Påsk!

Så var detta påskfirande över, även fast vi skall till Trollhättan för att träffa Eriks mor och moster imorgon. Jag har bloggat från telefoen men eftersom jag av någon anledning inte kan ladda upp bilder så tycker jag det blir tråkigt. Datorn har varit så fruktansvärt långsam, men fick nu rensat den. Låg massa barnfilmer på från när vi bodde i Lysekil och åkte långt med bilen. 
-
Igår var vi bara hemma, jag och Linnéa gick en sväng till City Gross och handlade lite. Linnéa tittade på leksaks hästarna i butiken som hon gått och längtat efter ett bra tag. Så jag slog till med en liten påskpresent till tjejerna, ett varsit paket med hästar som de lekte resten av kvällen med.
-
Idag slappades det fram till 16 ungefär då vi drog iväg till min mamma och pappa för påskmiddag. Var trevligt och väldigt gott, barnen fick påskägg av mormor och morfar med godis i och av min moster med toffsar, strumpor och en liten my little pony häst i. Kevin fick en body, jättefin! 
-
Nu kommer en liten bildbomb :)
 
Påskpyssel
 
 
Hoppas ni haft en bra påsk allihopa, å än är inte ledigheten över :)
 
Overnout. Mami
 
 

VARFÖR???

Linnea är inte i sin värsta "varför"-period ever. Jag blir tokig. "Varför har morfarn gjort så?" Jo för att de skulle flytta tvättmaskinen? "Varför?" Jo för att bi skulle få hem den till oss. "Varför?" För att den är våran :). "Varför?" DÄRFÖR!!' "Varför därför?" Ja, men jag blir tokig!
-
Så kan det va. Imorgon är det påskfest på dagis å flickorna ska klä ut sig :)
-
Overnout. Mami


Man bliiir så tröött! ;)

Våran natt var kaos, asså inte som vanligt utan KAOS med en väääldigt trött pappa! Erik brukar ta första flaskan på natten och det var inget annorlunda med det denna natten. Så jag väcker honom och säger att Kevin vill ha mat så han fixar i ordning flaskan och skakar och precis när jag håller på att somna om så hör jag "nej vad dum jag var nu!!" Jag tittar upp och säger "ja nu var du faaaan dum!!!". Han hade varit i sömnen när han gjorde i ordning flaskan och skakade och av nån anledning så tar han av locket, ja alltså hela sugnappen och skall ge kevin. Kevin får hela flaska. I munnen och över sig. Sicken pajjas!!! Så kan det gå när pappahjärnan är trött!
;)
-
Nästa vecka är påskvecka och då ska vi pyssla, i alla fall imorgon. Jag var, när Linnea var bebis, med i en scrapbooking klubb så jag fick hem massa pysselsaker som jag aldrig hinner använda själv så då kommer jag ha det som pyssel till barnen här hemma som älskar att hålla på med det.
-
Snart skall vi gå ut och lite senare skall vi åka till barnens farmor och käka pizza! Myspys!
-
Overnout. Mami


Olivia.

Olivia är den som hamnar lite i kläm här hemma. Linnéa är stor och kan prata massor så henne håller man konversationer med. Kevin är liten så han bär man omkring massor på. Menlilla Olivia hamnar mitt emellan vilket jag tror är vanligt hos mittenbarn om man så. Men så idag så åkte Linnea iväg med Erik för att tvätta bilen och Olivia ville såklart följa med men jag viskAde i hennes öra att vi ska bada Kevin och då ångra hon sig fort.

Så jag och Olivia badade Kevin tills han blev helt slut. Efter det hade jag tänkt städa här hemma men insåg att så många chanser egentid med Olivia har jag inte så städningen får vänta tills imorgon. Vi pärlade ett fint halsband, läste massa böcker och titta på Nils Karlsson pyssling!
-
Efter middagen tog vi en promenix i vårsolen :)
-
Overnout. Mami


Förlossningsberättelse Kevin

Ja då var det väl dags att skriva ner en förlossningsberättelse.

Jag gjorde en hinnsvepning på måndagen den 11/2. Jag var hos läkaren för att jag hade så fruktansvärt ont i benet vilket visade sig var ichias. Efter hinnsvepningen satte en konstig smärta igång, mycket slem och lite blod. Så höll det på med lite småvärkar och så under natten till den 12/2, pappa Eriks födelsedag. Skulle han komma idag?

Jag hade sammandragningar under hela dagen, och av någon anledning var vi hos mina föräldrar. Klockan 18 ringer jag förlossningen och är välkommen in till Mölndal för att kollas upp. Jag har värkar, svaga sådanna men det är ändå så att det känns och jag får blunda och andas mig igenom dom. När vi kommer in på Förlossningsavdelningen träffar jag världens otrevligaste barnmorska. Ställde tykna frågor, efter ctg sa hon att jag inte alls har värkar. MEN JO det hade jag ju!!! Jag såg också att dom inte syntes alls på ctg! Hon undersökte mig och jag var öppen 2cm och lite kvar av tappen. Hon bökade runt och det gjorde SKITONT. Så vi blir hemskickade och även fast jag blev besviken på att det inte hänt mer så var jag glad, jag visste att nästa gång jag skulle komma in hade det blivit skiftbyte. Så jag skulle i alla fall inte behöva möta samma barnmorska.

När vi börjar närma oss mina föräldrars område så kör det igång på riktigt i magen och det är nu jag vet att det är på allvar. Planen var att vi skulle hämta barnen och åka hem till oss men det blev snabbt ändrat. Vi fick lägga barnen hemma hos päronen och sedan kom lillasystet med en kladdkaka som vi käkade. Det drog igång ordentligt och var 3 min mellan varje värk. Mamma hade panik och sa varje värk att jag skulle ringa till förlossningen. Vid 21.20 ringde jag koordinatorn och det var samma koordinator som skickade mig till Mölndal. Denna gången frågade hon vart jag ville åka och jag svarade Östra för det är närmst. Egentligen var det för jag inte fått någon bra bild av Mölndal. Så vi började röra oss, Erik gick för att hämta bilen och när han ringde och sa att han var utanför väntade jag in nästa värk och sprang ut när den släppt.

På Östra
Vi parkerade bilen och ringde på ringklockan. Blev insläppta genom den första dörren, men den andra dörren hände det ingenting när vi ringde på klockan. Så vi stod där i ca 10 minuter och väntade, hann få tre värkar på den tiden. Till slut kommer vi in. Får komma in på ett förlossningsrum och där kopplar dom ctg. Får ligga med det i 30 min sedan kommer bm in och undersöker, nästan 4cm men lite kvar av tappen. Men hon sa att vi fick stanna och jag tackade för det, hade aldrig klarat att vara hemma i den smärtan! Så alltså, inskrivna klockan 22:03.
Bm frågade om det var okej att en läkarstudent var med och det var det, TILLS HAN SKULLE UNDERSÖKA MIG. Trodde jag skulle ja jag vet inte vad men det var det vidrigaste jag vart med om.


22:35 ber jag om lustgas och det kopplas på 50/50.

22:55 sitter jag på pilatesboll och guppar med lustgasen. Erik kunde sova lite och värkarna går att hantera...

Jag har väldigt glesa värkar även fast dom är intensiva. Väldigt intensiva så kl 01:55 så tar de hål på hinnorna och det har dom gjort på varje barn men denna gången gjorde det så fruktansvärt ont. Jag andades lustgas som en dåre. Jag andades och andades, till slut fick jag hallisar. Bilden är så klar av mina hallisar: det är bråttom, rullas bort på operation ser lamporna i taket vinkar hejdå till erik. Sedan säger jag "jag svimmar nu" varpå bm råder mig att ta bort lustgasen och jag öppnar ögonen och ser att jag inte alls är på operation utan jag är kvar på mitt lilla rum och hinnorna är tagna! Haha

03:05 är jag hysterisk, det gör fruktansvärt ont. JAG VILL HA EDA! NUUUUUU!!

03:30 Sätts eda. Narkosläkare sätter EDA utan lokalbedövning för det tyckte han vat onödigt, det tyckte inte jag. Efter edan är lagd får vi fika och jag pillar i mig några gurkor och tomater.

04:00 så sätts ett dropp för att få igång värkarna som fortfarande är glesa. Sitter fortfarande med lite fika och helt plötsligt får jag ta tag i lustgasen och jag vrååålar att det trycker på och vi ringer på klockan. Bm förbereder för förlossning! Hon undersöker mig och säger 7 cm! Jag kände bara åneeej! Nu kommer bebisen! Hon hann bara vända sig om skriva en anteckning och sedan var jag öppen 10 cm! 04:32 startade alltså krystvärkarna och det var inte många sådana för kl 04:43 kom lilla Kevin till världen 4470g och 53cm lång!

Overnout. Mami


Attityd.

Jag tänker gå rakt på sak, Kevin har en attityd. Som inte är okej. Nej då, men han dissar mina tuttar, big time. Han gapar och skriker efter dom men när han väl får mat så skriker han och sätter i halsen. Han har tappat hela grejjen efter att han fått flaska så i morse bestämde jag mig, ingen mera amning. Har gjort lite ont under dagen men inte farligt, pumpat lite så att spänningen försvinner, allt för att mjölken skall försvinna. Men så ikväll var Kevin ledsen, han brukar ju snutta på kvällarna så jag sa till Erik att det är ju en dum idé om han fortfarande hajjar grejjen. Så han fick gosa, men guess what! Han lurades bara!!! Jag som tänkte "å herre vad skönt att tömmas". Han tog ett sug å sen blev han sur å hade den där attityden igen så jag fick besviket pumpa litegrann igen. På ett sätt är det skönt att sluta för jag har ingen koll hur mycket han äter när vi både flaskmatar å ammar. Dessutom sover han längre utan amning. Han nöjde sig med napp och sussande på bröstet, han var ju mätt!
-
Idag har vi varit i stan och träffat Frida och Karolina och fikat. Var jättemysigt och Kevin fick sig en fin skjorta! Han kommer bli snyggast i stan med den :).
-
Imorgon, sista dagen på förskolan sen helg!
-
Overnout. Mami


Bruten nagel

Min tumnagel är bruten efter en incident på bussen igår. Tänkte uppdaterAt igår men det går så långsamt att skriva med en hand, men jaja jag gör ett försök.
-
I fredags åkte jag och Kevin till mor och far för att vila upp psyket litegrann. Jag var inte trött fysiskt, bara psykiskt och när jag kom hem igår kändes inte allt lika tungt :).
-
Det här är första helgen sen Kevin kom som vi inte har något alls planerat, SKÖNT!
-
På onsdag ska jag testa att åka hem emellan dagistiden, eventuellt tisdsg oxå. Har ändå 2 tim å 40 min hemma innan det är dags att gå igen. Det är ju ändå ok!
-
Overnout. Mami


Helg å Kevin ler!

Nu tar vi helg. Flickornas förskolevecka är slut förra denna gången å dags på tisdag igen. Skall försöka få på oss alla kläder så vi kommer ut imorgon. Ner till parken å till stallet kanske.
-
Kevin har börjat le. På riktigt å de är så kul när man får gensvar. Jag ammar inte så mycket längre, mestadels flaska å amning emellan det. Skulle nog mer kalla det snuttande, det räcker att han får syn på brösten så ska han ha å kramar det hårt. Lilla bubben!
-
Overnout. Mami


Äntligen tisdag!

Äntligen börvdet tisdag och "dagistajm" som Linnea säger. Det e så skönt att skicka iväg damerna så att jag får mysa med Kevin hur mycket jag vill!
-
Var bvcbesökidag, Kevin är nu 57,5 cn lång å väger 5275g. 3 1/2 vecka å får redan hoppa i stl 62. Men det är bra! Han växer å blir stark!
-
Solen är framme å de lyser vår om de hela!-
-
Overnout. Mami


Myyysbesök!

Myyysbesöket är över å så blir de ju alltidnär man får besök från vänner som bor långt ifrån, kort men då tar man vara på tiden på ett bättre sätt.
-
Nu blir de slapphäng innan de är nanitime för barnen.
-
Overnout. Mami


Snart får vi skånebesök!

Snart kommer några skånebor hit trots att ingen av dom är skånebor från början!
-
Idag har vi i alla fall fått lite organiserat, alltså skulle nån tittain i klädkammarn så hade dom inte sett att det är organiserat men mot vad det var innan så är det faktiskt det!
-
För några veckor sedan var vi på ikea å inhandlade krokar å korgar till barnen så att de kan hänga upp sina ytterkläder själva för jag e trött på att städa efter dom å så här blev resultatet, asnöjd!


Mysfredag!

I måndags hade jag planerat småaktiviteter med barnen och idag hade jag inte planerat ett smack mer än ett osäkert besök. Men barnens kompis Ellen med mamma å pappa kom på besök för lekplatshäng, fikaoch middag! Smaskade i oss massa tacos. Riktig mysfredag helt enkelt. Nu har jag myst med prinsen ett tag som hade ett litet behov av närhet och mys. Nu ska Olivia hoppa i säng å likaså linnea om en stund. Sedan ska jag och Erik titta på the following som vi tjuvstartat med!
-
Overnout. Mami


Tre veckor!

Händer mycket saker nu och det är svårt att hinna få ner allt. Min iphone5 är hämtad. Mycket nöjd över det. Kevin är 3 veckor å en dag! Firade sin 3veckors dag mä att sova 4tim å 6 min i sträck. Underbart. Solen ser vi mer än nånsin. Två underbara flickor. Ja de rullar på.
-
Overnout. Mami


Min telefon!

Jag bloggar mestadels från telefonen som varit sönder i helgen men bestämde sig för att börja fungera igår kväll igen, men de var ju synd för den för jag hämtar en iphone5 imoron. Så den kan ta sig i baken.
-
Igår kväll tänkte när tusan får man in rutiner med ett tredje barn? Känns som de bara är gap och skrik här hemma hela tiden. Så jag bestämde mig för att strukturera upp dagen med en förmiddags- och en eftermiddagsaktivitiet. Så på förmiddagen körde vi bak med trolldeg, mycket populärt och billig aktivitet! Nu på eftermiddagen blir det Kevin som är underhållningen och aktiviteten, så fort han vaknar är det dags för mat och sedan får han dyka ner i plurret. Däremellan åt vi lunch, stekt korv med stekt potatis å efterrätt lyxa vi till det med glass och hemmagjord chokladsås :) dock räckte glassen bara till barnen men ikväll då jäklar!
-
Så nu är jag back i bloggen!
-
Overnout. Mami