Vecka 27!

Nu går vi in i vecka 27 (26+0). Tack å lov går tiden långsamt nu. Han kan få bakas i ett år till om han vill bara så jag har koll på läget. Magen växer, å vilden sparkar. Finns väl inte så mycket och säga egentligen. Olivia har börjat förstå att det bor en bebis där inne och kommer spontant fram och klappar och pratar med magen. Linnéa fattar att det är en Kevin, en lillebror, en bebis. På riktigt. Får se vart vi bor och hur vi bor när lilla Kevin bestämmer sig för att titta ut. 
 
-
Idag blir det tvätt och lite sådant, skall bara lägga mig på rygg någon timme så värken förhoppningsvis försvinner.
 
Overnout. Mami

Ny vecka!

Denna veckan börjar egentligen imorgon för barnen eftersom deras förskola hade studiedag idag. Kläderna är upptvättade och allt står redo för en ny vecka.
-
Jag har riktig magkatarr så jag tar natten redan och hoppas på en pigg Sanna imorgon som orkar ta världen med storm.
-
Overnout. Mami


På väg!

Nu är vi på väg ner till vårt käääära Göteborg! Erik ska på lite möten å jag ska få fixa till mitt ögonbryn till TVÅ stycken. Barnen har slarvat bort min pincett å jag har gett upp hoppet oö hela mitt utseende just nu, men som tur är finns hjälp att få!
-
Overnout. Mami


Jätteskön promenad!

Vi tog en jätteskön promenad runt lysekil idag. Olivia somnade i vagnen och vi fick testat den "andra varianten" p hur man kan använda den, på de sätt som jag kommer ha den när Kevin kommer. Dock var Olivia lite stor men sov gjorde hon å vi traskade på :) sen lekte vi en stund i stadsparken innan det blev för kallt och ruggigt så vi gick hem. Nu är det dags för lite efterrätt och sedan dusch å läggdags för barnen.
-
Overnout. Mami


100 dagar!

Nu är det äntligen bara 100 dagar kvar! Imorgon går vi ner på tvåsiffrigt! Yeeey! Även fast jag skrev att nedräkningen börjar efter vecka 30 så känns det ändå som man har kommit till en punkt där allting kommer gå mycket fortare!
-
Overnout. Mami


Lördag!

Å städ... Jag har inte orkat ta tag i någonting de senaste två veckorna men nu måste jag för nu har barnen inga kläder längre.
-
Pratar mä min moster i telefon i 10 minuter och Linnéa klipper sin kugg med mönstersax. Jag som börjat spara snelugg till henne. Jaja nu fick jag rättat till det men den är kort. Tur att hennes hår lockar sig så kanske de inte syns.
-
Vad ska ni göra i helgen?
-
Overnout. Mami


Mysigt

Det är verkligen mysigt med mörker och kyla. Jag tycker det. På sommaren är det skönt men hösten och vintern är på något sätt mysigare. Vi i Sverige får ju inte längre så värst bra somrar och jag tror jag börjar gilla hösten mera. Kan vara för att jag är knocked up och kanske inte orkar med för mycket aktiviteter.
-
Månad 6 nu alltså. Snart är lilla Kevin här. Får se vart vi bor och hur vårat liv ser ut just då men jag tar en dag i taget just nu och försöker att inte deppa ihop totalt.
-
Overnout. Mami


En god morgon tills...

Vi kom till förskolan å en av Linnéas å Olivias bästa vän lagt en pizza i hallen. Man ville ju vända men kunde inte mä när flickan stod där å såg oss komma in. Jaja de är väl bara att ta det? Om de ens får de. Orkar inte bry mig. Men kväljde hela vägen hem. Pratade i telefon å fick lägga på. Äckelmagad javisst!
-
Ha en fin fredag!!
-


Påtagligt

Det börjar bli mer och mer påtagligt att det befinner sig en BEBIS, en liten minatyr av en människa i magen nu. Det börjar även bli lite trångt men tillräckligt god plats att kunna slå en volt. Ibland när jag ligger på sidan å han sparkar på sidan som är mot madrassen gör det ont i huden för den liksom kläms. De här spännande fladdrandet i magen i början av tiden då man börjar känna något är borta. Nu är det starka rörelser och de är så fräckt när han ligger såpass högt att jag kan trycka och känna en liten rumpa, fot eller huvudet. Det är så spännande och denna gången när vi vet kön är man mer nyfiken på hur han kommer se ut! Det är inte så långt kvar. Mer än hälften är gjort och nu börjar jag bli större. Även lite halvfet runt magen.
Lägger upp en bild från igår vecka 25+0....tror jag skrev om vecka 25 fel dag? Ja, man är gott förvirrad under en graviditet. Just nu har jag även många andra tankar i huvudet som snurrar. Vill bara att det skall bli tisdag så man får utrett en del saker.
-
Overnout. Mami


Vecka 26 (25+)

Nu är det inte långt kvar till vecka 30 å alla de veckorna som nedräkningen börjar på riktigt. Speciellt efter vecka 34 för då klarar sig bebis galant utanför sitt nuvarande hem. Dock vill jag att han kommer i tid då vårat liv är väldigt rörigt just nu.
-
Overnout. Mami


Världens bästa!

Mamma, pappa och moster har varit här. Vi firade väl Olivia lite smått :) lekte och umgicks. Saknar dom nästan redan. Kommer nog inte va så aktiv denna helgen på bloggen. Saker som hänt som jag måste fundera över. Vad det är är ni veta senare.
-
Overnout. Mami


Parken Zoo

Såg repotaget som Kalla fakta gjort nu. Herregud, att det kunnat gå så lång tid utan att någon märkt eller reagerat. Att avliva utrotningahotade djur för att manfår ett nytt djur och ett ny turistattraktion är ju helt vansinnigt. Giriga jävel är vad chefen är. Hoppas hon avgår, med desamma. Självmant. Hon låter så sjukt korkad också. Fyfan.
-
Overnout. Mami


Fröken halsfluss

Lilla Oliven. Vi åkte till doktorn igår kväll för hennes höga feber som inte gav med sig trots ipren. Utan den steg. Dessutom hittade jag massa blåmärken på hennes kropp, men det var vanliga blåmärken! Puh.
Så nu får damen äta penicillin. Igen. Var bara två veckor sen sist. Jaja.
-
I helgen får vi lite besök och på söndag ska jag ha praktik 06:45-16. Kommer vara helt död men de är bara nu.
-
Overnout. Mami


Olivia...

När vi hämtade flickorna på förskolan så var Olivia jättegrinig och så trött ut. Så förskoleläraren säger att hon varit det den sista halvtimmen och att det går huvudvärk och feber på förskolan. När vi väl kom hem efter besök hos banken och affären så har stackarn 40,2 grader. Får hoppas hon klarar sig utan feberkramper denna gången. Hon har tendens att få det.
-
Overnout. Mami


Tiden!

Alltså jag tycker ju att den här graviditeten gått extremt långsamt. Men när jag tittar i en av mina gravidappar så har det redan gått 60,6%!! Det är nu jag känner men wooow sakta ner lite va. Det är ju snart dags för förlossning? Hjälp. Fortfarande så längtar vi ju jättemycket, men jag trodde aldrig jag skulle komma till vecka 12 när jag låg i soffan och mådde dåligt i vecka 7. Jag har faktiskt ett sparat dagboksinlägg i en gravidapp där de står "Vecka 7+1 (8) å jag bara ligger. Gjort de senaste veckorna. Äter knappt å dricker knappt. Ska ju till Malta om en vecka. De här måste gå över nu. Mår pyton vill säga. Men Erik e helt underbar med barnen och hur han sköter om mig. Solen skiner å jag ligger under filten i soffan. Not so great."
-
Där trodde jag ju att denna graviditet aldrig skulle gå över och nu är det redan 60%...
-
Overnout. Mami


De går bra nu.

Jag har ju praktik nu. Natten till igår hostade jag ihjäl mig så stannade hemma pga noll sömn. Natten till idag har Olivia krånglat vansinnigt. Så jag försov mig. Vaknade när jag skulle GÅ.
Jaja blir hemma idag med men det löser sig nog.
-
I vilket fall nu på morgonen så låg lilla bebisen högt upp i magen och liksom precis under huden så jag kände honom med handen. Han brukar ha tendensen att ligga bak mot ryggen. Så de var mysigt, tänk att man längtar ihjäl sig men ändå så har man med sig honom överallt. Men man är ju så nyfiken, hur ser han ut? E han stor/liten? Hårfärg? Vem är han lik? Allt de där går man bara och ältar hela dagarna. Å det är väl tur att man längtar :) jag har en plan, att forska i något sen när jag blivit barnmorska för det är de det lutar åt just nu. Men det håller jag hemligt :)
-
Overnout. Mami


Viktuppgång.

Känns som om vikt är ett viktigt ämne för många gravida, dock inte för mig. Kanske beror på att jag inte gått upp så mycket i vikt under mina graviditeter. Har heller ingen våg hemma så kan inte bry mig om ett hekto hit eller dit.
Med Linnéa gick jag ner 10 kg innan vecka 12, det var nog muskler det mesta som försvann när jag slutade träna cheerleadingen. Men i slutet på graviditeten hade jag gått upp 10 kg, så jag var uppe i samma vikt som innan jag blev preggo. Med Olivia gick jag inte ner så mycket, eller har inget minne av det men jag gick endast upp 7kg under hela graviditeten. Å då vägde trollet nästan 5kg. Nu med Kevin så gick jag ner 3 kg i starten innan vecka 12 och är nu uppe i dessa 3 kg igen. Så väger alltså samma nu som innan jag blev preggo! Får se hur det slutar denna gången för jag äter ju betydligt bättre!
-
Overnout. Mami


Vecka 25 (24+0)

Vecka 25 redan alltså. Ca 15 veckor kvar. Jag skrev ju av mig om läget igår att magen är stor för sin ålder och så. Annars mår jag rätt hyffsat dock påminner sig foglossningen litegrann ibland. Kevin kör igång på nätterna och roar sig. Hoppas han ändrar på det beteendet när han kommer ut för det man kan få på natten är mat, men nått lekande blir det inte!
-
Riktigt storm här idag. Blåser som tusan och regnar småspik. Sitter med en kopp te och tinar upp igen. Skall strax gå och sova en liten stund innan det är praktik ikväll.  
-
Magbild vecka 25 (24+0)
 
 
Overnout. Mami


BM- besök.

Besöket gick bra, bltr var lågt men ändå normalt för mig. Blodsockret låg på 7,6 men då har jag precis ätit lunch så det var godkänt. Nästa gång ska de göra glukosbelastning på mig. Alltså i vecka 29. Kolla så jag inte fått graviditetsdiabetes. Hjärtljuden var 152. Betydligt högre än flickorna som legat på 135-140 hela tiden. Magen mätte 24cm, vilket hon sa var "normalt" för vecka 26+0. Ja är i 23+6. Jaja nu e de praktik resten av kvällen :/


Skillnad!

Jag anade redan runt vecka 12-13 att den var en gosse i min mage. Just för att det är sån skillnad på mina graviditeter. (Nu kommer äcklig info så passa på å byt sida om ni inte klarar de). Med flickorna hade jag svamp, flytningar, äckligt illamående konstant i 9 månader... Med den gossen försvann illamåendet i vecka 12. Ingen svamp, inga äckliga flytningar, bara en liten aning av foglossning, äcklig hy. Jag ser istället ofräschare å knäppare ut än med flickorna men känner mig fräschare vill säga.
-
Imorgon är det tid hos bm! Inte varit där sen vecka 15 så nästan tio veckor. Skall mäta magen, lyssna på hjärtljuden, säkert dejt med topsen och prata om min rädsla med att han är en stor bebis.
-
Återkommer imorgon om de :)
-
Overnout. Mami


Kvällspromenad + magbild

Ikväll tog vi en kvällspromenad efter en hel helg inomhus med kalasande!
-
Barnen fick leka av sig ute i den friska luften så de somnar nog gott snart :)
-
Overnout. Mami


Litet familjekalas :)

Idag kom barnens farfar, farbror och två kusiner på besök för att fira lilla tvååringen. Jättetrevligt.
-
Nu ska vi snart äta middag för att sedan ta oss ut på en promenad och faktiskt kolla omgivningen lite. Inte hunnit med det så mycket.
-
Nästkommande tre veckor bjuder på praktik (vfu) inom äldreomsorgen. Skall bli kul samtidigt som jag är orolig över att min rygg inte kommer att klara det.
-
Igår fick vi massa pojkkläder av en kompis. Kommer inte behöva köpa så mycket fastän Erik kommer vilja göra det ändå. Kevin är vild i magen och jag märker varje vecka som går att han blir större och hårdare. Det är inga små söta fladder han sysslar med längre utan det är riktig akrobatik.
-
Skall sälja två av våra vagnar, en Brio Race -08 med brun suflett och en 2ME sulky -12 sparsamt använd med fullt liggläge. Bara att hojta om någon är intresserad.
-
Overnout. Mami


Barnkalas

Olivias första barnkalas är avklarat. Hon och kusin William som är de yngsta hängde ihop och satt mest och käkade. Medan de andra tre kompisarna lekte, å lekte å lekte. Har varit himla mysigt!
Olivia fick en prinsesstiara, prinsesshalsband, leksaksglassar å mimmi pig stövlar :) jättefint :)
-
Av oss fick hon igår en fåtölj från jysk, en docksulky och ett gäng plastdjur.
-
Overnout. Mami


Höstmys!

Hösten är ju garanterat här å det bästa med höst å vinter är alla mysiga lampor och ljus man kan ha tänt :) bilden på lyktan nedan köpte jag från Jotex som mycket av min juldekoration kommer ifrån oxå :) älskar det.
-
Olivias födelsedag kommer firas mera i helgen å inte en trött vardag som denna. Nu sitter tjejerna och myser framför Pippi Långstrump å jag själv undrar om jag åkt på en rejäl foglossning. Städade deras rum förut och det gillade inte ryggen så nu går jag som om mitt ena ben är kortare än det andra.
-
Overnout. Mami


Olivia 2år!!!

Idag blir mitt lilla troll 2 år!!! Tiden går så ruskigt fort. Idag blir de mys å i helgen kalas!

http://


Hastig magbild!


Kevin är vild!!

Jag minns inte att mina flickor var så här vilda, nu når han upp till revbenen med sina sparkar. Han kan inte få in en riktig fullträff ännu men det är precis så han nuddar. Men han rör sig HELA tiden. Innan har han kört lite varannan dag men nu är det jämt. Vaknade inatt av att han sparkade och höll på. Jag drömmar mardrömmar om att han är en gigantiskt jättebebis. Å det är han säkert oxå. Herremingud.
-
Igår hade jag även en del mensvärk men inga sammadragningar så säkert bara växtvärk, och sparkvärk. Hade han inte rört sig hade jag varit orolig men nu rör han sig jämt så det är nästan så jag e oroli över hans sömn!
-
Nu plugg!
-
Overnout. Mami


Vecka 24 (23+…)

Han växer så det knakar och det gör jag oxå. Känns som jag är i samma stl som jag va med Linnea när vi var i vecka 34-35. Men med tredje barnet på fyra år så är det väl klart :) dessutom mår jag ALDRIG illa längre. Kan väl kvälja åt nått nån gång men illa mår jag inte!
-
Börjar denna (grav) veckan mä att bädda ner mig i sängen riktigt djupt. Har gått å blivit dålig, men skall ta tag i studierna sen :).
-
Den här graviditeten är den som går långsammast men tror att det är för att vi längtar allihopa. Inte bara jag och Erik, utan Linnéa och Olivia mä. Och jag är så nyfiken på hur han kommer se ut. Om de blir en ruskig kopia av Erik eller en alldeles egen blandning av sig själv :).
-
Nu ska jag vila lite. Lägger upp magbild sen.
-
Overnout. Mami


Sovit gott!

Jag var så pigg när kl ringde 05.30... Men nu börjar jag bli trött, förkylning har jag åkt på oxå.
-
Magen börjar bli stor å jag tror fortfarande att jag kan ta mig förbi på tråna platser men de gör jag inte. Kan fortfarande ha mina egna byxor. Alltså jag kan ju långt ifrån knäppa dom men med en sån graviditetsförläbgnubg till byxan funka de bättre än prima.
-
Är i skolan idag så kommer va helt död ikväll, dessutom e de en tråkig dag.
-
Overnout. Mami


Måndag

Så vare måndag igen och en ny vecka. Lite senare i veckan går vi in i vecka 24. Idag (och lite igår) har jag sjukt ont i ryggen. Tuttarna väger enormt mycket. På fredag fyller mitt lilla troll 2 år! Tiden går alldeles för fort så fort de kommit ut ur magen. Dock är detta lilla troll inne i den värsta tvåårstrotsen. Alla trotser är jobbiga på sina sätt men tvåårs trotsen är nog den värsta för dom har ingen koll på nått och man måste passa dom som om de vore 10 månader igen. I morse tog de 30 min att klä på Olivia. Tandborstnigen tog nog 10 minuter. Å man måste vara lite försiktig med henne för annars blir de kortslutning i hjärnan å då fungerar ingenting mer än gråt. Men vi blev vänner efter massa tjöt å när vi var på väg till dagis så säger hon "Ollie tokiiiig" haha ja minst sagt gick jag å muttra!
-
Har sovit fruktansvärt dåligt inatt så nu ska jag ta en nap!
-
Overnout. Mami


Vardagsrummet

Ska ändra små detaljer i v-rummet men de e inget som märks så lägger upp bilder på destora hela :)


Rensning!

Idag är det rensning. Allt som inte ska va i lgh åker ner i källarn!!! Just nu tar jag mig an klädkammarn (skafferiet som min lillebror skulle säga) som såg ut som heeey come and help!!!
-
Skriver senare å lägger ut bilder på lgh :)
-
Overnout. Mami


Mot skohyllan!!!

Olivia behöver nya skor. Panikhandling av skor. Hennes fötter måste växt enormt på en månad bara? För sist jag kände framme vid tån fanns de lite plats kvar men i morse när jag kände var tån ända framme vid kanten. Men eftersom hon inte har några andra så fick hon traska i dom idag :) men skall se om jag hittar några på torp sen!
-
Overnout. Mami


Vagnen!

Barnen sitter bra i i den å jag minskar ryggvärken! Lägger upp en bild :)


Äntligen fredag!

Fast äntligen.. Den här veckan har ju gått fort. Idag ska jag plugga å det ska jag verkligen. Ska lämna barnen alldeles strax. Funderar på att byta rum mä barnen så de får större lekyta :) men vi får se.
-
Olivia har fått min morgonfrisyr....
-
Overnout. Mami


Navelbråck?

Ja men vad är värst? Att svampbob är på besök eller att man kommer få en snabel till navel? Den enda graviditet som varit SMÄRTFRI är Linneas. Fast då mådde jag så illa att jag blev inlagd några nätter. Men nu? Det buktar i naveln och gör satans ont å jag trycker tillbaka det å smärtan försvinner. Skall till bm den 16onde. Blir de värre innan så går jg till vc. Jag å pensionärerna som hänger där. Läste om navelbråck... Är man gravid många ggr på kort tid kan man få det. Jag har varit gravid 30 av de 48 senaste månaderna. Eller inte än men när han kommit har jag det. Nått borde ju hända, men va fan en stor bristning istället för en jäkla fettknöl som hänger ut!!!
-
Vagnen kom idag å jag är så nöjd!!!
-
Overnout. Mami


Vecka 23 (22+)

Jaa då går vi in i vecka 23 idag. 125 dagar kvar. Har aldrig någonsin längtat så efter februari. Det är helt sinnessjukt. Idag stannade jag hemma för att kroppen skrek NEEEEJ när jag vaknade. Den här graviditeten är den värsta, någonsin!!! Att må illa är en sak men hellre de än att gå å känna sig som man ska få influensan vaje dag!
-
Han sparkar enormt mycket. Hela tiden, sjövild. Kevin ska han heta. Det är redan bestämt, så vi får hoppas han inte ser ut som nått annat.
-
Vagnen kommer nog imorgon å jag är ensam med flickorna så jag kommer nog testköra som satan!
-
Nu ska vi sova. Overnout. Mami


Gooos!

Igår kväll när jag gick in för å titta på barnen innan jag själv la mig upptäckte jag att Olivias säng var tom. Fick snabbt lite panik men sedan så smalt jag totalt. Hon hade krypit upp i Linnéas säng å lagt sig. Så där låg dom, Isbjörnen (som morfar vann På Liseberg till dom), Linnéa och Olivia. Linnéa kom till mig vid fem i morse å sa att Olivia ligger i hennes säng. Haha.
-
Snart vecka 23... Å idag har jag tillåmä haft lite ont i magen men tror de beror på förstoppningen å för att jag gick böjd förut när jag städade. Beställde även en ny vagn idag. Blev en Phil & Teds Classic. Kan sälja av mina tre andra vagnar som Ted kompleterar perfekt. Så nu längtar hela familjen spänt på denna mackapär.