Kevin 5 månader!
Idag blir lille Kevin fem månader! Tiden springer iväg och snart gör han också det. Vi tog idag upp gåstolen som han ääälskar. Sitter och leker med leksakerna. När han blir trött så gnäller han och så tar jag upp honom! Moralmorsorna kan vara tysta, han kommer ha den oavsett vad. Han är stark stor och stadig, han säger till när han inte orkar mer!
Idag blir det hemmadag! Vi har städat som tokar vilket behövdes. Vi har inte varit hemma på hela veckan och ni kan ju tänka er hur ett hem med fem personer ser ut när man bara är hemma och sover för att åka igen ;)
Overnout. Mami
Vadå.. Är de små liven för små för gåstol? Antar att min användning av hoppgunga också är lite tidig då ;)
Alice är inte så liten heller... 65 lång och väger 7,6 kg...
Ja, mer tydliga varelser för vad de vill eller inte får man ju leta efter... Brukar vara rätt tydligt ;)
Att vi firar på riktigt har kommit med barnen och bara barnen som firas.. Vi säger typ grattis till varandra och mest för att jag är extremt bra på att komma ihåg!
Får se hur det här går ;)
ca 8 personer
ca 800 g kallrökt lax i skivor
500 g gröna ärtor
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk pepparrot på tub
500 g kesella (10%)
1 kavring i skivor (ca 500 g)
Salt, nymalen svartpeppar, ärtskott, dill och rädisor till garnering
Tina ärtor. Mixa dem till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt citronjuice och 1 tsk salt.
Blanda försiktigt pepparrot och kesella, rör inte för mycket, annars kan krämen spricka. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Kantskär kavringen.
Klä insidan av en brödform (ca 1½ liter) med plastfolie. Se till att den sticker ut minst 10 cm över alla kanter.
Klä formen med laxskivor, lägg dem lite omlott så att formen blir ordentligt täckt. Låt några skivor gå en bit över kanten.
Varva ärtkräm, brödskivor, pepparrotskräm och resten av laxen i formen. Det är viktigt att det ligger kräm mot brödet, annars ramlar tårtan isär.
Vik över laxen så att den täcker ovansidan. Slå in i resterande plastfolie. Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Vid servering: Öppna plastfolien. Vänd upp laxtårtan på ett fat. Ta bort plastfolien. Garnera med ärtskott, dill och rädisor.