Åkomma

Jag har åkt på en åkomma. Återkommer senare om vad den handlar, men det är väl egentligen en åkomma av en åkomma. Så att åkomman blir såpass opassande trots att åkomman inte är det. Klura på den ni. ;) Hoppas att åkomman av åkomman vänder nu. På onsdag ska vi till Malta, jag och Erik. Skall bli så skönt. Måste klämma in en solning någon dag här nu också. I min fullspäckade kalender, NOT. 
-
Olivia har kommit in i någon trots där hon gapar och skriker och tror att det är okej. Det är det inte och i morse kom hon nog till insikt av de. Men det har hon glömt nu. För just i skrivande stund slängde  hon sig på golvet i ren trots för att hon inte fick stå på fönsterbrädan. Förstår inte. Linnéa var inte sån här. Linnéa hade inte talet som Olivia har i samma ålder. Kanske därför? JAg börjar bli less på hennes trotserier nu i alla fall. Skall bli skönt att få åka iväg lite.
-
Vad händer då? Regnperiod alltså...
-
Overnout. Mami

Förskolor.

Det är klart att "fröknar" eller pedagoger inte orkar till slut, på grund av stora bRngrupper med små resurser. Och det är våra politiker som drar in på pengar i barnomsorgen och äldreomsorgen. Ja, jag känner en viss frustration. Linnea och Olivias förskola är inte kommunal och de har varit jättebra, fram tills för ett halvår sedan. Personal gick på föräldraledighet och för ett tag sedan så har en till ordinarie slutat. Alla fröknar som fanns där när Linnea började för två år sedan e borta. Därav anledningen till att jag vill flytta. De senaste halvåret har de säkert varit ett dussin vikarier som jag aldrig sett och igår var det kaos. Det var en ordinarie där när jag lämnade, då lånar de en vikarie från den andra avdelningen som jag aldrig sett tills våran avdelnings vikarie kommer som jag aldri sett heller. Jag gick därifrån å visste att Olivia skulle vara ledsen under dagen för att jag vet att hon inte känner sig trygg.
-
Sen har vi de här med föräldrar som pratar bebisspråk med sina barn?!?!? Allvarligt!!! Visst går man ner till barnens nivå, inte alla ggr men många gånger. Då använder man ljusare röst och enklare ord. Men idag på dagis när jag lämnade fick jag mig en chock och ett jäkla gott skratt. "då kjommer pajjpa sjen då, pujjjsss på dog gjumman" alltså, klart att barnen inte kan prata rent när föräldern inte gör de. Speciellt om man e tvåspråkig. Haha herremingud.
-
Overnout. Mami


Det finns så mycket att säga. Men de får vi ta senare.

Goddagens!
Idag äre gårdsfest på dagis. Kl 16 ska barnen sjunga för oss. Ska bli jättekul att se i år igen, tredje året för Neas del.
-
Idag ska jag faktiskt vila å ta de lugnt bara..
-
Overnout. Mami


Helvetisk dag.

Vaknar sex av att Olivia vill gå upp. Jaja okej jag har börjat käka järn igen så är inte dödstrött längre. Så jag klev upp. Sen lämna jag dom på dagis för att jag skulle på ett läkarbesök och sedan skolan för ett missat seminarium.
-
Värsta seminariet ever. Nog aldrig av en fröken blivit så nertryckt genom jorden ever. Hon avbröt, klagade för att jag inte kunde allt utantill, skällde på mig lite till, tryckte ner mig lite till för att jag inte hade någon bild. Jaa jag ramlade genom golvet ändå blev jag godkänd. Allvarligt, ska man va lärare så ska ALLA lärare gå efter samma sak. Jag kände mig totalt misslyckad. På det riktiga seminariet så gör man EN del av fyra och den delen delar vi på fem. JAG fick göra tre delar av fyra SJÄLV. Tro fan att jag inte kan det utantill. Jaja nog om det, jag är på väg upp ur jorden igen. Ska aldrig låta en fucking lärare trampa mig på tårna igen. Faktiskt.
-
Nu blire fiskbullar till middag. Mums!
-
Overnout. Mami


17 dagar kvar.

Tills vi åker till Malta. Det är inte långt kvar alltså. Och det ska bli så skönt. Imorgon är det jobb som gäller. Tisdag skola. Onsdag ledig + gårdsfest på dagis. Torsdag jobb och Fredag leeedig. Blir en hoppig vecka men förhoppningsvis går det fort.
-
Olivia har kommit in i någon gråtperiod. Gråter och gnäller hela tiden. När vi äter, svoer leker...allt. Gnällgnällgnäll.
-
Overnout. Mami

Jag e så trött...

Hela tiden! Varje timme! Varje minut"`! VARJE dag! Jag börjar ge upp. Trött trött trött. Inatt somna jag inte förrän 3. TRE! Olivia krånglar vid halv fyra. Muttrar å somnar om. Men va fan, låt mig sova. Räknade får till slut å det funkade som vanligt, men att man inte kan få sova utan att räkna får, de e så sjukt tråkigt. Har du testat? De fungerar men det är tråkigt. Ååååh. Ska snart sova igen.
-
Sedan ska jag börja packa. Om tre veckor ÄR vi på Malta. Känns helt underbart.
-
Overnout. Mami

Ilsken lök

Jag har aldrig stött på en så ilsken lök som igår. Riktigt sur blev han när jag skar i honom. Hur jag vet de? Jag hade en tesked i munnen, precis som fiffiga frun appen sa. Å de har funkat alla andra gånger men den borde ha en liten notis om ilskna lökar alltså. Jag grät samtidigt som jag hade en tesked i munnen samtidigt som jag hacka lök. Tur att Erik inte va hemma och såg mig.
-
Tiden går så otroligt långsamt nu... Jag vill att den ska gå fort till alla kuligheter. Om tre veckor e vi på väg till Malta. Så skönt.
-
Overnout. Mami


Sveriges nationaldag!

Men inte fan firar vi den för då är vi rasister. Men då har några kloka hjärnor gått ihop och sagt att vi firar våra nya svenskar. Helt klart att vi ska göra det. Men det har gått för långt när vi inte kan sjunga nationalsången på våra skolavslutningar längre, och det är inte våra invandrares fel. Nej de är våra svenskars fel, nationalisterna och rasisterna som användt sången i fel syfte. Äh blir så less. Undra om man firar nationaldagen i Frändefors.
-
Idag ska vi börja packa lite. Ska bli skönt att komma igång :)
-
Overnout. Mami


Hemskt!!!

Det finns inget värre än att lämna sina barn på dagis och den ena är helt hysterisk. Drar i kläderna och allting. Anledningen var för att hon inte fick ha sin bappis, snutta å musse pinn. Pinn, ja. Nytt modernt namn. Usch får nästan ångest över att veta att hon sitter där borta och gråter. Uuha!
-
Jobb idag. Skriver ikväll.
-
Overnout. Mami


Helt underbart...

Vårat internet e helt stört och efter ett fint bligginlägg bestämmer sig det för att lägga ner så får fixa med det imorgon igen. De var några bilder från 4H gården...
-
Erik la Olivia ikväll å Linnéa somnar ju själv. Min far var rastlös så jag gick dit å drack kaffe. När jag kommer hem står Linnéa i hallen och säger "mamma jag har bajsat på mig" fast hon har blöja. Upandgo som hon bara drar ner som en trosa å bajs fastnar på benen. Jag frågar vad hon gjort och hon säger att hon ska till affären, hon har också tagit fram en overall för att gå ut. Svirat om från pyamas till klänning. Jag kom nog i rätt tid. Erik fick ta bajset, jag höll på att lägga en pizza. Uaäääh.
-
Sovgott.
-
Overnout. Mami


Klockan är fem!

Ja de var de jag sa till Olivia när hon kom å väckte mig. Upp skulle vi. Å hon har blivit lite klurig när de gäller vällingen. Hon vill nämligen bara hålla i flaskan för att den är varm å go. Blir de samma ikväll så får hon bara varmt vatten i flaskan imorgon. Slängde två flaskor med full välling i igår kväll, slöseri.
-
Hursomhaver somnade hon om.. Men jag e fortfarande trött så skall ta en nap nu. Väntar telefonsamtal tio över elva. Sen ska jag upp å röja :)
-
Älskar mina barn, ni är helt underbara!!! <3 å Erik är världens bästa pappa å sambo!
-
Overnout. Mami


Yääääy!!! Hanna J!!!

Så var årets big brother säsong över. Hanna J står som värdig vinnare. Känns riktigt härligt och de var nästan s att jag fällde en tår.
-
Ikväll har jag städat å fått tvättat en del, Erik har fått tvättförbud då han inte riktigt vet hur man gör. Så nu har jag ett berg med tvätt som ska tvättas upp. Imorgon e jag ju ledig från allt å alla förutom städningen å tvätten men det är exakt de jag vill hänga med.
-
Gonatt på er! Jag ska somna i nytvättade sängkläder, finns de något bättre?
-
Overnout. Mami


Blev en kort visit.

Tyckte inte de var nått att ha för fem öre. Torrt folk, torra djur å dryg gård. Inget å rekommendera, då e slottskogen bättre. Vi kommer nog aldrig mer åka dit. Jag e sur. Linnea fick inte klappa hösten på ponnyridningen. ALLA barn ville rida förutom Linnéa hon ville klappa. Men de fick man inte för hästen skulle bli trött. Linnéa blev jättebesviken och fick inget bra minne med sig från 4H gården. Då är de bättre i slottskogen, där får man minsann klappa. Nä fyfan. Lägger upp bilder när jag vaknat. Ska sova midda lite. Ensam mä barnen ikväll å då behövs energi!
-
Overnout. Mami


4H gård

Vi sitter i bilen på väg dit nu. Aldrig varit där innan så ska bli kul, men bara hört massa gott om de :)
Skall ta massa bilder på barnen och oss så lägger upp de senare.
-
Idag är de big brother final! Hoppas Hanna J vinner. Mest värd pengarna och mest i behov av dom! Ska i alla fall rösta.
-
Imorgon är jag ledig, från skola, jobb, man och barn. Skall så mycket som städa å städa å städa. Tvätta lite å förhoppningsvis hinna rensa lite. Flytt snart. :) spännande!!! :D
-
Återkommer senare.
-
Overnout. Mami


Eriksbodagen.

Återkommande varje år och det är faktiskt något som har blivit till de bättre för varje år. Gick utför ett tag men sen människor som har bott i området tog över det har de blivit som förr. Karuseller, fiskdamm, sång å musik å massa annat! Linnéa blev ju skrämd på Liseberg sist vi var där så karuseller är inte hennes grej längre. Dock åkte Olivia själv. Min tuffing. Linnéa är nog back till karusellerna nästa år. Då blir hon 4år. Två år kvar till nollan. Craazzzzzyyyy!!!!
-
Overnout. Mami


1 juni

Var de igår... Å igår tog jag igen min sista vfu-dag! Känns så skönt att jag fick de gjort. Igår ringde också samordnaren från det boendet som jag ska jobba på i sommar. Fick lite tider för bredvidgång och så. Jag vet ju ungefär hur det går till, men det är olika på alla boenden så får se hur de går till just där.
-
1 juni var de ja, betyder flytt om två månader. Måste börja renSa och slänga massa skit. Det är positivt mä attflytta, man slänger all skit. Allt kommer bli positivt mä den här flytten, vi kommer ut på landet, jag närmre skolan, Erik närmre jobbet, barnen får mindre väg till dagis, vi tjänar massa pengar på de. De känns så bra!!!
-
Overnout. Mami


Friiiday!

Större del av min fredag tillbringar jag i Uddevalla och vårdcentralen, men de gör inget för de e fredag å jag har sovit lääääänge.
-
Ikväll blir de en studentsväng till en vän som tar studenten idag.
-
Overnout. Mami