Prinsessan på ärten

Det e jag de! Sängen har kommit å jag kan inte må bättre (förutom att internet inte kommit) men nu kommer jag sova så gott att undra om jag någonsin vaknar igen!
-
Skriver mer imon.


Olivia pratar...

Olivia säger så fina meningar, nu vid middan sa hon "Nea kom hiiit, krokodilen tar dig" man blir så paff! Underbara trollunge.
-
Jag har gett upp hoppet om mänskligheten. Telejacken är konstiga i de här huset och därför vi inte fått nät. Damen som bodde här innan hade mobilt, å damen under har mobilt. Jag hoppar från en bro.
-
Overnout. Mami


Första sparken på Erik.

Igår sparkade bebisen för första gången på Eriks hand. Förra veckan ville jag bara att de skulle börja sparka. För jag mår så bra nu att jag vill känna mig lite gravid. Haha men de e mysigt när man känner sparkar, i slutet är det mera bök å utsträckning å då äre inte lika mysigt, men där är vi inte än :).
-
Ostostost. Olivia älskar ost i alla dess former, hushållsost, fetaost, mjukost... Ja alla former. :) Nea köpte mjukost för några veckor sedan å jag tycker inte om de. Men hon har inte bett om de förrän idag vilket var jättekul :).
-
Imorgoooon kommer äntligen sängen!!! Kan de bli bättre??? NEJ. De kommer bli helt underbart. Imon ska jag skära sönder luftmadrassen. Haha nejdå, men luften ska ur den!!!
-
Overnout. Mami


Vecka 18 (17+)

Först och främst vill jag be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Varit sjukt tröttt, varit i Gbg i helgen och städat ur den gamla lägenheten. Men i vilket fall, ny bebisvecka!
 
Tiden bara rullar fram, likaså jag. Vecka 18 alltså. Nu känner jag sparkar varje dag och en gång har jag även kännt den lill* sparka på handen så H*n måste ha legat och fått in en riktig karatespark! Ultraljud på måndag om allt går som jag vill med förskolan. Hoppas på att få reda på kön då. 
 
Kommer två bilder, en vecka 17 och en vecka 18. Inte så stor skillnad mer än att min mage möblerar om och ändrar form varje vecka. Nu ska jag nog ta en liten nap och sen sätta igång med städning. 
 
Vecka 17
 
Vecka 18
 
 
Overnout. Mami
 
 
 

Mycket i helgen!

Hallojsan!
Denna helgen är det mycket att stå i också. Idag åker hela familjen ner till Ullared för att shoppa saker till hemmet denna gång :). Ikväll stannar jag i gbg och Erik å barnen åker upp till Lyse. Imorgon ska jag ägna mig åt att städa den gamla lägenheten.
-
Så det blir en helg utan lugn. Nästa vecka kommer förmodligen sängen. Hoppas! Bjuder på en magbild på söndag när jag kommer hem.
-
Overnout. Mami


Inskolning!

Den nya förskolan är jättebra och kan verkligen inte få barnen att bli rastlösa. De är en naturförskola med ekologisk mat som de lagar själva. Jäääättemkt leksaker som är enkla. Mycket saker att sysselsätta sig med ute, de finns berg, skog, å allt de där andra. Jag är helnöjd och barnen oxå för de gråter när vi går hem. Imorgon är det Ullared men på måndag ska jag försäka smita ifrån dom lite... Det är väl mest Olivia jag smiter ifrån. Linnea vill nog helst att jag ska gå därifrån å inte sitta där och spana in henne.
-
Erik blir sen idag igen. Tur att jag börjat med maten. Så hinner jag få den i tid. Blir stekt potatis och korv. Eventuellt ägg.
-
Har läst lite på Internet att man från å med påsk får reda på könet på rul på Näl. Haha påpåpå! Så de känns lite ljusare, men först så att bebis mår bra!
-
Overnout. Mami


Vecka 17 (16+)

Jag trodde aldrig att dom här veckorna skulle komma när jag låg å skaka av illamående i vecka 6. Hur som haver går denna graviditet bra så kommer jag aldrig gå igenom det här igen.

Vilket fall, ny vecka! Och jag har börjat ana små röresler i magen. Speciellt när jag gör de trångt för stackarn. Men än så länge inget jag känner hela tiden utan någon gång ibland å då tänker "ja just de! Jag e gravid oxå" haha. Sammandragningarna gav med sig igår! Vet inte vad de berodde på, men ingen skada skedd.

Idag är det lite inskolning på dagis å barnen väckte mig SJU! Dom kommer vara dödströtta å de blir en lång och härlig nap efter denna lilla utflykt :)

Overnout. Mami


Sammandragningar

Imorgon går vi in i en ny vecka och jag har börjat känna av en del sammandragningar. Magen blir helt hård för kanske 20 sekunder och sedan försvinner det för att komma tillbaka lite senare. Det är äckligt, men jag minns att det var så här med Olivia också. Försökte ringa barnmorskan men man har endast en timme på sig att få tag på dom och det är mellan 8-9 och jag ringde 09:04. Så får väl ringa imorgon om det inte lugnar sig. Vill bara kolla så jag inte åkt på urinvägsinfektion...
-
Igår var det alltså veckohandling, vilket var helt underbart. Köpte hem frukt, mat, KAFFE, ja lite allt möjligt. Smarrigt. 
-
Jag vaknade 08:54 av att jag hörde ett barn prata. Tittar jämte mig och där ligger Linnéa och sover. Så tänkte att det var grannens barn men så var de inte. Det var Olivia som låg i sin säng och snicksnackade innan hon klev upp efter att jag nös. Riktigt gott med sovmorgon och en mamma som är väldigt utvilad, idag ska vi ut och leka.
-
Väldigt blandat inlägg det här men jag har åtminstonde gjort styckindelning...I vilket fall, den här nya lägenheten är så enkel att hålla ren, tror det är för att den var fräsch från början. Ingen pajjas som bott här innan och förstört den med gud vet vad. Jättekul att hålla rent dessutom!
.
Ha en fin dag! 
Overnout. Mami

De börjat ordna upp sig!

De tog bara några veckor! Haha! Nädå, flickorna har fått förskoleplats! Vet inte riktigt NÄR men de e på gång i alla fall! Sedan har vi fått våran tv module idag och JAG har installerat detta helt själv. Här väntas inte på att nån ska komma å hjälpa mig. Nu är det internet och sängen kvar! Internet gubben har ju inte dykt upp än så får väl se när han behagar att komma men just nu känns sängen viktigare. Gött! Snart veckohandling!


Ny vecka!

Nu är de ny vecka och skilan närmar sig med stormsteg, så gör även ultraljudet. Igår fick jag plötsligt ont i svanken på kvällen, men har suttit mycket stilla denna helgen. Åkt mycket bil, flrst Göteborg på lördagen och igår var vi i Trollhättan hos Eriks moster å där var även hans mor. Jättemkt lekplatser hade dom där så barnen lekte av sig ordentligt och sov enda till halv nio i morse.
-
Jag har huvudvärk som alltid på morgonen. Vill att våran säng ska komma nu, att barnen ska få förskola, att lönen ska komma så vi kan köpa saker till lägenheten. Ja de e mycket som ska hända nu :)
-
Ha en fin dag!
Overnout. Mami


På besök i gbg!

Igår vat vi på besök hos mor å far. Skulle egentligen hunnit göra massor men vi hann bara med middan.. Å Linnéa fick leka med en vän! Äntligen fick hon leka med ETT BARN! Hoppas vi får förskola snart!!!
-
Idag ska vi till Trollhättan på besök hos Eriks moster tillsammans med hans mamma :) blir en fläng helg men de gör inget! Imorgon är det måndag vilket innebär ny vecka tillsammans med barnen då Erik jobbar..
-
Overnout. Mami


På besök i gbg!

Igår vat vi på besök hos mor å far. Skulle egentligen hunnit göra massor men vi hann bara med middan.. Å Linnéa fick leka med en vän! Äntligen fick hon leka med ETT BARN! Hoppas vi får förskola snart!!!
-
Idag ska vi till Trollhättan på besök hos Eriks moster tillsammans med hans mamma :) blir en fläng helg men de gör inget! Imorgon är det måndag vilket innebär ny vecka tillsammans med barnen då Erik jobbar..
-
Overnout. Mami


Alla e så mycket trevligare

Jag vet inte om de är dialekten eller om de kanske är så att människor är mer nöjda med sitt liv i Lysekil/Uddevalla. Till och med personen för förskoleplatser är jättetrevlig. I göteborg/angered är hon så hemsk! Men varje telefonsamtal jag gjort här uppe till olika ställen har varit fantastiska. Man blir så lycklig! Nu är tiden för ultraljud bokat :) 3 sep.. :) men de känns sådär, måste ju boka ett könsul oxå.
-
Overnout. Mami


Äntligen helg!

Ja idag är det fredag och äntligen helg! Imorgon åker vi ner till Göteborg för å ta de sista i lägenheten :). Men idag kommer mor å far på besök! Ska bli så kul att visa upp våran nya lilla stad :) staden vid havet. De e så underbart. Idag får vi oxå internet vilket är riktigt skönt, som en befrielse :)

Overnout. Mami


Hos Barnmorskan!

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Var i alla fall en väldigt bra barnmorska, lite flummig men ändå glad och "tjäck". Eftersom jag vårdats på Östra under mina förlossningar så kommer jag att få göra ett prov för multiresistent bakterie. Skittrevigt "Man tar prov i munnen och näsan, slidan och tarmöppningen" JJajamen. Samma prov som dom tar för dom som vårdats utomlands. Knasigt men jaja. Sedan kommer de också kolla i vecka 30 om jag åkt på graviditetsdiabetes därför att Olivia vägde över 4500g och då ligger jag i riskzonen. Så då ska jag dit, fastandes ta ett sockervärde, sedan dricka en sockerlösning och sitta i 2 timmar å sen ta ett sockervärde igen. Alltså. Jag kommer svimma. Jag kommer inte att få äta frulle och så ska jag ut och gå! Borde ju få sova över eller något. Mitt tryck låg på 105/60 så det var ganska lågt och förklarar därmed min trötthet. Järnvärdet var bra, 129 med Duroferon känner mig ganska nöjd med det. 
 
Måste boka ultraljud också, gör imorgon. Men på NÄL vägrar dom säga kön så får betala för det OCKSÅ. Kanske ringer mammamia och hör imorgon också. Så jäkla löjligt. 
-
Overnout. Mami

Gomorgon!

Som sagt, gomorgon!
När man är gravid får man ju inte dricka för mycket kaffe, man får egentligen inte äta speciellt mycket heller :P men tillbaks till kaffet. När vi flyttade in i den gamla lägenheten fick vi en kaffemaskin som användts i perioder. Nu har han fått åka fram igen. Jag dricker bara kaffe på morgonen vilket är den godaste tiden för kaffe. Så jag startar min morgon så här!
-
Lite senare idag är det första besöket hos barnmorskan! Skriver efter det.
-
Overnout. Mami


Ung mamma.

Jag tror inte att jag tillhör den kategorin längre. Alltså, jag är 23 år. De är många som får sitt första barn då. Jag väntar mitt tredje å är 23. Men antar att man inte kan va ung föralltid. Okej. Jag kanske inte är en ung mamma, men jag är tamejfan en ung (snart) trebarnsmamma!
-
För övrigt är mina barn jätterastlösa och behöver förskola.
-
Overnout. Mami


Vecka 16.

Då går vi in i vecka 16 (15+0). Alltså om fem hela veckor har vi gått halva tiden redan. För tio veckor sedan satt jag mest och tyckte synd om mig själv för att jag mådde så dåligt. Och ville bara att dessa tio veckor skulle gå så jag kunde få må bra, och här sitter jag nu tio veckor senare och mår relativt bra. Imorgon är det första besöket hos barnmorskan som verkar jättegullig över telefon i alla fall. Lite kul att jag fick mitt första besök så sent, då känns det inte så långt kvar till ultraljudet som kanske är om en månad bara?! 
-
Förstoppning är tillfälligt borta, vilket är jätteskönt men är det inte det ena så är det de andra. Muffen leker blåsfisk. Har läst att Muffen svullnar under graviditeten för ökad blodmängd dit, men va fan. Jag har ont i huvudet så Muffen kan väl dela med sig av lite blod? Behöver ju inte ta allt. Men de är uppdateringen för denna gång,!
 
Nu kommer magbild!
 
Magen ser större ut än vad den är, men den känns annorlunda mot vad den gjort med flickorna, kanske är en pojke denna gången?
 
Overnout. Mami
 
 
 
 

Sen å god middag!

Overnout. Mami


Trotstrotstrots.

Man blir så less när man dag ut och dag in får tjata tjata tjata. Det e ganska lätt att glömma bort att trotsen är en del av barnets utveckling när man har trots upp till öronen och bara vill träffa på en riktigt elak jävel så man får skrika å slåss. Jag skäms över mina barn när vi är UTE för att de trotsar å jag sätter gränser å dom gråter sig hesa och svimmiga. Men jaja.
-
Nu har vi varit och veckohandlat på torp. Så nu har vi mat enda till söndagen :) göttigt!
-
Overnout. Mami


En bild från Cypern!

Jag bjössar på en bild tills vi fått in riktigt internet... Jag älskar bilden, det är på mig och mina två små hjärtan! Imorgon är det ny graviditetsvecka och på torsdag är det inskrivning och bokning av ul! På fredag kommer nog mina päron på besök :) Och på tisdag kanske min kusin! Och ikväll skall vi möblera om lite, möblerna står överallt här! Men nu, bilden!
 
Overnout.  Mami

Otroligt mysigt!

Trots att gardinerna inte är uppe ännu, trots att vi inte ens är i närheten till i ordning så är det så otroligt mysigt att vakna upp här i Lysekil. Jag var rädd för att känna mig isolerad. Än så länge gör jag inte det och jag kommer få bättre studiero här än "där hemma". Jag är 23 år och har äntligen flyttat hemifrån. Hemifrån från de område där alla bor som jag växt upp med, nä de känns verkligen rätt och jag var redo för att flytta ut :).
-
Erik har 5 min bilväg till jobbet nu pch jag vaknar upp och tittar ut och ser det här!
-
Overnout. Mami


Lång resa.

Resan startade kl 10 i morse på Cypern och nu styr vi kosen mot Lysekil. Skall bli skönt att äntligen få komma hem, även fast vi haft en sjukt underbar vecka med mor å far! Bilder får jag ladda upp när vi får internet. Så de får dröja någon vecka ytterligare. Sedan kommer vi göra om lite hemma, beställt ny säng och så, så de kommer bilder där mä :)
-

Nu ska vi bara hem å mysa :)
-
Overnout. Mami


Njuter!

Vi njuter till max här på Cypern. Ikväll är det min och Eriks tur att få en kväll för oss själva och barnen är med mormor och morfar! Jag har mått lite halvt konstigt idag, huvudvärk och lite svimfärdig men kan vara lite vätskebrist. Skall i alla fall till bm den 16:onde för inskrivningssamtal. Kommer ju kolla tryck å sånt där. Men först, två härliga dagar kvar!
-

Overnout. Mami

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2020752/images/2012/pic_50252421ddf2b3698c0000f3.jpg" class="image">


Vecka 15 å Cypern.

Gör en snabb update här i värmen.
Vi har det underbart, det är jättevarmt och jätteskönt att bada. Just nu sover mina darlingar middag. Konstigt nog vakna jag först av alla. Idag var vi nere vid havet för första gågen sen vi kom. Det har varit så höga vågor att banen inte tyckt de varit skoj men idag var de underbart. Linnea ser ut som en pepparkaka trots sin simdräkt. Eriks gener. Olivias armar och ben e kanonbruna och jag e vit, känns de som.
-





Så går vi in i vecka 15 idag (14+0). När jag kommer hem går vi in i v16 så tiden går undan. Snart halvvägs. Inha gravidkrämpor förutom förstoppningen. Jag känner mig fullt normal med lite fetma. Jag kan hantera mitt humör lite bättre även fast Erik ibland får sig ett riktigt hemskt temperament.

-

Overnout. Mami


Ont och tall!!

Har haft ont hela natten på höger sida efter jag ramlat. Idag har de mest bara gjort ont i axeln, men jaja. - Jag luktar tall. Duschade här i morse å mamma hade någon grön duschcreme, visade sig vara kåda(? Heter de så? Kletet på tallen? Granen?) jaja de där äckliga. Så nu luktar jag tall eller gran vet inte vad som e vad. Tur man inte vet allt. Nu ska jag ta en tupplur så här innan jag börjar mä maten. - Overnout. Mami


Ramlat

Idag har jag ramlat. Det har varit väldigt mycket i mitt huvud men det är inte anledningen till att jag ramlat. Jag ramlade i den nya lägenheten som har en väldigt hal och fin parkett. Halkade på Prince (katten) svans. Försökte göra en räddning med att inte krossa svansen helt och då flyger jag fram och slår i axeln, höften och knät på höger sida. Tror bebisen klara sig galant för det är jag som sitter här ikväll med satans värk. Kommer vara blåslagen på Cypern. I vilket fall så är man inte van vid att gå på fina golv utan har trampat jordgolv hela sin uppväxt så blir det så här. Jag får köpa halksockar. Eller sockeplast. Kan ju inte hålla på och ramla överallt, Linnéa fick sig ett gott skratt i alla fall. Imorgon blir det dom sista blogginläggen sen försvinner jag en vecka på Cypern. Kanske kommer något gott inlägg där nerifrån :) 
-
Har rätt mycket att dona med imorgon, skall inhandlas lite saker som, nässpray, ipren, alvedon, vätskeersättning, vattenflaskor till barnen, ja lite blandat. Sedan ska vi packa färdigt också. Linnéa förstår att resan är nära nu och det är den verkligen :) 
-
Overnout. Mami

Längtar!

Gomorrn!
Skall snart våga på mig en kaffe, mådde extremt illa nu på morgonen så fick ta mig ett piller. Jag har blivit en riktig kaffekärring på morgonen. Mår dåligt, panikkänslor, ångest, tryck för bröstet, hvuudvärk och bara jag får EN kopp så slappnar jag av  och är människa. Jag är precis som min mamma på morgonen, och jag gillar det inte. Det går inte att prata med henne innan hon fått kaffe. 
 
Erik är i alla fall iväg och skall hämta det sista från den gamla lägenheten. Småkraffs. Jag saknar dammsuggaren, fick köpt en sopborste igår i alla fall. Älskar den här lägenheten enormt mycket. Köket får man ett lugn i vid måltiderna. Tittar ut och vi bor mitt i en villaidyll. Och på andra sidan är det havet. Det är så underbart.
 
Idag åker vi ner till Göteborg. Dels för att Eriks bror fyller 20år, dels för att jag vill sova i en VANLIG säng för nu håller jag på att bryta ryggen och dels för att vi ändå skulle åkt ner imorgon för på natten till måndag drar vi till Landvetter. Sen är det Cypern en hel vecka, en hel vecka i en säng. Kommer INTE längta efter våran luftmadrass. Packade våran väska igår. Första utlandsresan för barnen, de kommer njuta så mycket av att kunna bada hela tiden.
 
Efter Cypern vill jag komma i ordning ordentligt. Det är mycket kvar att göra. Vill bara ha våran jävla säng.
 
Förutom illamåendet känner jag mig extremt ogravid. Men de kanske bara e bra? Eller?
 
-
Overnout. Mami

Flickornas rum

Flickornas rum e nästan färdigt. Bara gardiner som ska upp. Blev bråk om vilken matta som skulle ligga så båda fick ligga, desto mindre repor i parketten :) Overnout. Mami


Utflykt.

Jag och Linnéa tog oss en liten tur för att kolla hur långt vi har till centrum, ca 10 minuters gångväg. En jättemysig stad och en stadspark där de har en lekplats och idag hade de även ponnyridning som Linnéa vågade sig på. Men vad gör man med ett barn som trotsar så IN I BOMBEN? Jag har lust att skrika, gråta eller springa rakt in i väggen för hon går mig på nerverna. Efter vi flyttade har hon blivit galen. Men tror det är omställningen. Tur att inte jag och Erik blir lika galna. - Huset är i alla fall jättelyhört och med ett barn Som aldrig lyssnar blir det en del skäll och gap och skrik. Soc knackar säkert på dörren nästa vecka, tur att vi e på Cypern då. - Ska jag vila! Overnout. Mami


Nya huset bilder

Jag säger hus, för det är mer huskänsla än det är instängdilägenhetkänsla. Det har varit otroligt rörigt i mitt huvud. Jag har varit kaos, men nu har vi fått upp allt i köket och alla kläder. Ska strax droppa i säng faktiskt då det denna veckan inte varit mycket sömn.
 
-
Finfina köket :)
Klädkammarn :)
Underbara havsutsikten från vardagsrummet :)
 
Kommer mera bilder imorgon när vi fått i ordning mera.
-
Ha en underbar kväll!
-
Overnout. Mami

Flytten...

Vet inte riktigt vart jag ska börja men vi sover i alla fall inte i Lysekil inatt. Jag och Erik är sänglösa. Sängjävlamadrassen gick inte upp i huset så den är slängd. VI kommer få sova på luftmadrasser tills dess att vi hasr råd med en ny säng. JAg orkar inte. HElt slut. Väldigt fin lägenhet. 
-
Vi hörs en annnan dag. Kommer bli dålig update nu. Natti.
Overnout. MAmi

Vecka 14 (13+0)

Tiden flyger förbi. Idag är det flytt och vi går in i en ny vecka, i morse låg jag kvar i sängen å kände h*n fladdra, ville knappt gå upp för de är så myyysigt. Skriver ikväll i Lysekil, blir så kuuuul!


Sista natten

I den här lägenheten. Känns helt underbart samtidigt som det känns knasigt att lämna området där man har sina rötter. Men är mycket spänd på morgondagen! Nu väntar nya äventyr i Lysekil! Är lite orolig för hur vi ska få ner soffan. Behöver en stark karl, har bara en... - Sovgot! Overnout. Mami