Grill & Parken

Igår var vi i parken och grillade. Linnéa duschade som en toker i duscharna. Dom andra barnen glodde nästan snett på henne för att hon var så cool. Inte lätt de dära. Att vara cool. Nu är det ungefär bara en vecka kvar sedan börjar Linnéa dagis igen. Ska bli skönt, tror jag. Både för henne och mig. Jag behöver få vila och hon behöver någon som orkar leka med henne. Jag är ju trots allt sjukskriven och ska inte hålla på som förr.

 

 

Ringde BM idag, och det var min gamla som svarade. Lite pinsamt tyckte jag men hur skulle hon kunna veta att de var jag? Frågade om jag kunde ta en till järntablett på morgonen, så att jag tar morgon och kväll. För jag är fruktansvärt trött. Går i en dimma hela dagarna typ.

 

Gravid vecka 28+4



Over n out. Mami

 

 

 

 


Vecka 30.

Barnet:

Hicka

Hjärnan fortsätter att utvecklas och vecka sig, och lungorna är nu nästan fullmogna. När ditt barn övar på andningsrörelser kan det få hicka. Det känns som små ryckningar i livmodern, som små kramper. Det här är något som du kommer att uppleva ofta under de kommande veckorna.

Kroppen växer och samlar på sig mer fett under huden.

Mamman:

Var finns damernas?

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, ta en promenad i friska luften så ofta du kan och var inte uppe sent. Det kanske låter som ett riktigt pensionärsliv, men det är faktiskt inte så dumt. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!

Är du kissnödig för jämnan? Eller läcker du en aning när du skrattar eller rör på dig? Det är inte förvånande alls eftersom barnet tar mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd, och den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt.

 

Mina tankar:

Ibland vet jag varken ut eller in. Tröttheten som finn si början på graviditeten har kommit tillbaka, likaså illamåendet. Jag orkar ingenting. Jag vill föda nu, fast jag vill att bebisen ska vara färdig. Var hos barnmorskan igår. Gått upp sammanlagt fem kilo...Har ju byt barnmorska också. Så den jag fick nu är så himla bra! Verkligen nöjd över att jag fått byta. Känns riktigt skönt.



Over n out. Mami


Rigaresan!!!

Vi är hemma från Riga nu. En underbar trip bara älsklingen och jag ! Vi kom egentligen hem i söndags, men jag har varit helt slut för att ens orka sitta vid datorn. Vart ska jag börja? Hm....

 

Vi åkte alltså anslutningsbuss upp till Stockholm för att sedan kliva på Silja Line mot Riga. Vi käkade på en jättefin restaurang på båten. Båda beställde in hamburgare, och restaurangen var så fin att vi åt hamburgar'n med besticken. Vi fattade ingenting. Vi skyndade oss att äta upp för att sedan gå och mysa i hytten. Vi var alltså egentligen helt slut. Vi däckade runt tio. Dagen efter var de Riga. Och när vi klev av båten kände vi medelhavsvärme. HerreminGud vad varmt de var.. Vi kom till slut till centralmarknaden efter att ha snurrat runt i gamla stan. Och fy tusingen vad billigt det var. Erik shoppade som aldrig förr. Men jag kände inte för det, även fast en bh kostade runt 20 kr. Ölen kostade 16 kr på uteservering. Sjukt billigt. Sedan gick vi in på Stockmanns, Rigas NK kan man säga. Där låg priserna ett snäpp under de svenska också faktiskt. Och till alla er som har skrivit i forumen att det är så mycket fattigdom i Riga; SLÄPP DE! Man såg folk som satt på gatan och tiggde. Men vad gör dom inte i Brunnsparken då? Äh löjliga mesar. Jag älskade Riga. Och vi ska dit igen. På en shoppingresa!!!

 

Finns massor att skriva om egentligen men tror jag fått mä det mest intressanta :)

 

Over n out. Mami


Beundran.

Jag beundrar verkligen ensamstående föräldrar. De får barnliv, jobb och hemmet att smälta samman i ett utan ett kaos. Kanske inte för att de alla gånger orkar och vill, utan för att de måste. Jag har varit ensamstående på låtsas i en vecka när Erik jobbat på Gothia. Och ska jag vara ärlig? Har jag haft panik och blivit galen flera gånger. Idag är sista dagen på Gothia för Erik för imorgon åker vi till Riga och skall bara mysa...Fast vi är inte i Riga förrän på lördag.

 

Vi pratade ju förstoppning häromdagen. Flera dagar i rad har det känts som att tarmarna vänder sig ut och in, ni vet, som innan man håller på å bli sjuk. Men händer det något? Nepp, korken är kvar. Taaaacka Gud för att det är 10 veckor kvar. Inte för att jag tror på honom heller. Tror bara de som verkligen är gravida och haft denna förstoppningen kan förstå hur jobbigt det är. Lite panikkänslor över det hela ibland :) Så nu fick ni dagens bajsinfo också. Gott.

 

Måste snart väcka Linnéa för att gå ner till tvättstugan. Om hon inte vaknar av sig själv. Ikväll nanar vi hos mormor och morfar så Neapea slipper gå upp klockan sju för att gå till dom. Kan hon få sova ut i lugn och ro.

 

 

Over n out. Mami


Läkarbesök.

Var åter hos läkaren idag. På mvc. En läkare som jag nästan, men bara nästan, kan garantera att han var inhyrd från bemmanningsföretag. Så jävla orutinerad och divig va.

 

- Hej! Hur mår du?

-Jora, jag mår okey.

-Jaha och vad gör du hos mig då?

- (Det är nu jag tänker läs journalen ditt jävla läkarpucko så vet du) (men jag säger) Tydligen har min livmodertapp börjat mjukna.

-Jaha?

-MM

-Jaha oj du är bara i vecka 29.

-Ja. (Det är nu jag tänker: om du hade läst journalen hade du sluppit detta.)

 

Men i vilket fall som får tappen öförändrad sedan sist. Alltså den är mjuk. Inget mer. Tillbaka om två veckor. Pang boom, sen när blev jag världsvan att gå till muffdoktorn? Man vänjer sig. Tro mig.

 

Jag har varit lite smått orolig över att jag ska bli inlagd för att jag kanske börjat öppna mig. Men icke sa nicke. Jag ska till Riga på fredag med älsklingen som planerat! Och tror du jag längtar? OM jag gör.

 

Over n out. Mami


Gravid vecka 29

Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Ditt barn lägger på sig fett, hjärnan utvecklas och det rör på sig och sträcker ut sig. Det finns fortfarande plats för ditt barn att röra sig på olika sätt.

För varje vecka som går ökar chanserna för att allt avlöper väl om barnet föds för tidigt. Det är en sådan lättnad.

Mamman:

Åderbråck

Nu kanske du känner dig mer förstoppad igen. Det beror på att tarmarna inte fungerar så effektivt som de brukar på grund av hormonerna och på grund av att de har mindre plats.

Den växande livmodern pressas dessutom mot de stora blodkärlen och kan orsaka åderbråck. Här kommer några råd: använd stödstrumpor, lösa kläder och skor med låga klackar. Sitt inte med benen i kors. Ligg på sidan eller med benen högt om du kan.

Åderbråck går i arv, så titta på din mammas ben. Nu förstår du kanske hur viktigt det är med stödstrumpor.

 

Mina tankar:

Förstoppad igen????? Jag har i stort sett haft en vinkork i arslet sedan vecka 10. Förstoppad igen? Näe tack allt är som vanligt. Det är skönt att det inte är en evighet kvar. Sparkarna är verkligen hårda och gör mer än ofta ont. Men jag njuter av denna graviditeten också. På kvällarna, när det är svalt och jag kan ligga hur jag vill i soffan och glo på tv. Det gillar vi. Jag fick förresten bytt barnmorska också. Trivdes inte alls med henne. Så fick en annan. Värre än den jag hade kan man ju inte få. Så det här blir nog bra också :)



Over n out. Mami


Tokigheter.

Jag vet. För att jag har jobbat där. När man jobbar på Gothia cup, resultat så är man helt konstig i knoppen efter en vecka. Ber någon en att gå baklänges hela dagen så gör man det bara för att man inte orkar tjöta emot. Man bara gör. Men nu till poängen. Inatt, vid fyra så studsar Erik upp i någon skräddarställning jag inte känner igen. Helt hysteriskt skriker han ut "Vart fan sover Linnéa?" Jag svarar nyvaken med nattmössan på sned att hon sover i sitt rum som vanligt?! Då lägger han sig på sidan med ansiktet vänt åt mitt håll med världens leende och nästan ett litet fniss. Precis som att han kände vad dumt det lät. Men i morse kl sex när jag berättade detta så var blicken "Du ljuger". Haha.

Så slutsatsen av detta, det har gått en dag som han jobbat ett långt pass. Jag vill inte veta vad han kommer göra i slutet på veckan. Vågar man ens tänka tanken? Någon som vågar gissa? Näe, tänkte väl de.

 

Linnéa väckte mig klockan 10(!!!!) idag :) Nus tår hon och käkar upp min andra smörgås. Alltså hon har tryckt i sig två smörgåsar. Mycket mycket ovanligt. Jag har en huvudvärk som inte ger sig. Dock har jag bara varit vaken 37 minuter hittills. Kaffet håller väl på att väcka mig fortfarande.

 

 

Over n out. Mami


Det är väl självklart...

...att när det är så många människor inblandade så måste någon göra fel. Eller hur ? Är det inte så statistiken säger? Att av tio pers finns det minst ett pucko som inte borde sitta på den positionen man gör. Jag talar om min sjukpenning som skulle vart utbetald denna månaden. Jag kommer inte få den. Och inte på grund av f-kassan denna gången. De har sina handläggningstider och dom kan jag ju inte göra något åt. Utan pga att i denna kedjan med läkare-läkarintyg-jobb-f-kassan har det gått snett. Inte så svårt att lista ut vart men tänker inte nämna det mera. ORk.

 

Sedan så kan jag ju berätta att min sambo, pappan till min(a) barn har ett nytt namn - nämligen Kicken! Nu ska ni få höra på något skoj. Som till en början inte var skoj. Vi var i husvagnen. Kicken var inne i husvagnen och vi hade öppnat halva dörren in till husvagnen (så det ser ut som i en glasskiosk) och nedanför halva dörren sitter Linnéa på trappan. Kicken kommer och KICKAR upp dörren. Linnéa flyger iväg en meter minst. Och jag reser mig upp och frågar "Vad i h*lvete sysslar du med?????!!!!!" "åh fan, satt hon där". Mormor och morfar skrattar så dom håller på att kissa på sig medan Linnéa ligger på marken och gråter. Det gick ju bra med henne. Men sen när börjar män som börjar närma sig 30 sparka upp dörrar? Jag vet inte riktigt om det är någon kris dom får innan 30. Måste bli lite macho. Eller nått. Det är kul att man kan skratta åt det efteråt . Älskar dig Kicken! <3

 

 

Over n out. Mami


Home sweet home.

Är totalt slut. Helt slut alltså. Har varit ute och campat på orust nu igen i helgen. Jättemysigt och Linnéa har badat som bara den i havet. Ingen badkruka där inte. Men vi har haft så skoj! Gandalf, mamma och pappas hund, är helt galen. Han hoppar ut från fönstrerna på husvagnen och smiter iväg. "Koppla hunden" ropar folk som tror att Gandalf får gå lös. Puckon. Han smiter ju.

 

Nu ska ni få höra på grejjer här. Jag tog med mig plåster för jag var helt bombsäker på att Linnéa skulle ramla och skrapa upp sina knän på campingen. Så dom rosa Hello kitty plåstrerna åkte ner i väskan. Linnéa har inte behövt ett enda, men mormor och morfar har skrapat upp knäna båda två efter att dom varit som en pulka efter Gandalf. Mormor i måndags och morfar igår. Sommarben på gamlingarna är inne har jag hört !

 

Ska väl ner till Gothia en sväng sedan. Ska bara försöka att se ut som en människa igen. Känns nästan som ett fågelbo i huvudet.

 

Linnéa är i sitt rum. Mätt.

 

 

Over n out. Mami


Gravid Vecka 28!

Barnet:


Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp lite kroppsfett. Nu börjar ditt barns kropp att bli fylligare och rundare.

Ditt barn har faktiskt ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu ökar det i vikt med ca 27 gram varje dag.

Här kommer lugnande nyheter – nio av tio barn som föds nu överlever.

Mamman:

Mindre plats för dina lungor

Barnet växer och du kan känna det i din kropp. Du är lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att barnet växer, så det finns mindre plats för din mage och dina lungor.

Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt.

Även om barnet innebär lite mer jobb för dig nu, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be läkaren eller barnmorskan om hjälp att identifiera de olika kroppsdelarna du känner. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.


Mina Tankar:

Det är fruktansvärt varmt. Dygnet runt. Jag tycker synd om mig själv dygnet runt. Ingen annan gör de. Bara jag. Jag är sjukskriven. Skönt att Erik har semester så att jag har någon att roa mig med. Annars är ju både Linnéa och Erik på dagis/jobb. Nätterna är fruktansvärt varma. Jag sover i linne. Jag svettas som en gris. Mina bröst har börjat läcka. Inte riktigt okey! ! !  Men snart får vi våran bebis. Och det är 89 dagar kvar så jag kan stå ut. Men för mig känns de som om bebi kommer tidigare!!! Så vi får ju hoppas att det inte blir för tidigt... :)


Over n out. Mami


Tjusigt.

Nu har jag suttit hela förmiddagen och jobbat med utseendet. Jag tycker Headern blev otroligt snygg! Jag gillar stora headers så det är därför den e stor! Är mycket mycket nöjd!!!

 

 

På Fredag blir det camping igen :) Jättemysigt. Erik släpper av mig Neapea och Morbror Anton...Han åker sedan hem igen för att jobba på Gothia cup en vecka. Kommer bli en enorm saknad av honom. Men goa pengar :)

 

 

Over n out. Mami


Solen kom ju till Göteborg också!

Och vi åkte till Aspen för att bada...Linnéa badade för fulla muggar. Hon kom snabbt på att om man sitter i vattnet är de inte lika kallt som att ha vatten till rumpan....Hör och häpna, Erik badade också! Han slängde sig i långt före mig. Riktigt mysigt, bara med våran lilla familj. Sen satt vi där på varsin handduk och käkade varsin glass. Näe det måste vi göra om. Det var alla tre överrens om.

 

Ikväll, om de inte går någon bra film på teve så ska jag fixa lite med utseendet på bloggen. Dock kanske inte ändra allt idag. Men ska försöka få till en fin header. Eller det kanske är någon som orkar hjälpa mig med de? Så slipper jag :) !!!

 

 

Over n out. Mami


Lurad.

Det är nog många i Göteborg som känner sig grovt lurade idag. Solen? Vart är du? De skulle vara strålande sol och 25 grader varmt. När Linnéa kom in vid åttatiden tänkte jag men det klarna väl upp. Men vad är det här? Hur förklarar man sånt här? Blir faktiskt riktigt förbannad för nu sitter jag här som en svettig padda igen. Tack SMHI! Tack!

 

 

Får väl se om vi kommer iväg och badar senare. Då ska det tas bilder i vilket fall.!

 

 

Over n out. Mami


Camping.

Vi har varit iväg och campat med mamma och pappa sedan i söndags. Därav har jag vart utan dator och det har varit JÄTTESKÖNT! Men nu är det dags att uppdatera lite. VI åkte med i söndags eftermiddag för att campa i husvagnen! Jättemysigt har de varit. Och igår hade vi ju verkligen kanonväder hela dagen. Mormor, Jag, Linnéa och Erik låg på playan någon timme. Som för övrigt var världens sämsta playa. Med bara massa brännmaneter i vattnet och sånt gillar vi inte!


Men Linnéa fick plaskat lite. Senare på eftermiddagen åt vi jättegod middag, alltså Grillat. MEN vi har blivit sånna ICA- nördar allihopa i min familj. Och pappa hade köpt grillpotatissallad, majskolvar och lite annat gott till från WILLYS! Vi blev glatt överraskade faktiskt. Helt galet vad gott det var. Vi satt länge och åt och bara njöt vilket inte är vanligt i våran familj.


På kvällen var allt frid och fröjd. Jag gick in för att lägga Linnéa och såg fram emot chipspåsen som bara väntade på mig där ute! Och sällskapet självklart! Linnéa ville inte somna. Så vi brottades och jag skällde, vände på mig så jag låg med ryggen till. Sedan brakar busvädret loss! Det börjar blåsa som bara den och husvagnen skakar. Bakifrån får jag en rädd kram från världens sötaste tjej. Mamma sa hon. Hon blev rädd. Så jag tog upp henne för att se vad dom höll på med där ute. Då ser jag mamma och Erik hänger i varsin tältpinne i hopp om att hela tältet (och dom själva) inte skall blåsa iväg. Det såg komiskt ut. MEn jag måste erkänna att jag blev skraj. Sedan kom ösregnet! Och sedan massa blixtrar följt av åskan!!! Efter ett tag lugnade det sig och vi gick och lade oss. Linnéa hade mardrömmar hela natten till och från efter detta.

Idag var det meningen att vi skulle åkt hem efter middagen men eftersom det öste ner regn fortfarande bestämde vi oss för att åka rätt tidigt. Linnéa blir så himla rastlös annars. Så vi drog oss hem.


Och nu sitter jag här. Paddan. Jag får panikattacker och det känns som att jag inte får luft ibland. Det är så himla kvavt. Man kan väl jämföra mig med skalbagge som hamant på rygg och lite lätt panik. Det är mindre än 3 månader kvar nu. Så håll i er. För snart är jag fit for fight igen! Lite gnäll får ni stå ut med tills dess!


Over n out. Mami

Varmt.

Det är svinvarmt ute. Jag hade väl egentligen inte tänkt klaga. Men jag är en padda denna sommaren, så jag får klaga. Jag svettas som en gris dygnet runt. Oavsett om de regnar ute eller är så här varmt så svettas jag. Det är inte skoj. Och det är exakt tre månader kvar nu.

 

Jag har faktiskt glömt av att berätta en grej. Min älskling, Erik. Han hade tänkt överraska mig med min födeslsedagspresent. Dock avslöjade jag det på ett väldigt tragiskt sätt. MEN det gör inte själva överraskningen tragisk! Inte ens i närheten. För vi ska till Riga. Vi ska ta buss upp till frihamnen i Stockholm. För att sedan kliva på Silja line till Riga. Han har bokat bord på en restaurang. Allt kommer bli så perfekt. Och jag har också en överraskning till honom på båten :)

 

 

Over n out Mami.


Sammandragningar.

Alltså, jag är i vecka 26+1. Eller något sånt. I morse mellan 5-6:30 hade jag täta sammandragningar och dom gjorde ont. Hade läkaren inte sagt att tappen var mjuk hade jag faktiskt inte oroat mig. Men nu är jag orolig. Ringde BM förut. Hon sa att dom inte har några läkartider. Får väl se om de återkommer och får åka in istället. Bebi får INTE komma nu. Det går inte för sig serru.


Neapea kom inatt vid fyra. klättrar upp i sängen och bara somnar om. Och vet ni ? Man blir alldeles varm i hela kroppen när hon kommer. Hon kommer för att få sova med oss, för att få känna sig trygg. Och jag kan bara lika och mysa och titta i en evighet. Det är kärlek, om något.


Nu sitter jag hos mamma och skall käka frukost för att sedan färga håret tror jag :) Ska googla lite först.


Over n out. Mami

Standard gateway?!

Jag börjar bli ganska smått irriterad på den här datorn, och måste medge att jag faktiskt inte fattar någonting. Det känns som att min internet sladd är ett rör som de blir stopp i ibland. Om ni förstår. Alltså internet kan fungera, och sedan bara lägger de av. Jag "blåser" lite i slangen och smutsen åker ut och det fungerar ett tag till. Vart sitter den där standard gatewayen egentligen? Och vad är felet? Jag behöver bara starta om datorn så fungerar det ju! Skumt.

 

 

Igår var jag smått orolig över bebi. Jag googlade (arbetsskada) allt från att tappen är mjuk i min vecka tills att man föder i min vecka. Jag tänker inte föda nu. Så hela dagen igår ägnade jag åt muffen och åt att knipa. Det värsta av allt är nog att jag inte kan påverka det. Inte på något sätt. Inte mer än att inte hoppa hopprep ungefär. Deusstom sparkade den otroligt mycket igår. Eller bökade mera. Bebi nu stannar du där inne!

 

 

Precis lämnat Nea på dagis. Dom skulle måla med vattenfärg. Och hon som har hyfsat fina kläder på sig idag. Aja får väl se när hon kommer hem. :)

 

Nu ska jag faktiskt sätta mig och jobba lite på utseendet här. Detta är ohållbart!

 

(Glöm inte att kommentera om du vet något om den där gatewayen ! Behöver hjälp.)

 

 

Over n out. Mami


Läkarbesök på mvc

Idag kvart i tio var jag uppe hos läkaren. Mamma följde med. Jag har ju haft mina svimningsattacker de senaste dagarna så jag vågade inte riktigt åka själv... Läkaren undersökte mig och sa att min livmodertapp börjat mjukna. Hallå? Vecka 27? Nej nej nej....Inte nu. Inte nu. Jag ska knipa i tio veckor till, minst! Blev i alla fall heltidssjukskriven för hotande förtidsbörd. Låter inte bra alls. Men läkaren var lugn. Då är jag med lugn. Så nu är jag helt och hållet off från jobbet till vecka 36. Sedan går jag på mammaledighet och är borta ett år. Sedan får vi se helt enkelt.
Linnéa är på dagis. Hon älskar dagis. Totally. Ska hämta henne om en stund. Borde nog lägga mig och vila litegranna bara.
Och ja, utseendet på bloggen kommer bli bättre. När jag har ork. Nu har jag ju åtminstonde tid.
Over n out. Mami

Gravid vecka 27.

Imorgon går jag in i vecka 27. Alltså (26+0). Jag mår bara sämre och sämre. Jag är redan halvttidssjukskriven för prematura sammandragningar sedan vecka 20 något. Nu har det nästan blivit värre, inte med sammandragningarna, utan jag svimmar. Jag bara tuppar av, bye bye liksom. Och det är inte i närheten av skoj. I fredags fick jag springa in på pressbyrån för att få hjälp och idag mår jag inte spciellt mycket bättre heller. Så är hemma från jobbet idag och imorgon. Ska träffa läkaren imorgon så vi får väl se vad han/hon säger. Hoppas de bara är järnet som behöver höjas litegranna. 


Såg på nyheterna i morse. Där sa dom de att barn som har föräldrar som är höginkomsttagare har mycket bättre betyg i skolan. Och barn med låginkomsttagare har sämre betyg. Jag tror att det är så här, för jag har träffat så många barn/ungdomar med höginkomsttagande föräldrar som mår rent ut sagt PISS för att det har så höga krav på sig att ha toppbetyg. Mamma och pappa är ju akademiker. Då måste ju dottern eller sonen ha fina betyg, hur skulle de annars se ut för familjen? DÄRAV tror jag att barnen har bättre betyg när föräldrarna är höginkomsttagare. Blir så irriterad på detta. Jag kommer själv från arbetarklassen. Och mina betyg var inte alls dåliga. Så jag tror det beror på pressen hemma. Jag hade ingen press, kanske därför jag tyckte det var okej och roligt att plugga? Den enda pressen har varit, om man nu ska kalla de press. Nej vi kallar de krav. G i alla ämnen. Dock fick jag IG i slöjd, men inte tusan blev jag utan tårta när jag ut nian för de. 


Det blev alldeles för långt. Jag ska se film och bara vila. 


Och jag ska göra bloggen snyggare. När jag mår bättre.

Over n out. Mami