En liten olycksfågel.

Igår hade vi besök av en vän och hennes familj :) allt var så trevligt. De åkte hem å vi slappade lite. Oliviagickpå toa och springer tillbaka med byxorna nere vid knäna, snubblar på en leksak och flyger ca en meter och landar med huvudet i glasbordet. Tack å lov inte på en kant utan på långsidan och tack å lov med pannan och inte tänderna.
Det blödde så att hon knappt såg med ena ögat och jag ringde ambulans för det såg riktigt illa ut. Så de kom, världens underbaraste ambulanspersonal. De tittade på henne tejpade igen det och den ena av dom ägnade sig bara åt Linnea. Han tog ut henne i hallen och blåste ballonger av handskar och visade vad han hade i väskan. Han som var hos mig och Olivia tejpade för såret och gav alvedon. De stannade i ca en halvtimme...

2 tim sedan börjar tejpen släppa lite och jag ringer 1177 för att höra och de tycker att vi ska åka till en jourcentral. Vi åkte till drottning silvias. Olivia var så skärrad över allt blod och så kände jag att detska vara proffs på barn som ska ta hand om henne. Så hon fick en klubba av personalen och blev omtejpad. När de tejpat färdigt så säger Olivia "är du nöjd nu mamma?" Haha min lilla skatt!

Allt gick bra å nu mår vi bra!

Overnout. Mami


Underbart!

Underbart med lite Regn! Förra sommaren var det underbart att ens få en soltimme men nu behövs det lite regn och det tycker nog räddningstjänsten också. Vi har haft en OTROLIG sommar, sommarkläderna har vi haft använding av ordentligt i år, nästan så att man får köpa nya till nästa år!

Idag blir det nog slapp kanske lekparken en stund. Vi är lite trötta efter igår :)


Liseberg!

Igår var vi bara hemma och gjorde inte något vilket gav oss panik och all kraft till att göra andra saker idag så vi drog till Liseberg ;) det var lagom med folk och tjejerna blev överraskade. Farfar var ena överraskningen och Liseberg den andra. Olivia är tuffast i stan och åker allt jag pekar på medan Linnea gillar lugna stillsamma turer som kaninresan, farfars bilar och sagoslottet! Så Olivia, Erik och farfar begav sig upp i flumride och de slutade med att Olivia ville upo igen så kul var det! Nä en riktig mysdag med titt på häckner igen!

Overnout. Mami


Kvalitetstid med Linnea.

I morse vaknade Linnea sist av alla, det var väl egentligen en chock för oss allihop. Jag och Linnea har haft en riktig dag med egentid, vi har varit hos ett par vänner för lek och sniff av bebis, Carl-Einar Häckner med mamma och tågresa hem. Vi har haft en riktigt mysdag. Å den där Carl-Einar... Tokigare man får man leta efter men både jag mamma och Linnea apskrattade flera ggr!

Overnout. Mami


Happy birthday to me.

Idag fyller jag år, 24 långa år. Nästa år är man 25 :O

Vi startade dagen på plaskis i stan, sedan lekplatshäng och sedan hem för mat och tårta :)

Linnea sa "mamma är du 24? Och jag 4? Då är ju vi samma!"
Tänk att jag bara var 19 och ett halvt när Linnea kom till världen. Tiden går fort och vad liten och osäker jag var.

Kevin rör sig mer än någonsin, lägger han på rygg och några sekunder senare är han på mage och absolut inte på samma ställe som innan.

Overnout. Mami


Hemma!

Vi kom hem vid halv sju, skönt att återigen vara hemma. Vi har verkligen haft det jättemysigt och kul!

På vägen hem satte jag Kevin på gräsmattan å han satt upprätt, trodde han skulle trilla ihop i en amöba-klump men de gjorde han inte :)

Nu tar jag natten efter 7h i bil!

Overnout. Mami


Nu rullar vi hemåt!

Eller vi har varit på väg ett tag men det tar sin lilla tid :). Innan vi åkte mot Göteborg så åkte vi på ringvägen och GUD så vackert. Älskar Sverige, så fint det är. Vi har hittills haft helt underbart väder i sommar, längesen vi hade det så här fint så det finns verkligen inget att klaga på.

Igår åkte vi rutchkanorna på campingen. Var kul :)


Vi har de gott.

Är ju på camping igen och det är helt undertaty vara påen camping när det är fint väder och mycket roligare för barnen än ett hotell. Vi var nere på stranden i ca 30 min förut sen frös tjejerna ihjäl typ. Nu är vi på lekplatsen och dom leker.

Overnout. Mami

https://cdn1.cdnme.se/2020752/6-3/pic_51ea923ce087c3128e428f5c.jpg" class="image">


Gothia cup.

Stan här full av fotbollsspelande barn och ungdomar. Vi var nere en snabbis igår med våra barn och William.
Var inne en liten stund i exhuset där jag ochErik träffades för första gången. Träffade en gammal gothia arbetskamrat å bossen såklart.

Innan vi åkte hem satte vi oss och käka lite mat. Jättemysigt verkligen.

Nu är vi på väg till nynäshamn. En helg där uppe, så alla ni i götet kan sola för mig med för jag åker till nordpolen!

Overnout. Mami


Solsolsol

Vi har som sagt haft det riktigt gott idag och imorgon ska vi åka iväg för att bada med min mamma och pappa, tjejerna ser verkligen fram emot det så det kommer bli en liten utflykt.

Nu lite bilder,


Hääärligt!

Vilket väder vi haft idag! Varit ute heeela dagen. Sååå underbart. Fick träffat storprinsen, William, en riktigt cool snubbe :).

Lägger upp bilder sen!

Grattis till Lasse, Carro och Ellen för lilla Alice!

Overnout. Mami


Orolig.

Idag fick Linnéa gå ut själv med grannflickan. Jaggjordr klart för henne vad som gällde. Å det klarade hon dom 30 första minuterna. Sedan kom hon upp och mimlade något men jag förstod inte och det gjorde nog inte hon riktgt heller. Tog väl ytterligare 10 minuter sen gick jag för att kolla och hon är borta! Tackålov var ju granntjejen oxå det. Men i 40 minuter letade jag med Kevin på axeln. Erik var och handlade med Olivia. Så jag är hulken på ena sidan nu. Hittade henne och på en gång förstod hon att det här är inte bra. De var bara att följa med hem. Så kan de gå. Nu förstår hon innebörden.
-
Overnout. Mami


Skillnad!

Det är en stor skillnad på flickorna som bebis och Kevin!
Kevin är så gosig hela tiden, ska vara nära hela tiden och helst somna på oss. Flickorna var så självupptagna och självständiga. Kevin är liksom…min lille gosprins! Han är som en katt som aldrig vill att man slutar klappa!

Min tand? Tänder? Käke? Gjorde fruktansvärt ont när jag vaknade. Tacka vet jag ipren. Vaknar jag med samma värk imorgon går jag till tandläkaren. De här går ju inte. Läste lite om käkbensinflammation. Har ont under käken och vid leden. Kan vara de också. Men de vet jag ju inte...

Overnout. Mami


Tandvärk.

Så nu har visdomständerna börjat växa igen, och det är alltid två samtidigt. Ja men de går väl över om någon vecka... Förhoppningsvis...kanske... Knaprar ipren som bara den nu.

Idag kom mor och far hem :) så himla mysigt! Å även syster med familj! Min lilla Mijjam! Gjorde i alla fall min första smörgåstårta som blev fantastiskt god!

Jag sover ibland tillsammans med min vetekudde för att jag är så frusen. Men jag somnar alltid mycket lättare och snabbare när jag har den. Har tittat runt lite och det finns små vetenallar till barn som man kan köpa. Funderar på om det är en bra julklapp. Man värmer inte så mycket men bara så att den blir ljummen kanske gör att de kommer till ro lättare, som sin mamma :).

Overnout. Mami


Kevin 5 månader!

Idag blir lille Kevin fem månader! Tiden springer iväg och snart gör han också det. Vi tog idag upp gåstolen som han ääälskar. Sitter och leker med leksakerna. När han blir trött så gnäller han och så tar jag upp honom! Moralmorsorna kan vara tysta, han kommer ha den oavsett vad. Han är stark stor och stadig, han säger till när han inte orkar mer!

Idag blir det hemmadag! Vi har städat som tokar vilket behövdes. Vi har inte varit hemma på hela veckan och ni kan ju tänka er hur ett hem med fem personer ser ut när man bara är hemma och sover för att åka igen ;)

Overnout. Mami


.

Det är något alldeles speciellt med sommaren! Man är ute hela tiden, träffar vänner och familj ofta och man mår bra! Saker man går och oroar sig för känns inte så stora på sommarn!

Idag har vi varit och badat och lite senare åkte vi till Mommi, barnens farmor för att äta god köttfärslimpa och umgås! Jättetrevlig dag helt enkelt. Kevins feber har hållt i sig lite över dagen och han fick ipren innan han skulle sova som gjorde honom uppåt och det blev inget sovande på ett par timmar. Men jag fick storstädat toaletten och plockat lite i resten av lägenheten :)

Kevin rör sig mer och mer och nu kan han snurra sig själv ett helt varv när han ligger på magen. Tiden bara flyger förbi och snart är min lilla bebis stor han oxå!

Linnea har umgåts en del med en vän i ett par dagar nu och har lärt sig säga "aj maj gåååd" (oh my god) å det säger vi numera till allt. Olivia kör mer på spåret "jag säger dom där orden bara mamma å pappa säger när dom är riktigt förbannade"

Overnout. Mami


Febrig kille!

Ja men då fick han febern ändå... Täppt i näsan är han oxå så nu har jag spolat näsan med koksalt, sugit å sprutat i lite nezeril. Inte så populärt men ack så skönt det känns när näsan är fri att andas genom igen. Nu ligger han och äter och beklagar sig samtidigt! Prinsen 😘

Overnout. Mami


Sådärja!

Vaccinationen gick bra trots lite gap och skrik men nu är han sig själv. Får se om han får feber eller inte,sist fick han inte det utan bara lite ömma lår.

Han väger nu 8370 och är 69 lång! Så det är inte konstigt att 68 börjar blitight heller!

Overnout. Mami


Bvc!

Idag ska vi till bvc. Ska bli spännande förutom vaccinationen.

Igår badade Kevin och jag, å han blir helt tokig och försöker fånga vattnet och det gör att badrummet är mer blött efter han badat än tjejerna! Sedan smorde jag inte honom och satte på han en jättesöt pyamas och så ville jag ha en söt bild för han är så himla fin i den. Men de ville inte han och så här blev resultatet:


Storlek 74...

Kevin är om några dagar 5 hela månaderoch har precis klivit i storlek 74! Det är lite lite stort men 68 börjar bli lite lite tight. Det är vansinnigt vad tiden går fort. Om 5 månader till kanske han GÅR! Hjälp!

Nu är Erik på arbetsintervju å jag är själv med alla 3. Villet var längesen. Hemmet ser ut som en krigszon.

Overnout. Mami


Kevins rutiner

Rutinerna försvann under daftö veckan vilket är förståeligt! Vi har ju semester! Men nu är vi hemma igen, men Kev spelar på att vi har semester och skiter fullständigt i rutinen "attsovaklockanåttaochbaravaknaförmatnågongång". Han kör all in med semesterschemat och vaknar när han vill och somnar när han vill. Men lilleman, de kommer bli ett krig där du önska att du hållt i rutinerna.

Tänk att vissa päron låter sina barn bestämma helt för att de inte ska skrika. Å då börjas de i den här åldern. Jag låter såklart inte Kevin ligga i skrika för att han vill komma upp men gränserna ska börja sättas tidigt.

Gonatt!


Visste väl..

Att det var längesen jag var här MEN INTE SÅÅÅ LÄNGE SEN!!!

Det är sommar och sol och jag har fullt upp men att roa mina barn. Vi har varit i strömstad, på daftö en vecka i en liiiiten stuga. Det var verkligen toppen! Daftö kan jag rekommendera till ALLA med barn, oavsett ålder. Detta var en vecka där barnen fick bestämma vad de ville hitta på. Eftersom våran bil är paj så fick vi ta tåget och det blev ett extra äventyr! Tåg, packning för 5 personer i en vecka, tre barn och barnvagn. Herrejesus men vi klarade det! Kanske beror det mycket på att barnen är vana att åka i kollektivtrafiken som det gjorde det enklare för oss.

Kommer i alla fall en liten bildbomb :)