcker som inte är verklighetsbaserade. Men denna blev jag helt såld i...Keplers Hypnotisören. Tänker inte avslöja mera men LÄS DEN!!!!

 

 

 

Over n out. Mami


Gravid vecka 37

Barnet:

Större och större

Nu samlar barnet näring som behövs under förlossningen. Hon eller han drar in fostervatten i lungorna och pressar ut det igen, om och om igen. Det sista av det här vattnet pressas ut vid förlossningen.

Mamman:

Dags att ladda med kolhydrater.

Du känner förmodligen värkar oftare och starkare. Det är ingenting att oroa dig över. Se det som en väckarklocka: Nu är det dags att ladda med kolhydrater, som pasta och bröd.

När förlossningen börjar kommer du att bränna cirka 500 kalorier i timmen. Att föda barn är som att springa ett maraton, och det är bra om du är förberedd. Vila mycket, ät ordentligt och ladda upp med kolhydrater så går det bättre.


Mina tankar

Ja det börjar verkligen närma sig. Och nu när jag inte har data så är jag ute och springer mera. Idag stod jag framför spegeln och dansade. Spegeln tyckte det var lika roligt som jag. Det är tur att jag är ensam hemma på dagarna annars hade jag ju kunnat bli komiker för Guds skull. Det är 28 dagar kvar till förlossningen. Håller på å bli tokig på nätterna. Är uppe och kissar som en höna. Blir galen...Men inatt fick jag åtminstonde sova 4h i -    .



Älskar Erik & Linnéa



Over n out. Mami


Mindre än 1 månad kvar.

Det är alltså mindre än en månad kvar tills bebin hade tänkt titta ut, förhoppningsvis. Nästa vecka skall jag skrubba skåp och tvätta fönster. Tror jag. Kanske är något jag bara säger så ligger jag i sängen och sover istället. Men den som lever får se.
Vi har ju som sagt ingen dator hemma och Linnéa tycker detta är superskönt då all tid och kraft går åt henne. Vi ser till och med på musse pigg med henne. Får hoppas att det inte blir dyrt för våran del bara...Men det borde gå på garantin.
Jag och Erik slåss inte om datan på kvällarna, nepp för det finns inget att slåss om. Vi spelar ett ordspel. Först vann Erik så det stod 0-1 till honom. Igår blev det oavgjort så nu står det 1-2 till honom. Men ikväll tar jag honom, tror ni inte det?
Det är alltså 29 dagar kvar tills den vill titta ut. Jag kan inte fatta det. Jag har klarat av sommaren även om jag trodde jag skulle bli en glass som smälte till slut. inte konstigt att jag inte gått upp så mycket i vikt så som jag svettas hela tiden. Mouhaha. Dessutom fick jag höra att jag ser ut som en pingvin, men det gör syrran också så vi kan ju köra på Happy feet. Vilken syn. Nu ordbajsar jag bara så det är lika bra att lägga ner. Kommer nytt inlägg imorgon.
P.S Styckindelningen är skit på min brors dator. Tro inte att jag glömt av att man skall dela upp texten för det gör jag. Men när jag sedan lägger upp inlägget så läggs alltihop i en enda spaghettiröra! D.S
Älskar Dig Erik
Älskar Dig Linnéa
Over n out. Mami

Det är inte okej...

Våran dator har kraschat. Det är inte okej. Inte någonstans. Den liksom startar inte och sen har den ett knackigt ljud. Vi lämnade in den på siba allt är frid och fröjd. Tills jag ställer frågan: Hur lång tid kommer det att ta? "Tjaa vi brukar väl säga runt 2 veckor." Jag tappade hakan. Jag är sjuksriven, snart mammaledig. Jag går hemma hela dagarna och inte ens en dator skall man kunna få. Nej. Gandalf kommer ju bli min räddning nu. Staackars han! Så att jag inte är lika mycket vid datorn kommer ju också synas på bloggen. Men jag ska försöka.
Over n out. Mami

Alltså.

Den så talade vinkorken jag talade om igår, den är totalt väck. Jag förstår ingenting. Absolut ingenting. Men jag är glad, jag är överlycklig.
Lämnade Neapea på dagis i morse. De stod så mycket barn i hallen att hon vände på klacken och sprang ut i svalen igen. Men fick ju tvinga in henne där och ta av henne kläderna. Sedan klämde hon sig fast runt min hals som en blodigel. Och så blev hon självklart jätteledsen när jag lämnade henne. För några veckor sedan när jag lämnade henne och hon storbölade kände jag mig så taskig, nästan så att jag hade gråten i halsen när jag gick där ifrån. Måste vart i någon hormonkänslig period då. Nu går jag därifrån och tänker "Hem o soooooova, sköntskönt skönt!!!" Det är inte det att jag tycker eller känner att jag inte orkar ha henne hemma. Men hon orkar inte vara hemma hela tiden.
Förstår faktiskt inte de föräldrar som låter sina barn gå hemma, av anledning "Jag älskar mitt barn över allt annat, jag orkar ge han/hon den stimulans det behöver" Det är inte det att jag inte orkar det. Jag tycker det är viktigt att barn går på dagis och får lära sig hur man beter sig i en grupp, lära sig vad som är rätt och fel i grupp samt att få det sociala umgänget med individer i deras egna ålder. Därför tycker jag att ALLA barn i alla fall borde gå 15 h på dagis. För folk har frågat mig varför jag har henne på dagis när jag ändå är hemma hela dagarna, dels för att jag är sjukskriven och SKALL vila enligt läkarintyget. Men mycket för att Nea ska få träffa sina kompisar. Nu fick jag sagt det också.
Snart kommer min älskling hem och det blir pizza idag.
Over n out. Mami

Just det.

Har ju glömt att berätta en av alla mina små detaljer med denna graviditeten också. Min sån där så kallade vinkork har släppt. Jag kan gå på dass utan att lida. Utan att känna och tänka "Var inte en sån klenfis du ska trycka ut ett barn snart, låt inte den här plutten till korv göra dig mesig". Jag kan alltså göra nr2 som vilken människa som helst. Och vad jag minns så var jag förstoppad hela graviditeten med Linnéa fram tills någon vecka innan hon kom. Detta blir ju spännande. Och är de så att bebin inte vill komma om en vecka så gör det ingenting för vinkorken har ju släppt!

Nu väntar vi bara på att den där slemmisen ska släppa också. Sen är ju allt igång :) Vi längtar nu. Men imorgon ska jag tvätta det sista inför bebisens ankomst! Fick idag fleeceoverallen jag vann på tradera! Haha 1kr! Inte illa pinkat.!

 


Älskar dig Erik

Älskar dig Linnéa

 

 

 

Over n out. Mami


Gravid vecka 36!!!!!!!!!!!!




Barnet:


Precis som en nyfödd

I den här veckan har ditt barn nästan helt växt i sin skrynkliga hud. Huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. Ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter.

Barnet kan få hicka då och då. Det beror på all andningsträning som pågår som en förberedelse för livet utanför magen.

Nu kan ditt barn göra allt som en nyfödd kan.

Hon eller han har sjunkit ned ännu längre i ditt bäcken. De flesta barn ligger med huvudet nedåt. Bara ett fåtal ligger med rumpan först. Om så är fallet är det nu dags att försöka vända barnet.


Mamman:

Bara en månad kvar!

Din livmoder når förmodligen upp till revbenen.

Runt vecka 32–34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det här kan ha ändrats många gånger under graviditeten. Vid vecka 34–36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där.

Har du sett om din mage har sjunkit något? Har magen blivit lägre? Du kanske får lite lättare att andas.

Även om det är lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad nu. Du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir andfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. Allt det här är normalt, även om det inte är någon direkt tröst. Nu pratar vi om något gladare i stället. Hur vet man att förlossningen har börjat?

Du har kanske redan har känt av förvärkarna? (Riktiga värkar kommer mer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. Riktiga värkar kan inte vilas bort. De slutar inte.) Ett första tecken kan vara att du ser slemproppen, som består av geléliknande slem som har täckt livmoderhalsen under de senaste nio månaderna. Det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar – men det är ett tecken.

 

Mina tankar:

Ja nu börjar det verkligen närma sig. Och det känns. Magen är tung, ont i ryggen, sover dåligt, kissar mycket. Svampen e tillbaka också. Men snart är bebisen här!!! Förvärkar? Ja dom har jag kännt av. Inga trevliga värkar detd är. Men det känns som att man får smaka lite på det nu så blir jag inte galet chockad över hur ont det kommer göra sedan. För det har jag ju förträngt :)


Antal dagar kvar till förlossningen: 33



Over n out. Mami

 

 


Svampbob is back!

 

 

Japp både jag och svampen är tillbaka här på bloggen. Jag har inte haft tid. Har busat med Linnéa hela dagarna och när hon sovit har jag och svampen också sovit. Så någon data har det knappast blivit tid för. Jag gjorde en Canestenbehandling. Tog en vecka sen har den förbannade svampen letat sig tillbaka. Kan den liksom inte hänga efter någon annan? Varför just mig. Känner mif fruktansvärt förföljd.

 

Vi har kommit på nya namn. Eller i alla fall killnamn. Har jag ens nämnt namnen vi tänkt? Tror inte det. Jag frågade Erik igår vad han tyckte. Han svara med "Vet inte" Tror att han kommit in i någon 30-års trots. Jag har bara massa trotsiga ungar runt omkring mig. Men jag kan leva med det. Det kan jag. I vilket fall. Tjej - Olivia Kille - Emil. Så blir det. Tror vi. Om inte Erik får någon trots och byter igen. MAn vet aldrig. Skulle jag fråga Linnéa hade hon svara Pauliina. Men det går inte.

 

Linnéa har lärt sig säga moster. Fast hon säger inte direkt moster utan hon säger Nuppa. Och det stämmer ju bra in på moster i alla fall. Så lite rätt har hon nog. Hon är klok min unge. Mycket klok. Deusstom tror jag att hon är född pedant. Gött.

 

 

Over n out . Mami


Veckans tips!

Jag vill rekommendera en mycket bra film denna veckan. Den gick i och för sig på tv för några veckor sedan men vill ändå ge den en tumme upp!

 

 

 

 

 

Over n out. Mami


Måndag igen.

Idag är det måndag igen. Och Linnéa är hemma mån-ons.

Idag har vi haft en riktig mysdag med lite hjälp av mormor! Morgonen började 06:30 enligt Linnéa. Dock fick hon det snabbt uppfattat att 06:30 är natten för mamma så de blev att tjoffa in flaskan + penicillin för att sedan tjoffa in nappen. Barbapappa som jag nämnde förra veckan stod redo och hon däckade 07:30 igen. Sedan kom hon inte förrän 09:20. Då var mamma MYCKET MYCKET gladare och piggare.

Så vi gick upp och åt frukost. Sedan klädde jag på Linnéa och förberedde henne på att vi ska ut i sandlådan. Dock ville hon inte detta riktigt ännu så jag hann göra i ordning mig ordentligt. Rotade igenom Eriks garderob och hittade en mycket bra hösttröja för en fetis som mig. Linnéa gav mig sedan order. "kom" Sitt" "Glass". Och så pekade hon på frysen. Så de var glasstajm! Sedan gick vi ut och där mötte mormor upp oss. Så där satt vi en stund och mös. Sedan kom Anna och mös med oss en stund också. Fast Linnéa tyckte inte om att Anna var där utan Liiiiiina! Sedan gick vi hem och mormor gjorde microkladdkaka! SKITGOD!

 

Barnmorskebesök idag. Allt var prima. Magen var 33cm. Gått upp 1 kilo till. Så sammanlagt 7kg. Hjärtslagen var på 154. Blodtryck 110/70 Ja allt var prima ballerina helt enkelt. Vi pratade om mina förvärkar som jag haft i helgen. Jobbiga förvärkar som man bara liksom inte vill skall komma förrän det börjar bli dags. Hon sa att det är lite tidigt om bebisen vill titta ut nu men absolut ingen fara. Den ligger fortfarande med huvudet nedåt men dock inte fixerat sig. Den har en bit kvar.

 

 

Over n out. Mami


Planering.

Alltså, Planering när man har barn. Man kan alltid planera men det spricker ju oftast på något sätt. Det är en sak jag lärt mig. "Planera du Sanna, men bli fan inte besviken om det inte går". Så jag planerade i tisdags kväll att jag skulle lämna Linnéa på dagis på onsdagen sedan gå bort till fam.bostäder och säga till om den där hyresgästen som inte kan TVÄTTIDERNA! och sedan gå ut med Gandalfo. Det var min plan. Den sprack totalt.

Linnéa vaknade vid tolv och gnydde och gnydde. Jag lade mig bredvid henne och tyckte hon såg fruktansvärt blek ut. Klockan blev ett kaoset brakade loss. Hon spydde ner våran säng och mig. Sedan gick vi upp och satte oss i soffan. Hon spydde ner mattan och mig. Jag bad Erik om hjälp. Spyorna har jag inga problem med, utan det är DOFTEN. Glöm nu inte att jag är gravid. Så jag sprang omkring och hulkade och letade handdukar medan Linnéa sprang efter mig och ville ha kramar och spy lite mera. Sedan kröp hon ihop med Erik i soffan. Jag tog en dusch. Har nog aldrig varit så skönt att duscha. För att göra den jobbiga och långa historien kort så gick Linnéa och Erik och la sig inne hos mig vid fem. Erik sa då att vi skulle ge henne alvedon. Sagt och gjort. Vi sov klockan fem. Till åtta. För då skulle Erik upp och ta med sig Asterix för att ta hans kulor. Sen kom han hem och vi sov lite till.

Sedan åkte vi till läkaren. Eftersom vi hajjade att det inte var magsjuka så åkte vi dit. Då har hon åkt på dubbelsidig öroninflammation. Usch. Jobbigt. Penicillin en vecka 3ml 3 gånger dagligen. Hon kommer inte gå till dagis förrän nästa torsdag. Stackarn får dras med mig här hemma.

 

Nu ska vi åka iväg och käka. Erik har sån jävla överskottsenergi så han har städat hela lägenheten medan jag låg i sängen och tyckte synd om mig själv för att jag är gravid och har ont. Älskar honom!

 

Älskar Dig Erik

Älskar Dig Linnéa

 

 

Over n out. Mami