Vi jäser på

Jag å Kevin fortsätter att jäsa å jag förstår inte hur jag ska kunna bli mycket mer större än så här men de ska jag uppenbarligen eftersom det är 8-12 veckor kvar :)


Vecka 31!


Vecka 31 (30+)

TIO VECKOR KVAR! Nu börjar nedräkningen på riktigt! 69 dagar kvar! 75,3% avklarat!!! Det är slutapurten nu å jag har mer gravidkrämpor än någonsin! Ischias spökar för mig, även höften värker ibland, sammandragningar som ändrat karaktär, magkatarr, benen domnar så jag får släppa på ett bakom mig. Men det gör inget för vi har kommit till nedräkningaveckorna.
-
Magen växer på och det är egentligen svårt att tro att magen skall växa i tio veckor till men det skall den! Så det är bara att hänga med :). Det här är min absolut sista graviditet och jag finner ingen sorg i det utan mera lycka! Att slippa gå igenom allt sånt här igen :).
-
Ha en fin dag!
Overnout. Mami


Trycker på

Jag har haft sammandragningar till och från i några veckor men nu har de liksom ändrat karaktär. De kommer inte oftare över huvudtaget utan mer sällan faktiskt men när det väl kommer en så trycker det på som om jag skulle behöva göra nr2. Sen när sammandragningen släpper så släpper trycket oxå. Men vet faktiskt inte vad det kan vara. Ringde bm i morse men hon är åter imorgon så får testa då igen... Måste ändå ha en ny tid där. Men tror inte att det är något farligt...
-
Overnout. Mami


Ont ont ont!

Jag har aldrig haft problem med ont i höfter och rygg under graviditet. Men nu verkar det slått till ordentligt. Ischias skulle jag sagt om jag skrev i förrgår men ikväll är det en ilande smärta från höften och ner till knät. Både fram och baksida. Ska ringa bm imorgon och höra, börjar även fundera på om tappen mjuknat upp.
-
Glukosbelastningen gick bra. Ingen diabetes trots att det va den äckligaste undersökningen jag någonsin genomgått. Förutom ryggmärgsprov å cellskräcksröntgen men jaja ;). Kevin ligger under medelmåttet på kurvan. Flickorna har legat över hela vägen så kan ju hoppas att han e en liten prick!
Bltr var bra å även hjärtslagen!
-
Snart är det en ny vecka igen och nu börjar längtan kicka in ordentligt. Om man inte har ont av sin graviditet är längtan det absolut värsta i slutet. Tredje trimestern är psykisk terror.
-
Nu ligger jag i sängen oc har hittat en Skön Sovställning så avslutar nog där.
-
Overnout. Mami


Första shoppingen till Kevin!

Idag har vi varit på Göksäter och shoppat lite. Å jag fick med mig lite nödvändigheter till Kevin. SÅ mysigt att få handla blått!!! Helt ny värld :P. Fick även mä oss lite julklappar :) men till Kevin, overall, mössa och lite sängkläder + en filt :)
-
Overnout. Mami


Vecka 30 (29+)

Ja idag rullar vi in i vecka 30 och snart börjar vi på riktigt att räkna ner från nästa vecka. Kevin är en vilde och Linnéa har börjat förstå att det faktiskt är en liten bebis som bor där inne. Hon pratar med magen och Kevin varje dag. Kommer bli så kul och se hur det blir sen. :)
-
Idag har jag annars varit i skolan och började med att försova mig, men Erik körde så jag hann ändå. Vi försöker hitta någon som kan ta hand om våran katt medan vi bor hos mina föräldrar. Men det är svårt. Och det är BARA TILLFÄLLIGT. Hittar vi ingen så kommer vi dessvärre få avliva honom och jag vet inte om jag orkar det. Det är min lille bebis. 
--
Imorgon är det glukosbelastning skriver efter de.

Nea ser Kevin sparka!

Kevin har varit hela vild så här på morgonen och Linnéa hade för första gången tålamod att sitta och titta och känna på när han rörde sig. Ögonen blev stora som bowlingklot. Nu förstår hon mer tror jag.
-
Sedan tyckte hon Kevin skulle ha en bappis å lämnade den på magen!
-
Overnout. Mami


Nov. 18, 2012


Trött på att vara bakmaskin

Ja jag e enormt trött på att vara bakmaskin. Det är inte så att den enorma längtan har kickat in ordentligt än. Vi längtar men det är inte olidligt. Men jag är trött på att va kissig på nätterna jag är trött på att vara tung så att de känns som man vänder en jävlA lastbil som hamnat på sidan när jag vänder mig om i sängen. Jag borde få ett glidlakan. Sen har jag börjat få en hemsk ryggvärk som håller till i övre delen av ryggen å sträcker sig ut i armarna. Jätteobekvämt. Jäkla gnällinlägg.
-
Idag ska vi åka å shoppa overall till Nea å vinterstövlar till båda. Ska bli skönt att få de gjort.
-
Overnout. Mami


Syskonfotot

Idag kom syskonfotot... Jag e helt mållös så fina dom är!!!
 
 
Overnout. Mami

Tjockisbilder


Sjuka töser!

Vi startar med Olivia som är inne på sitt 9 dygn med hög feber. I förrgår var Erik hos läkaren men fick besked att det minsann inte var fel på tösen.
Vi fortsätter med Linnéa som är inne på sitt andra dygn med hög feber och extremt ont i halsen. Så ont att hon kräks.
-
Idag var vi nere på läkarhuset allihopa, jag var riktigt taggad. Men fick en riktigt bra läkare som ingav förtroende. Halsprov togs för båda två, tittades i öron, sänkan togs. Olivia hade inget i halsen men höger öra var väldigt rött och irriterat, sänkan låg på 70! (Ska ligga mindre än 8). Linnéa var extremt röd i halsen, smultrontunga... Sänkan låg på 98. (Samma som för den som har lunginflammation). Jaa så sammanfattning, Olivia har öroninflammation och behandlas med kåvepenin, Linnéa har halsfluss (scharlakansfeber) och Behandlas med kåvepenin.
-
Idag har jag varit i skolan och är helt död!!! Tittat på "Kodnamn Lisa" med älsklingen ikväll och det var den bästa svenska filmen någonsin!
-
Overnout. Mami


DET LÄCKER!!!

Jag vet att jag inom en snar framtid kommer att bli en kossa igen, JAG VET. Men inte nu va? Det är alltså mitt ena bröst som börjat läcka, det är inte okej. Vad hände där? Ungen är fortfarande på insidan, likaså ska du lilla äckliga mjölk vara till du gör någon nytta. Jaja. Det är ju egentligen ingen överraskning att det läcker, med Linnéa var det floder, ganska så sparsamt med Olivia och än så länge är det sparsamt med Kevin också. 
-
Overnout. Mami

Vecka 29 (28+)

Ny vecka! Snart är det nedräkningsveckorna!!! Illamåendet är tillbaka, man har liksom glömt av hur irriterande det är. Sugen på allt men Samtiigt ingenting... Har haft mensvärk till å från i ett par dagar men igår kväll höll det i sig, även över natten å vaknade med det i morse. Men det är väl kroppen somförbereder sig. Tänk att om 10 veckor kan han kanske vara här? Eller lite mindre om de sätter igång mig. Eller kanske lite mer..? Jag tycker det är så spännande att inte veta. Blir jag igångsatt kommer jag ju veta men då blir det en ny erfarenhet oxå.
-
Idag blev jag hemma trots att jag bestämt mg att åka till skolan. Vaknade med en spya bakom ryggen. Linnea som är sjuk den här gången. Med största sannolikhet var det en feberspya men jag vågar inte åka 8 mil ifall det är magsjuka.
-
Overnout. Mami


Dagisfoton!

Idag kunde jag beställa hem dagisfotona av mina två små sötnosar!
 
Linnéas bild fick jag på mobilen men Olivias har inte kommit än så gjorde en fuling och tog ner den själv MEN det är därför det inte är samma kvalle på dom!
 
 
Mina fina små hjärtan!!! Hoppas de tog ett syskonfoto också. 
 
Overnout. Engladmami

Flytta...

Saker och ting har ändrats på sig…Vi kommer flytta tillbaka till Gbg relativt snart. Inte för att jag vill tillbaka till Angered men det är i den ändrn vi får starta för att bygga upp vårat liv igen... Vi sa upp lägenheten igår och så fort han som äger huset hittat någon så kommer vi att röra oss ner igen. Vi trivs inte här. Det är synd att vi inte fick chansen att testa på att bo i Frändefors, dit vi egentligen ville. Men jag vågar inte utsätta barnen för fler flyttar långt ifrån alla vi känner. Sökt en lgh i mölnlycke, men det är ett väldigt populärt område så tror inte ens att vi får visning där. Men det är bara att söka på :).
-
Det enda jag är orolig över är att flickorna kommer få byta förskola igen. Men jag tror de klarar det.
-
Overnout. Mami


Att läsa böcker.

Jag har alltid tyckt det varit tråkigt att läsa böcker för barnen. Inte för att jag inte vill ha den lugna tiden med dom men det har inte funnits någon koncentration i det hela.De har bläddrat i böckerna och inte lyssnat på vad jag sagt så jag har gett upp. MEN NU så lyssnar Linnéa. Hon kan komma med en bok och säga snälla mamma kan vi inte läsa denna. Och visst gör jag det nu när hon lyssnar. Igår morse läste vi en bok om fåglar där fågeln säger "kvidevidevitt, javisst vi ska ju på kalas" Och detta säger Linnéa igår kväll. Så nu vet jag att hon lyssnar. Och då blir det ju en mysig stund i stället för att vi sitter och leker med boken för det kan de gärna få göra själva.
-
Overnout. mami

Fars dag :)

Idag är det alla pappors dag och det är egentligen inte något vi firar men Eriks pappa bjuder på tårta varje år så vi åker ner och umgås lite med honom. Sedan åker vi vidare till min pappa som har fått order om att att laga middag till oss. :)
-
Annars så äre en vanlig söndag och Olivia har fortfarande feber. Femte dagen så får nog gå till läkaren idag. Nu i veckan kommer det hända lite grejjer. Å förutom att Kevin kommer i början på 2013 kommer de bli stora förändringar för oss. Men allt känns så positivt nu och vi har faktiskt liiiite tur med oss nu.
-
Overnout. Mami


Illamående å vatten

Mitt illamående e back. Alltså inte som i de tidiga veckorna men de är ändå tillbaka. Sen har jag fått en craving på vatten :) hur man nu kan få de.
-
Nu e vi på väg till några vänner :)
-
Overnout. Mami


Stor plats.

Bebisen tar stor plats numera. Det känns som jag skall explodera, känner mig mätt och känslan av att lungorna inte får plats längre gör sig allt mer påmind. Det är ca 12 veckor kvar och jag börjar få det jobbigt att sova, vila, vända mig etc.. Att ligga på rygg klarar jag i ca 5-10 minuter sen känner jag mig kvävd och yr.
-
Jag börjar helt enkelt känna mig riktigt gravid. Det är ju det man längtar efter när allt är så hemligt i vecka 10, att få känna sig riktigt gravid. Varför njuter man inte mer av hemligheten, att bära på ett "barn" i vecka 10? Kan vara för att många mår så illa runt dom veckorna. Jaja det är bara att härda ut för större skall han bli :) vi längtar Kevin!!!
-
Overnout. Mami


Vecka 28 (27+)

Nu går vi in i vecka 28. Snart v.30 yääääi! 90 dagar kvar sen är vår lilla Kevin här!!! Känns otroligt skönt. Det gör mer ont när han sparkar nu och platsen att göra en volt på är mindre eftersom han är större och då gör de ont när han sysslar med sånna konster.
-
Ingen svampbob i sikte å heller ingen förstoppning. Har egentligen varit den lättaste graviditeten hittills :). Fast när jag tänker tillbaka på hur jag mådde i början så vänder det sig i magen.

Detta är absolut det sista barnet. Jag börjar bli mer och mer nervös inför förlossningen. Kommer vattnet gå? Kommer jag bli igångsatt? Hur stor kommer han vara? Hårfärg? Utseende?

Den 22:e tror jag det var, så skall de göra glukosbelastning på mig. För att kolla så jag inte har diabetes. Det trodde inte läkaren men alltid bra att kolla när jag fått stora bebisar. Jag känner även att Kevin är stor och stark. Å liksom, hård. En liten biff kanske :)
-
Overnout. Mami


Sjukling

Olivia har fått feber. Av vilken anledning vet jag inte för hon är varken snorig eller hostig som oss andra. Men det kanske kommer, imorgon. Jag brukar ju alltid gå in och kolla på dom en sista gång innan jag går och lägger mig och så tittar jag på Olivia som gnytt några ggr under kvällen och hon ligger bara och tittar. Så kände på henne och då var hon varm. Erik tog tempen och hon hade 38,6 inte så farligt men ändå feber. Inatt får hon sova hos oss.
-
Hoppas hon är bättre imorgon!
-
Sovgott
-
Overnout. Mami


Hemmadag

Erik känner sig kass och jag är helt utmattad så vi har sovit större delen av dagen. Det finns inte så många dagar på året då det bara är jag och han hemma. Utan barnen är oftast hemma med oss (självklart) så vi njuter av tystheten idag.
-
Igår brände Olivia sig på spisen. Jag lämnade den utan uppsikt å vips var hon där med sina små fingertoppar. Idag kunde jag räkna till tre blåsor, en på varje fingertopp. Får se hur de gått på dagis med dom idag.
-
Kevin har för övrigt haft ett gympapass i magen på mig! Haha så kul å sen ba somnar han om :) längtar efter dej pluttis!!! <3
Overnout. Mami


Borta bra men hemma bäst.

Tror vi allihopa längtade hem idag, barnen, jag och Erik, min mamma, pappa, syster å hennes son. Det blir så himla intensivt när man umgås allihopa men det är ju otroligt kul att få komma ner och umgås på riktigt och inte behöva stressa hem.
 
Imorgon skall jag till skolan och ta igen ett seminarium, verkar inte vara så himla seriöst men jag åker dit. 
-
Har börjat få rejält ont i revbenen och det är inte för att han sparkar uppåt utan det är för att det trycker på uppåt. Så detta blir inte ett långt inlägg för måste lägga mig raklång. Men hörs i veckan!
 
-
Overnout. Mami

Drömmar....

Man drömmer så konstigt när man är gravid. Jag har alltid gjort det. När jag väntade Linnéa var jag otrogen varje natt i drömmarna. Olivia vet jag inte riktigt men måste varit något om svampbob ;) Men nu drömmer jag om mina tänder och björnar. Jag drömmer ofta att jag är i Lärjeån och promenerar och det är fullt med björnar så får gömma mig. Sedan drömmer jag om mina tänder, drömmer att jag har världens hemskaste överbett. Ganska ofta faktiskt. Sen när bebisen kommit drömmer man mardrömmar om allt som kan hända den. Konstigt de där ;)
-
Idag åker vi ner till Göteborg. Imorgon blir det kalasande och på söndag fyller lille Göte (William) 2 år. Vi ska även besöka en vän när vi är hos mamma och pappa. På söndagen skall vi även ut på hemligheter, vad det är kanske ni får reda på i slutet av nästa vecka. Men säger bara HÅLL ALLA TUMMAR Å TÅR ÅT OSS FÖR DET ÄR DET MINSTA VI BEHÖVER JUST NU! Kommer försöker blogga från mobilen i helgen :) Om det hinns!
-
Ha en fin fredag <3
 
 
 
Overnout. Mami

Lika bilder!

Häromdagen upptäckte Erik och jag att vi hade knäppt två likadana bilder vid två olika tillfällen på Liseberg utan att veta om det. På bilderna ser man även hur tjejerna växt vilket är roligt och kan vara svårt att se när man jämför andra bilder ibland.
 
Den här bilden är tagen i höstas. 
 
Och den här i våras.
 
 
 
Overnout. Mami

Lego!

Olivia är inne i en fas där hon älskar lego, får hoppas att tomten kommer mä nått fint lego till henne. :). Hon bygger torn och hus och bilar, ja faktiskt allt möjligt. Linnea har aldrig varit en legofantast så där är dom väldigt olika. Leker era barn med lego?
Linnéa är inne i en fas med hästar. Det är spivit (spirit) och hans kompisar hon leker med. Idag hade hon tillåmä med sig spirit till förskolan. Skrev hennes namn på hästens mage så kanske, kanske den inte försvinner. Hade ju vart förödande.
-
Olivia roade sig igår i sin garderob. Ska ta tag i det sen. Bara. Sova. Lite. Först.
-
Overnout. Mami