Snart nytt år

Jag har aldrig brytt mig speciellt mkt över att det blir ett nytt år men den här gången skall det bli så skönt. År 2012 har vi tagit massor av fel beslut som bara lett till massa strul. Det enda beslutet som vi är stolta över är Kevin och han är nästan det enda minnet som får följa med till 2013. Att vi blev gravida med våran prins, sommaren får följa med oxå, cypernresan och alla fina minnen med flickorna. Nu kmr ett nytt och tomt år som ska fyllas med nya minnen och beslut, och helt ärligt det kan inte bli sämre än 2012! Men vi tog igenom oss det och still going strong! Nu ser vi fram emot nya tag och en liten bebis som snart anländer!!!
-
Gott nytt år på er! <3
-
Overnout. Mami

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2020752/images/2012/pic_50e1a5dbe087c35cc1bf7702.jpg" class="image">


Snart 5 vckor

Kvar tills beräknat. Det är många tankar som far omkring i en samtidigt som kroppen har börjat vänja sig vid att det är så här det ska vara. Haft lite mensvärk idag men det hör väl till :)
-
Vi har de i alla fall jäättemyysigt i värmland. Barnen e väl dock inte lika roade men imon ska vi till ett shoppingcenter så vi kmr ut lite :)
-
Overnout. Mami


På väg...

Idag lämnar vi våran tvåa med kökssvårigheter för att åka till Värmland. Skall stanna enda till på onsdag så det är där vi kommer fira nyår. Skönt att komma iväg även omde var 45 min senare än beräknat.
-
Jag längtar otroligt mycket till våran lägenhet. Att få mer space kommer vara så skönt det behöver vi alla. Vi går varann på nerverna just nu, men klara vi det här klarar vi allt!!!
-
Jag börjar även bli nervös för förlossningen. När vi kommer hem är det redan januari och allt man längtat efter i 9 månader börjar närma sig. Är pirrig känsla.
-
Overnout. Mami


Inte långt kvar…

Även fast det känns som en evighet så är det inte långt kvar tills lilla pysen kommer! Ca 39 dagar kvar. Om 10 dagar är de 29 dagar kvar å mindre än en månad kvar. Jag hoppas egentligen att han stannar liiiite längre än vad han är beräknad till så vi hinner komma i ordning ordentligt i den nya lägenheten :). Samtidigt som jag håller på att spricka av längtan. Har man inte ont och så i slutet är nog längtan och den psykiska terrorn som längtan ger värst av allt.
-
Snart blir även min lilla flicka 4 år. Vart tar tiden vägen egentligen? Det är ju helt sjukt. Snart skoldags för henne ju!
-
Overnout. Mami


Pärlplattor å toppar

Igår satt vi som sagt å pärlade och det var en riktig mysstund. De hade på sig sina nya toppar så fina!
-
Idag ska vi väl tralla ut en sväng tror jag efter en hemsk natt av gap å skrik om nappar. Puha! Men nu är de dag och jag ska köra slut på dom så dom håller sig i sängen inatt!
-
Overnout. Mami


Suddiga bilder


Vecka 35 (34+0)

Idag kliver vi in i ny vecka och snabbt inser jag att det inte är långt kvar :). 5-6 veckor ungefär. Kevin har blivit lugnare i magen och det är väl för att platsen minskar. Men ibland får han in riktiga karatesparkar.
-
Nu är de färdigfirat med jul för i år. Barnen har fått många fina och nyttiga julklappar. Lekt som tokstollar i två dygn. Snart skall vi sätta oss och pärla lite. Köpt bakplåtspapper så vi kan göra fina tavlor. Får se hur Olivia klarar av detta :)
-
Har varit inne i stan med en av de finaste vännerna jag har. Blev två toppar till barnen. Upptäckte även att jag är VÄLDIGT höggravid när jag gick förbi en spegel. Helt crazy. Bildbombar senare :)
-
Overnout. Mami


God Jul

Då blev det äntligen julafton i år igen! Dock så blir planerna ändrade å jag och Olivia blir hemma från firandet med Eriks familj. Hon har dragit på sig feber å det är väl sååå typiskt för förväntansfulla barn. :/
-
Sista julen som tvåbarnsmamma :) jag njuter till max men längtar såklart efter flickornas lillebror! Sedan vi flyttade till Gbg så har dagarna rusat iväg. Från fredag och imorgon är de redan måndag å vi har en ny vecka å gravvecka framför oss :) v35 here we come!!!
-
God Jul till er alla <3
-
Overnout. Mami


Flytt

Idag bär lasset av ner mot Götet, skall bli skönt att lämna denna stad som hela hösten bara inneburit massa trubbel för våran del. Känns skönt att ha det bakom sig och även att det snart blir ett nytt år som firas in med gott sällskap. Linnéa och Olivias sista dag på förskolan idag också, känns sorgligt då pedagogerna och barnen där varit så underbara mot oss. Men men, livet måste gå vidare och vi antar nya utmaningar.
-
Och så har vi Kevin....Jag gick in i vecka 34 igår och känner mig enorm trots att det bara är mage, jag sover bort hela dagarna men idag blir det som sagt flytt och noll sömn. Känner jag Erik rätt är soffan och sängen det som åker ner först så vill jag powernapa blir det på golvet. 
-
Nu frullish!
-
I´m alive!
-
Overnout. Mami

Vi packar!

Vårat hem börjar bli nedpackat i kartonger igen. Det är inte många kartonger som skall med hem till mina föräldrar utan det är några stycken med lite leksaker, böcker, kläder och andra nödvändiga saker. Skall bli kul att få packa upp alla dessa kartonger om 6 veckor igen. Man glömmer nog rätt fort vad man egentligen har i alla kartonger. Imorgon flyttar katten, Prince, hem till svärfar i 6 veckor. Otroligt snällt gjort!
-
Igår fick Linnéa en allergisk reaktion av något slag med nässelutslag/feber. Jag är egentligen jävligt trött på alla allmänläkare som sitter och googlar fram ett tillstånd. Tillåmed jag kan det bättre. För jag fick egentligen inget svar mer än att det var en allergisk reaktion på något och så proppa han i henne 10 kortisontabletter. Otroligt tröttsamt. Idag är hon hemma och vilar upp sig lite. Han sa att vi skall ha någon uppföljning för att följa upp varför hon dricker så mycket vatten. Jaja visst tänkte jag, jag söker vård i Göteborg sen. 
-
På fredagflyttar vi alltså...Skall bli så skönt så. Julafton på måndag. Måste handla några fler juleklappar till dom som varit snälla, ni som inte får någon tycker jag inte om! ;)
-
Nej, nu fortsätter packningen och ikväll en väldigt god middag!!! Kyckling, ris (eller myrägg som min elaka kusin brukar säga)currysås och god sallad! Kommer bild sen :)
-
Overnout. Mami

Don't mess with a preggo.

Nej de gäller alla varelser. Don"t mess with me. Alltså det handlar om alla saker, man retar inte upp en gravid. Idag skedde det en liten incident. Jg och barnen var ute och gjorde snögubbe. Barnens mormor kom med en morot och snögubben var komplett. Sedan kommer de ut några andra barn och gör en snögube och TAR våran morot. Dumjävlar. Man tar inte bara saker, tänk om de var som förr? När saker fick stå! Vilket fall så tar jag tillbaka våran morot. Sedan går jag förbi lite senare och då sitter våran morot på deras gubbe igen att då blir jag så sur. Så jag tar tillbaka moroten sätter den på våran och tar den andra snögubbens arm och trycker igenom HELA huvudet på snögubben. Rätt ska va rätt. Å dom gjorde fel. Snorungar!
-
Overnout. Mami


Känner mig som en chärring.

På riktigt, jag känner mig som en riktig kärring. Har så ont i min ichias? Mitt bäcken? Ja nått i den stilen. Kan inte stödja på höger ben och kan inte gå. Erik fick hjälpa mig in i duschen. Känns lagom bra... Hoppas bara att det är något som låst sig å inget som jag ska behöva leva med till förlossning för i så fall tyar jag inte mer.
-
På väg att skriva kontrakt på den nya lägenheten! Wiho! Sen Näl å tul!
-
Overnout. Mami


Vecka 33 (32+...)

Ny vecka här igen då. Magen mätte som sagt över kurvan sist jag var där och jag googlat lite, som alla andra i denna värld. Imorgon torsdag är det ju tul (tillväxtultraljud) Är han för stor kräve rjag igångsättning och har som sagt googlat och då brukar de göra det i vecka 37-38. 5-6 veckor kvar då ju? HJÄLP!. 
-
Skrev häromdagen om att jag börjar få mail om att förlossningen börjar närma sig och nu har även min kropp och hjärna börjat fatta det. JAg drömmer konstigt om förlossningen. Att den startar...ÄVen fast det gör sjukt ont att föda barn är det en sån häftig känsla att jag funderar på att bli surrogatmorsa. Haha nejdå!.
-
Nu ska jag koka ägg, Linnéa verkar bättre idag så det kanske blir luciafirande trots allt!
-
Overnout. Mami

Linnéa sjuk.

Idag var vi på vårdcentralen med båda barnen, Linnéa för att hon fått feber och halsont, precis som för ca tre veckor sedan. Å det slår väl aldrig fel? Det är ju luciafirande på deras förskola på fredag. Skall hon för tredje året i rad missa luciafirande för att hon är sjuk? 60 i sänka men inget i hals och öron. Kan dock komma sa doktor men då får vi åtekomma. Fröknarna på förskolan hade även fått för sig att Olivia fått "impetigo", streptokocker, svinkoppor, halsfluss på tummen. Jag sa att det var en nagelbandsinflammation, vilket dr sa med. Så nu får hon gå dit imorgon. Vi fick ändå en bakteriedödande salva. Får se hur detta slutar.
-
Vi ska i alla fall börja packa ordentligt imorgon men skall avsluta kvällen med en rolig konversation med Linnéa natten till igår. Hon kom till oss vid 01. Precis när jag slumrar in börjar de här:
-"MAMMAAA!!!!! Jag har hår!!!!!! :O"
- "jahadu, vart då?"
-"På benen!!!!!! (Tyst...)... Mamma... Jag börjar bli vuxen :)"
Jag höll på å kissa ned mig av skratt och fick gräva ner ansiktet i kudden och jag vad jag minns slutade jag inte skratta innan jag somnade.
-
Sovgott!
Ovenout. Mami


Barnmorskebesök!

Idag fick jag en tid hos barnmorskan efter lite tjatande på att jag vill komma och checka mina värden. Jag har ju som sagt inte mått så bra i helgen och det visade sig bero på lågt blodtryck 100/60. Inte döden-lågt men ändå märkvärt lågt som ger mig symtom. Linnéa fick äran att följa med dit idag och ögonen var gigantiska. Barnmorskan frågar Linnéa om hon ska få ett småsyskon och hon säger "Japp, det är Kevin där inne" å två hårda dunkar på min mage. Hon är så jäkla söt. Sen när hon fick höra hjärtljuden så sa hon "Mamma det är Kevin som låter!!!" Jättemysig stund tillsammans. SF-måttet låg på 31 cm. Vilket innebär att lilla Kevin inte är så liten längre utan har gått från att ligga under medelkurvan till att ligga en bit över. Det här blir en 5kilos garanterat!
-
Sedan kommer vi ut i bilen och Olivia har en bekännelse "Mamma, vet du jag gjooort? Pussat muppmus (Rasmus)" Jag frågade henne hur hon gjorde och hon säger "Så här, SMAAACK". Mina små gullungar alltså.
-
Linnéa är sjuk och kommer vara hemma imorgon. Skall se om jag kan locka iväg Olivia till dagis. Linnéa kan behöva lite lugn och ro.
-
En liten magbild så här sent! Vecka 31+5. 
 
Nu ska jag ta mig an den där duschen jag dragit mig för i två timmar nu, för att jag tycker det är så jobbigt. Kan bero på mitt låga tryck och att jag inte klarar av att stå rätt upp och ner en längre period. 
-
Overnout. Mami

ÄNTLIGEN!

Äntligen är den här helgen över! Imorgon är det vardag igen och mkt att stå i. IDag har vi bakat pepparkakor, vart ute och busat i snön och sedan ätit en smarrig skinksås till middag. 
-
Hoppas på att förbo ringer imorgon så vi får åka och skriva kontrakt! å även sniffa lite bebis!!
-
Overnout. Mami

Deppig dag.

Jag får panik här, det finns verkligen ingenting att göra på vintern. Visst vi kan gå ut och åka pulka, men det ska vi göra imorgon. Jag är inte i rätt storlek för att ha rätt mood varje dag. Jag längtar så otroligt mycket efter allt som kommer att hända framöver. Troligtvis skall vi skriva på kontrakt för lägenhet och förskola nästa vecka. Skall bli skönt, det är även luciatåg på flickornas förskola på fredag och det är något att se fram emot. Men denna helgen har kännts som en lång jäkla helg och än är den inte över.
-
Jag har den senaste veckan kännt mig konstig, slö och hängig. Ska ringa min bm och be henne ta lite värden nästa vecka men det förvånar mig inte om hon säger att jag skall gå till vårdcentralen. Det är så dom gör här VC VC VC. Blir trött och tokig på den här stan. Längtar så! Nästa vecka är det packning, sedan är vi borta på helgen. Sen veckan därpå är det ännu mera packning och sedan är det över. Då är jag borta från den här helvetes staden. FYFAN. 
-
Ungarna har kännt på sig att vi inte mått tiptop trots att vi ändå bakat lussekatter idag, imorgon blir det pepparkakor. De ville sova tillsammans ikväll, alltså jämte varandra och det fick dom vilket resulterade i det här: 
Mina underbara flickor, finns inget finare på denna jord! Det är ni som gör att jag orkar i alla stunder då jag egentligen inte skulle orkat. <3 Finns ingen större kärlek än den till sina barn. Älskar er!
 
Sov gott,
Overnout. Mami

Blandade känslor.

Gomorgon!
jag kommer inte inte till ro på kvällarna längre, ligger bara och vrider och vänder på mig i timmar, svettas och är bara allmänt otrött! Men jaja lär ju inte få mycket sömn de kommande månaderna ändå så det är väl bara att vänja sig.
-
Mina föräldrar är GULD värda som låter oss flytta in i ca 6 veckor. Men för mig känns det lite vemodigt att lämna vårat hem för att flytta hem. Det är blandade känslor trots att jag vet att det bara är för en kort period. 
-
vad har hänt med bliggappen?
-
Overnout. Mami

Linnea vs Kevin.

Jag vet inte hur jag ska kunna bli mycket större men uppenbarligen ska jag det. Här är två bilder den mer nakna med Linnea i vecka 38+0 å med Kevin i vecka 31+1. Kan nån förklara? Jag kommer bli zebra, men hört att det är inne nu ;)


Mkt att hålla reda på.

Ja nu är det mycket att hålla reda på. Vi har fått lägenhet, barnen har fått förskoleplats på ny ort, vi har fått kattvakt till prince å första flytten avgår 21 dec. Andra flytten avgår 1 februari. Känns så jäkla gött! För 1 1/2månad sedan mådde jag så kasst att jag trodde jag skulle hamna på psyk och nu har allt löst sig. Det är alltid så, antingen går det bra och då jääääävlugt bra eller så går det dåligt och då jäääävligt dåligt!!! Men nu gåre bra! Är så himlans nöjd!
-
Idag har vi vart ute å shoppat lite, blev en bondgård till Linnea i julklapp, fårskinnssulor till mina skor, vantar, mössa, luciakronor å lite annat smått.
-
Jag har nu på kvällen fått två mail om att förlossningen närmar Sig. Gör den? Tycker det känns som en evighet kvar! Bjössar på en magbild! 31+1!
-
Overnout. Mami


2 månader kvar!!!

Idag går vi in i vecka 32. 7-11 veckor kvar. Nästa vecka är det tillväxt ul. För att se om herr'n e större än normalt eller inte. Jag har fått en känsla av att han är normalstor men vad vet jag? :)
-
För att gnälla lite, JAG FÅR INGEN LUFT LÄNGRE!!!! Ger mig lite panik faktiskt!!
-
Å så vill jag passa på att gratta Åsa som fick en liten Ellie igår <3.
-
Overnout. Mami


Hata lysekil.

Jag har kommit på att jag nästan hatar Lysekil. Varför? Jo de ska jag tala om! Folk är så jäkla hurtiga här. Dom är ute å springer oavsett om det är regn, storm, snö, isgata, 35 grader, -10 grader. Idag har jag spontant tittat ut genom fönstret TRE ggr å all dessa gångerna har jag sett en jekel springa förbi. Vill inte veta hur många hurtiga jeklar som springer förbi här varje dag? Flytta inte hit om ni inte är hurtiga för man känner sig världssämst!
-
Overnout. Mami


v 21 vs v 31

Magen har växt på en del det ser man ju även fast det kanske är svårt att urskilja på dessa två bilderna eftersom det är från två olika håll. Imorgon är det en ny vecka igen! 31+0 alltså går vi in i vecka 32!
 
V.31
 
V21
,
 
Idag står städning på schemat och jag och Erik är jävligt trögstartade. Ingen lust alls och jag känner mig faktiskt lite krasslig efter helgen och väldigt utmattad men det blir väl så efter ett halvårs planerande. 
 
Ha en fin dag!
Overnout. Mami

 
 
 
 
 

Julklappshandling!

Helgen som varit har vart grym! Vi hade överraskningsfest för min mor som snart blir 50 år :). Släktingar, vänner och arbetskollegor dök upp. Hade ett band som spelade och allt var verkligen tiptop!


Idag var vi ute och shoppade lite mer julklappar till barnen :)
Så nu är det två kvar till Olivia och en kvar till Linnea. Känns riktigt skönt. Inslaget å klart!
Köpte även ett par sockar till Kevin. Vad är det som försvinner om inte strumpor?

Overnout. Mami